Parkeren in Praag

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

misschien niet helemaal wat Franky zoekt.. maar misschien zijn mensen er wel in geinteresseerd..

Overzicht van de blauwe, groene en oranje zones in Praag. Na 18.00 's avonds gratis parkeren en op zondagen is het de hele dag gratis parkeren.. Ik parkeer meestal in de buurt van Hybernska of na Florenci.. meestal wel een parkeerplek te vinden.. ideaal als je op een zondag naar centrum Praag wil.

http://www.praha1.cz/cps/images/ostatni/Mapa_ZPS_2011_6_3000px.jpg
 
Ook een goede optie. Alleen in 10 minuten naar het centrum? Dan stopt de metro misschien bij een paar haltes niet. Wij rekenen toch een kleine 20 minuten. Maar dat is ook een prima tijd.
 

Vodnik

† In Memoriam
Het ligt er een beetje aaa waar je vandaan komt. Een goede P&R is Letnany (eind van de rode lijn), vandaar sta je in 20 minuten in het centrum. Volgens mij is parkeren er gratis en het is goed bewaakt!
Op deze http://www.dpp.cz/en/ page kan je meer vinden over de P&R mogelijkheden (onder Transport around prague)

BTW, parkeren in centrum kan je vergeten, vrijwel onmogelijk en veel restricted area's (alleen voor bewoners) Bovendien, vanaf mijn huis is het 15 minuten met OV en 45 minuten met auto (en dan nog zoeken naar P).
 

Vodnik

† In Memoriam
De Pen R route bij metro station cerny most. Hebben de auto in september daar geparkeerd voor een week. Kost € 4 euro per dag. Met de metro ongeveer 10 minuten naar het centrum,
Dat je 100 kroon moest betalen komt omdat je de auto er liet "overnachten". Als je je auto overdag stalt en deze voor metro-sluitingstijd weer ophaalt betaal je slechts 20 czk (Grrr...was een paar maanden geleden nog 10 czk:D)
 
Aan de oostkant van Praag kun je behalve bij Cerny Most ook heel goed parkeren op de P & R bij metro eindpunt Depot Hostivar. Je zit dan sneller in centrum (ongeveer 15 minuten per Metro) en het is een stuk rustiger dan bij de P&R bij Cerny Most.
 

kuurgast

Donateur
Parkeer onder het Marriot hotel in het centrum.
Adres V Celnici is zeker een aanrader. :toppie: 50 Kč per uur. Zit je meteen in het centrum bij plein/Náměstí Republiky.
Vanaf Mělník met 2 personen bus- en metrokaartjes waren we anders bijna net zoveel kwijt.

Andere optie is onder het lelijke winkelcentrum Kotva waar je op mapy kan zien hoeveel plaatsen Volno/vrij zijn.

Al die garages kan je ook online reserveren, maar is niet nodig.
Lijst met garages op prague.net/parking-lots.

Wil je goedkoop parkeren, dan is dat 20 Kč per dag bij metro P+R Letňany, P+R Depo Hostivař en P+R Černý Most.

Je kan op mapy meteen de routeplanner gebruiken bij "Plánování".
Kaartje metro/bus/tram 110 Kč voor 24 uur, zie dpp.cz/en/fares-in-prague.
 
Goedendag, wij gaan 11 nachten naar Tsjechië voor het eerst en daar hoort een bezoekje aan Praag bij. Wij komen vanuit het Noorden (Liberec) en we willen graag een tip vor het parkeren. Is het beter om het laatste stukje met het OV te gaan en hoe gaat het daar met kaartjes kopen? Of toch een parkeergarage? Is er wel plek?
 
Parkeren kan goed op een P&R route. Ongeveer een euro per dag. Als wij uit het noorden komen, parkeren we altijd op P&R Cerny Most.
Metro ligt aan het parkeerterrein. Kaartjes gewoon uit de automaat. Reistijd metro Cerny Most naar centrum ongeveer 12 minuten.
 
Idd is parkeren bij Cerny Most het makkelijkst. Bij poortje ontvang je parkeerkaartje, en voordat je vertrekt betaal je dit kaartje bij de parkeerautomaat (contant). Erg makkelijk dus. Je kunt ook gratis parkeren in het winkelcentrum bij Cerny Most of op de parkeerplaats bij de nabij gelegen Hornbach etc, maar dan moet je wel iets verder lopen. Trouwens een reisje met de metro van Cerny Most naar het centrum (Mustek) duurt toch zeker 20 minuten. Een alternatief is eventueel parkeren op parkeerplaats bij Depot Hostivar. Vandaar uit ben je met circa15 minuten in het centrum.
 
Idd is parkeren bij Cerny Most het makkelijkst. je wel iets verder lopen. Trouwens een reisje met de metro van Cerny Most naar het centrum (Mustek) duurt toch zeker 20 minuten. Een alternatief is eventueel parkeren op parkeerplaats bij Depot Hostivar. Vandaar uit ben je met circa15 minuten in het centrum.
Vanuit Liberec gezien 9 kilometer verder over de rondweg van praag om 5 minuten metro tijd te verdienen lijkt me geen goed idee.
 
Bovenaan