Parkeren in Praag

Topic in 'Vervoer' gestart door arianne, 10-03-2006.

 1. aan de rand van de stad heb je bewaakte parkeerplaatsen waar je voor weinig kunt parkeren en als die vol is gewoon parkeren bij een van de grote winkelcentrums.
   
 2. Tip van de Week: lees dit topic even goed door, Fredoo! Misschien kom je wat nuttige info tegen. Succes! :)
   
 3. Kijk uit met (lang)parkeren in parkeergarages bij Tesco! De eerste drie uur zijn gratis, het volgende uur kost Kr. 50, het volgende uur Kr. 70 en de uren daarna Kr. 100! Voor 24 uur ben je dus zomaar Kr. 2020 kwijt. Niet geschikt dus voor lang parkeren. Parkeren bij metrostations (alleen an het begin of het eind van de route) kan wel, bewaking van de parkeerplaatsen spreekt meestal geen Engels of Duits (vermoedelijk wel Russisch overigens).

  :wow:
   
 4. Zo geeft de eigenaar van CZ hostel als suggestie om de auto op het bewaakte terrein in Plynarni te zetten. Kent iemand deze locatie?

   
 5. P&R rand van Praag

  Heey allemaal,

  Wij gaan binnekort voor 6 dagen naar Praag en ook ons hotel denkt dat 26 euro per dag normaal is......
  We wilden de auto dus op een P&R gaan zetten aan de rand van Praag, maar ik lees nergens of je die daar voor 6 dagen mag laten staan. Er staat alleen dat je 100 kronen extra moet betalen als je hem 's nachts moet laten staan. Ik overigens niet echt een opvallende dure auto en was van plan hem helemaal leeg te halen.
  Iemand ervaring met een auto daar meerdere dagen achter laten? Of ander is het een idee er elke dag even een nieuw kaartje te kopen?

  Alvast bedankt!
   
 6. Vodnik

  Vodnik † In Memoriam

  waar / welk hotel zitten jullie dan?
  (als dat bekend is kan ik mischien een goede tip geven)
   
 7. kuurgast

  kuurgast Donateur

 8. Ik had inderdaad mijn vraag ook achtergelaten in mijn voorsteltopic. We zitten 6 dagen in Corinthia Panorama.
  Er zijn al een aantal erg goede suggesties genoemd, waaronder Garaze Pankrác voor 33 euro per week :P
   
 9. handschoenvakje leeg maken en open laten staan.stuurslot vast.en extra stuurslot stang...zo heb ik myn auto gratis geparkeerd achtergelaten van 17-08 tot 23-08-2010...t was een halfuurtje stappen naar hotel ...toch meer dan 100 euro uitgespaard..want de parkeerprijzen liggen enorm hoog...gps voor gratis parkeren..u rydt naar straatnaam dekanska- als je de straat rechts -u dekanska- voorby rydt, heb je rechts een voetbalveld..daar kun je parkeren.. 4 nachten hotel 2 pers- met ontbyt voor 87 euro..ik zag my nu ook geen 100 euro neer te tellen voor de auto. gr storm uit gent/belgie
   
 10. gratis parkeren

  gps voetbalveld...dekanski l ...14000 praag


  half uurtje stappen naar centrum...
  10 minuutjes stappen naar metro...
   
 11. In Praag??..
  Als dat waar is, en het was een goed hotel,..Kom maar op, met dat adres!!...

  Char.
   
 12. Storm, is het in Praag 4 vlakbij Nuselska, waar tramlijn 11 rijdt? Want net met mapy.cz even Dekanska opgezocht en dit stuk van Praag 4 ken ik wel erg goed..

  Sowieso in dit gebied is het gratis parkeren... als je een parkeerplek kan vinden..
   
 13. Franky

  Franky Donateur

  Parkeren in Praag dichtbij (winkel)centrum

  Hallo allen,

  Nu wij voor het eerst in Tsjechië zijn willen wij toch op zijn minst ook nog een keer naar Praag. Aangezien het voor ons het meest comfortabel is om dat met de auto te doen gezien de handicap van onze zoon zijn wij op zoek naar:

  -parkeermogelijkheid onder/bij een winkelcentrum (liefst bewaakt!)

  -winkelcentrum op loop/wandelafstand van het historische centrum

  Ik heb de topics hierover al een beetje nageplozen maar mis de topografische kennis over Praag.

  Wie heeft het verlossende antwoord:afwachten:

  Alvast bedankt:yess:
   
 14. kuurgast

  kuurgast Donateur

  Franky ,kijk eens in de rubriek "diversen" bij de "interactive kaarten" daar staat ook een kaart van Praag en parkeren. In het oude centrum zijn invaliden-parkeerplaatsen.
   
 15. Je kan het beste naar een P&R bijvoorbeld Cerny most rijden, vandaar gaat de metro de stad in.
   
 16. Parkeer onder het Marriot hotel in het centrum. Is een super plek direct in het centrum en altijd plek. Zeker met een rolstoel is dit ideaal, omdat je gelijk in het centrum staat. Daarbij ook nog bewaakt en voor de locatie vind ik de prijs nog wel meevallen.
   
 17. Wat kost het daar dan Ronald?
   
 18. Franky

  Franky Donateur

  Kijk en dat wil ik juist niet. Dat gesjor met de rolstoel heb ik wel een beetje gehad hier in Tsjechië. No offense, maar zoiets weet je alleen uit ervaring

  Verder jullie allen bedankt voor de reacties. Ga eens de voors- en tegens naast elkaar zetten
   
 19. Precieze kosten durf ik niet te zeggen, maar wij zijn meestal voor een uur of 4 - 5 zo'n +/- Kc 250,- / Kc 300,- kwijt. Prik mij er niet op vast, maar veel meer zal het niet zijn. En zoals gezegd altijd plek.
   
 20. 7 Milevská Praha 4 140 00
   

Deel deze pagina