Parcours in de lucht bij Dolní Morava

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

kuurgast

Donateur
dolni morava.PNG

Langste voetgangers-hangbrug ter wereld over de vallei in Dolní Morava - opening voorjaar 2022

Het toeristencentrum Dolní Morava breidt zijn attracties uit. Naast het populaire parcours in de wolken, bobslee- en mammoetachtbanen en andere attracties, heeft het resort een unieke voetgangersbrug over de molenaarsvallei. Deze unieke hangbrug leidt van het Slaměnka-huisje bij het pad in de wolken over de vallei naar de heuvel Chlum.
De hangbrug genaamd Sky Bridge 721 wordt gebouwd in het recreatiegebied in Dolní Morava in de regio Ústí nad Orlicí. Het zal 95 meter boven de vallei zijn. Met een lengte van 721 meter zal het volgens de beheerders van het centrum de langste in zijn soort ter wereld zijn.
Na het oversteken van de hangbrug tussen de toppen van Slamník en Chlum op een hoogte van meer dan duizend meter boven de zeespiegel, kunnen bezoekers genieten van een educatief pad genaamd 'brug van de tijd'. Het spel met tien educatieve panelen raakt aan natuur en geschiedenis. Hij zal ook het levensverhaal van de familie van Dolní Morava volgen tegen de achtergrond van gebeurtenissen van 1935 tot heden. Om dit educatieve te voltooien, zijn een smartphone en internettoegang vereist.
Natuurbeschermers hebben er lang een hekel aan gehad dat de nieuwe attracties steeds meer toeristen naar het gebied trekken en het dorp kan er binnenkort uitzien als Spindleruv Mlyn. Een deel van de bevolking, waarvan er nog maar 418 wonen, heeft last van de toegenomen verplaatsing van mensen en verkeer. De gemeente heeft daarom een compromis gevonden met de investeerder dat zij twee parkeergarages gaat bouwen en ziet de voordelen in van de attracties.
Bronnen oa denik.cz. +idnes.cz + zpravyzmoravy.cz.
 

Ad Verschoor

Donateur
sky bridge 721

De hangbrug, nu nog in aanbouw, moet in mei open gaan.

DE LANGSTE HANGBRUG TER WERELD KOMT IN TSJECHIË
Het is bijna een wedstrijdje aan het worden: wie heeft de langste hangbrug? Vorig jaar opende in Portugal de langste voetgangershangbrug ter wereld, maar het ziet er naar uit dat de Portugezen die titel al snel weer kwijt zijn: in Tsjechië opent in mei 2022 de nieuwe langste hangbrug ter wereld.

In het Jeseník gebergte wordt op dit moment hard gewerkt aan een heleboel nieuwe belevenissen voor toeristen. Een boomkroonpad over de hellingen, maar ook een enorme hangbrug voor wandelaars.

Historische omgeving​

De brug wordt gebouwd in het Dolní Morava resort. Nu nog een écht wintersportgebied met een bobsleebaan, een aantal pistes en tientallen kilometers aan langlaufroutes. Maar ook ’s zomers is er steeds meer te doen. Uiteraard zijn er volop mogelijkheden om te wandelen. Er liggen bijzondere wandelpaden langs historische plekken. De bergen hier zijn eeuwenlang een grensgebied geweest en uit al die eeuwen zijn sporen achtergebleven. Van oude kastelen en paleizen, tot bunkers uit de Tweede Wereldoorlog.

Van het uitzicht genieten​

En nu komt daar dus een nieuwe attractie bij. Een boomkroonpad met als hoogtepunt een enorme hangbrug. De Sky Bridge 721 wordt 730 meter lang. De brug is niet voor mensen met hoogtevrees, want het gevaarte hangt 95 meter boven de bodem van het dal. De brug komt uit bij de Skywalk, een grote toren je ver uit laat kijken over de omgeving. En naar beneden, want delen van de toren hebben een glazen vloer.
Het gevaarte zou, volgens planning, in mei 2022 moeten openen voor het grote publiek. Wie durft kan dan een wandeling over de grote brug wagen en daar genieten van het uitzicht. Bij de route komt ook een interactief én educatief parcours. Als je het parcours volgt kun je, spelenderwijs, kennis maken met de geschiedenis van het gebied, maar ook wat leren over hoe de natuur in het gebied vandaag de dag beschermd en beheerd wordt.

Bron: bergwijzer.nl
 

Ad Verschoor

Donateur

DURF JIJ OVER DEZE NIEUWE HANGBRUG IN TSJECHIË?




nouveau-skybridge-dolnimorava-2.jpg

Heb je hoogtevrees, kijk dan maar even weg.

Spectaculaire hangbruggen vindt je vooral in China en andere landen in het verre oosten. Tsjechië heeft zich echter naar de eerste plaats weten te werken, met de langste hangbrug ter wereld.

De Sky Bridge 721 overbrugt een afstand van bijna driekwart kilometer op 95 meter hoogte, wordt dit voorjaar geopend in het Dolní Morava Mountain Resort en hangt tussen twee bergkammen.
Met zijn lengte van 721 meter verbreekt de brug het record van de momenteel 516 meter lange brug in het Arouca-gebied in Portugal. Later in mei gaat de nieuwe attractie open voor de eerste bezoekers.

 

kuurgast

Donateur
Wij zijn er gisteren geweest bij 26 graden en het was er vrij rustig. Ik mocht er niet naartoe rijden en moest op de parkeerplaats er onder parkeren, bleek gratis te zijn.
Dan toch weer een hele klim omhoog lopen naar de kabelbaan, viel best tegen.
Verblijven een week in Stare Splavy, dus was gisteren best wel een lange rit. Na onze vakantie schrijf en stuur ik foto's.
Gaan nu naar de Skoda museum.
Grt. Wroeter
 

Bijlagen

  • IMG-20220517-WA0000.jpg
    IMG-20220517-WA0000.jpg
    228,5 KB · Bekeken: 13
Bovenaan