Paardensport

Topic in 'Tsjechische Topsport' gestart door Ad Verschoor, 07-12-2015.

 1. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Tsjechische paardensport in de lift

  Het jaar 2015 laat zien dat de Tsjechische paardensport een belangrijke ontwikkeling doormaakt. Zo werd in mei de Nations Cup in Linz gewonnen, waarbij het Tsjechisch team het moest opnemen tegen 12 andere landenteams.

  Het team van coach Martin Ohnheiser bestond uit Zuzana Zelinkova met Caleri II, Emma Augier de Moussac met Charly Brown, Ondrej Zvara met Cento Lano en Ales Opatrny met Acovaro.

  Gisteren was het de Zwitser Duquet, die in een zeer sterk deelnemersveld de GP van Salzburg op zijn naam schreef. Het was de Tsjech Ales Opatrny in het zadel van Acovaro, die als tweede foutloos wist te blijven in de barrage en de 2e plaats in het klassement voor zich kon opeisen.
   
  Laatst bewerkt: 07-12-2015
  kuurgast vindt dit leuk.
 2. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Tsjechische amazone koopt toppaard Silverstone G
  [​IMG]
  Silverstone G World Equestrian Festival, CHIO Aachen 2015 © DigiShots

  De tien jaar oude Diamant de Semilly-zoon Silverstone G van Laura Klaphake is verkocht. De Tsjechische amazone Anna Kellnerová heeft de ruin overgenomen en heeft hem inmiddels ook al op wedstrijd uitgebracht.
  Kellnerová bleef tijdens het Mediterranean Equestrian Festival in het Spaanse Oliva tweemaal foutloos in een parcours over 1,30 meter.

  Grote stal
  Tegen de Duitse omroep NDR zei Klaphake: ‘Het is niet alleen een sportpartner, het is een vriend. Je hebt bijna een relatie. Dat is natuurlijk heel triest, maar je moet ook realistisch zijn. Paul (Schockemöhle, red.) heeft nu eenmaal een grote stal.’

  Giljandro van de Bosrand
  De 21-jarige Anna Kellnerová, vertegenwoordigde haar geboorteland Tsjechië bij verschillende kampioenschappen. Silverstone G is niet het eerste paard dat ze krijgt van de stal van Paul Schockemöhle. Ze rijdt ook met de BWP-hengst Giljandro van de Bosrand (v Orlando), die in 2016 met Henrik von Eckermann deelnam aan de Wereldbekerfinale in Göteborg.
  Kellnerová is succesvol met hem op vijfsterrenniveau.

  Bron: st-georg.de
   

Deel deze pagina