Paardensport

Topic in 'Tsjechische Topsport' gestart door Ad Verschoor, 07-12-2015.

 1. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Tsjechische paardensport in de lift

  Het jaar 2015 laat zien dat de Tsjechische paardensport een belangrijke ontwikkeling doormaakt. Zo werd in mei de Nations Cup in Linz gewonnen, waarbij het Tsjechisch team het moest opnemen tegen 12 andere landenteams.

  Het team van coach Martin Ohnheiser bestond uit Zuzana Zelinkova met Caleri II, Emma Augier de Moussac met Charly Brown, Ondrej Zvara met Cento Lano en Ales Opatrny met Acovaro.

  Gisteren was het de Zwitser Duquet, die in een zeer sterk deelnemersveld de GP van Salzburg op zijn naam schreef. Het was de Tsjech Ales Opatrny in het zadel van Acovaro, die als tweede foutloos wist te blijven in de barrage en de 2e plaats in het klassement voor zich kon opeisen.
   
  Laatst bewerkt: 07-12-2015
  kuurgast vindt dit leuk.
 2. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Tsjechische amazone koopt toppaard Silverstone G
  [​IMG]
  Silverstone G World Equestrian Festival, CHIO Aachen 2015 © DigiShots

  De tien jaar oude Diamant de Semilly-zoon Silverstone G van Laura Klaphake is verkocht. De Tsjechische amazone Anna Kellnerová heeft de ruin overgenomen en heeft hem inmiddels ook al op wedstrijd uitgebracht.
  Kellnerová bleef tijdens het Mediterranean Equestrian Festival in het Spaanse Oliva tweemaal foutloos in een parcours over 1,30 meter.

  Grote stal
  Tegen de Duitse omroep NDR zei Klaphake: ‘Het is niet alleen een sportpartner, het is een vriend. Je hebt bijna een relatie. Dat is natuurlijk heel triest, maar je moet ook realistisch zijn. Paul (Schockemöhle, red.) heeft nu eenmaal een grote stal.’

  Giljandro van de Bosrand
  De 21-jarige Anna Kellnerová, vertegenwoordigde haar geboorteland Tsjechië bij verschillende kampioenschappen. Silverstone G is niet het eerste paard dat ze krijgt van de stal van Paul Schockemöhle. Ze rijdt ook met de BWP-hengst Giljandro van de Bosrand (v Orlando), die in 2016 met Henrik von Eckermann deelnam aan de Wereldbekerfinale in Göteborg.
  Kellnerová is succesvol met hem op vijfsterrenniveau.

  Bron: st-georg.de
   
 3. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Firestone naar Tsjechië: ‘Wat wil je nog meer in een hengst?’
  • [​IMG]
  Firestone, foto: Timo Martis
  De KWPN-goedgekeurde hengst Firestone is vertrokken naar Tsjechië, waar Tereza Hábová plaatsgenomen heeft in het zadel van de inmiddels achtjarige.

  Firestone is vanaf veulen al in gezamelijk eigendom van de Tsjechische Hapax en Nederlandse Team Nijhof. Hij heeft Tsjechië in de opfok gestaan en is als tweejarige naar Nederland gekomen, waar hij goedgekeurd is en een begin heeft gemaakt aan zijn sportcarrière.

  Firestone in de sport
  In 2013 werd Firestone, toen nog onder de naam Fecco, reservekampioen op de KWPN hengstenkeuring in Den Bosch. Datzelfde jaar werd de zwarte hengst na een succesvol najaarsonderzoek goedgekeurd met 82,5 punten. Hij ontving een 8,5 voor onder andere zijn stap, galop en aanleg als dressuurpaard. In de sport werd Firestone uitgebracht in voornamelijk jonge paardencompetities door Joyce Lenaerts, met scores die regelmatig over de 80 punten gingen.

  De Johnson-zoon is nu volledig in eigendom van Hapax, dit is ook de reden waarom hij eind 2017 terug verhuisd is naar Tsjechië. ‘Ik ben Firestone kort na aankomst gaan rijden en het is de bedoeling dat ik hem ook ga uitbrengen op wedstrijd,’ legt amazone Tereza Hábová uit. ‘We hebben nog geen specifiek wedstrijdplan met hem, maar dat komt allemaal vanzelf wel. Op de hengstenshow van Hapax hebben wij ons eerste publieke optreden gegeven. Dat ging heel goed, hij was braaf en goed te rijden. Het is nu een kwestie van elkaar beter en beter leren kennen. Ik kijk uit naar wat de toekomst Firestone en mij brengt!’

  De combinatie wordt begeleid door Remy Bastings. Hábová traint al jaren bij hem en hij zal de combinatie goed in de gaten houden. Vorig weekend reden de amazone en Firestone voor het eerst samen een clinic bij de Nederlander.

  Tsjechische en Nederlandse fokkerij
  ‘Daarnaast zal hij natuurlijk beschikbaar zijn voor de fokkerij. Het is een paard uit een fantastische lijn, zelf heeft hij een goed exterieur en zijn karakter is geweldig. Hij beweegt super en is heel chique. Dit allemaal maakt hem erg aantrekkelijk en gewild bij de Tsjechische fokkers, gezien er hier nog nooit eerder een dressuurhengst met deze kwaliteit beschikbaar is geweest.’

  In Nederland dekte Firestone niet enorm veel, maar toch heeft hij al twee goedgekeurde zonen, waaronder de BWP-kampioen van vorig jaar, Ons Noud. Hij is via zijn voormalige eigenaar, Team Nijhof, nog steeds via diepvriessperma beschikbaar, volgens hun website.

  Bron: dehoefslag.nl
   

Deel deze pagina