Paard van Tsjetsjeense leider Kadyrov verdwenen uit Tsjechische stal

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

kuurgast

Donateur
paard 7 maart 2023.PNG

Paard van Tsjetsjeense leider Kadyrov is verdwenen uit stoeterij in Krabčice.

Een paard, dat naar verluidt toebehoort aan de Tsjetsjeense leider Ramzan Kadyrov, is gestolen uit stoeterij Darhorse in Krabčice bij Roudnice nad Labem, meldde de website jezdci.cz.
Volgens de politiewoordvoerster is de Engelse volbloed, waarvan de waarde wordt geschat op zo'n 400.000 kronen, in de nacht van vrijdag op zaterdag verdwenen.

De zestienjarige hengst, Zazou genaamd, maakt samen met andere paarden deel uit van het eigendom dat negen jaar geleden door de Europese Unie is goedgekeurd. De hengst heeft een karakteristieke witte vlek op zijn voorhoofd in de vorm van een onregelmatige witte ster op zijn voorhoofd en het deel van zijn rechterachterpoot onder het scheenbeen is ook wit. Het paard is gemarkeerd met een microchip nr. 276098102015581.

"Kadyrov heeft in totaal vijf paarden in de stoeterij staan. Twee voor het fokken en drie om te racen", bevestigde paardentrainer Arslangirej Šavujev tijdens een bezoek aan de stallen in 2017.
Een van de renpaarden is vorig jaar overleden. De andere drie zijn ondergebracht in Tsjechië,
Twee Russisch sprekende mannen probeerden in januari vorig jaar kort voor de invasie van Oekraïne door het Russische leger, al twee hengsten van stal te halen. De eigenaar van de stoeterij kon dat verhinderen.
Bronnen oa seznamzpravy.cz + english.radio.cz.
 
Bovenaan