Overlijden in het buitenland - wat te doen

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Het zal je maar gebeuren, je bent in het buitenland en een naaste overlijdt, wat kan en moet je doen.

Overlijden in het buitenland

Als een naaste in het buitenland overlijdt, moet u veel regelen. Medewerkers van de ambassade of het consulaat of het ministerie van Buitenlandse Zaken kunnen u helpen.

Uw reisgenoot overlijdt in het buitenland

U bent samen op (zaken)reis en uw metgezel overlijdt. Neem dan contact op met de Nederlandse ambassade of het consulaat, uw reisorganisatie of de lokale politie. Zij vertellen u welke stappen u moet ondernemen.
Als uw reisgenoot, metgezel of collega in het buitenland is overleden, moet u het overlijden laten registreren bij de lokale autoriteiten, bijvoorbeeld het gemeentehuis. U krijgt dan een uitreksel uit het overlijdensregister.

Boodschap overlijden aan familie in Nederland

Wanneer bij een ambassade bekend wordt dat een Nederlander in het buitenland is overleden, informeert de ambassade het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag. Als de nabestaanden nog niet op de hoogte zijn gebracht van het overlijden, vraagt het ministerie aan de Nederlandse politie dit te doen.
Het ministerie van Buitenlandse Zaken doet er alles aan om dat te zorgen dat de familie als eerste op de hoogte is van het overlijden. Helaas is het niet altijd te vermijden dat de media eerder berichten over het sterfgeval.

Voor meer info klik op de link

http://www.minbuza.nl/nl/Producten_...n_het_buitenland/Overlijden_in_het_buitenland
 
Helaas zelf meegemaakt. Mijn vader is overleden in Portugal tijdens de vakantie.
Niet prettig om alles te moeten regelen maar met een goede reisverzekering wordt er een hoop van je uit handen genomen.
 
Hopelijk gebeurd niemand dit,
Maar toch is het goed om het even te lezen.
Ik wist het niet wat je dan moet doen al als er iemand zou overlijden.
Nu dus wel.
Dus iedereen even lezen.
 
Even een beetje off-topic. Als bijvoorbeeld een van je ouders in Nederland komt te overlijden en zelf ben je op vakantie, dan is een eventuele snelle terugreis naar huis niet altijd gedekt door de reisverzekering. Er zijn namelijk reisverzekeringen die een leeftijdslimiet hanteren van bijvoorbeeld 80 jaar. Misschien slim om dit eventueel even in de polisvoorwaarden na te kijken.
 
Bovenaan