OV Praag: 60-65 jaar halve prijs en 65+ gratis

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Openbaar vervoer in Praag is voor 65+ gratis, je hoeft alleen je identiteitsbewijs te laten zien als er controle is.
Van 60-65 jaar reis je met 50% korting, de kaart hiervoor koop je voor een paar euro bij een metrostation of het station in Praag, wel een pasfoto meenemen.
 

OV Praag: gratis voor senioren!​


Bij #10 "Naar de Opera in Praag voor 50% als je 65+ bent" van 26 februari jl schreef ik het al. Dit is vorige zomer besloten, maar veel ruchtbaarheid is er niet aan gegeven.

Zoals Wereldreiziger ook al schreef: "Openbaar vervoer in Praag is voor 65+ gratis, je hoeft alleen je identiteitsbewijs te laten zien als er controle is."

https://www.dpp.cz/jizdne/cenik-jizdneho#1-4 en als het dan ECHT moet: https://www.dpp.cz/en/fares/fare-pricelist#1-4

In het kort: ALLE OV is voor 65+ gratis in Praag (wel een ID meenemen), BEHALVE de trein in de stad!

Zo duidelijk? DUIDELIJK! PUNT.
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Ik ben vorige maand met de trein van Trutnov naar Praag gegaan, bij het station in Trutnov een seniorenkaartje gekocht met 50% korting. Terug met de bus gegaan van Praag naar Trutnov. De prijs voor trein en bus was gelijk.
Op het station in Praag wilde ik bij de infobalie mijn pasje waarmee ik van 60-65 in Praag 50% korting kreeg bij het OV, omruilen omdat ik nu 65+ ben. De dame die het loket bemande vertelde dat ik geen pasje hiervoor meer nodig heb, bij controle is een identiteitsbewijs voldoende. Was toch raar om zo in de metro en bus te stappen zonder een kaartje.
 
Bovenaan