Optreden kinderdansgroep uit Benesov in Den Dungen

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Ad Verschoor

Donateur
Kinderdansgroep Benešáček op bezoek bij Brabants Bont

In het weekend van 9 t/m 11 juni krijgt de volksdansgroep Brabants Bont uit Den Dungen de kinderdansgroep Benešáček uit Benesov op bezoek. Benesov is een klein stadje in Tsjechië en ligt ongeveer 40 km. zuidoostelijk van Praag.


0089237_brabants_bont.png-1024x582.jpg


Benešáček en Brabants Bont zijn oude bekenden van elkaar. Zij hebben al jaren onderlinge uitwisselingen met elkaar en dit jaar is het genoegen aan Brabants Bont om deze dansgroep te mogen verwelkomen. Gezamenlijk hebben zij al meerdere malen aan festivals zowel in Tsjechië als hier in ons mooie Brabantse land, deelgenomen. Benešáček heeft zowel een dansgroep met volwassenen als een kinderdansgroep. Ditmaal is de voorkeur uitgegaan naar de kindergroep die begeleid wordt met live muziek. De kinderen zijn tussen de 8 en 10 jaar oud en samen met hun ouders zullen zij opgevangen worden in gastgezinnen.

Programma
Bij aankomst op vrijdagmorgen zullen ze na het hartelijk welkom een ontbijt aangeboden krijgen. ’s Middags om 14.30 uur geeft Benešáček een demonstratie in verzorgingstehuis Lidwina in Boxtel. ’s Avonds om 19.00 uur is er een optreden in Litserborg in Den Dungen voor de bewoners van begeleid wonen. Zaterdag is het echt tijd voor de kinderen en zullen zij een bezoek brengen aan onze trots van Brabant, “De Efteling”
Zondag wonen Benešáček en Brabants Bont de eucharistieviering van 10.00 uur bij in de St. Jacobuskerk in Den Dungen en zullen beide groepen deze viering muzikaal ondersteunen. Daarna zullen het gilde St. Catherina, Brabants Bont en Benešáček zich in processie naar de op die dag zijnde braderie begeven, waar de twee nationale vlaggen worden gehesen bij het Bakkertje. Tussen 12.00 en 13.00 uur zullen alle drie de groepen voor de beddenspeciaalzaak Meyssen een optreden verzorgen.

Bron: janenjanmedia.nl
 
Bovenaan