Ophef na "transfobische" uitspraken Navratilova

Topic in 'Het Archief' gestart door Ad Verschoor, 26-12-2018.

 1. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Veel ophef na ‘transfobische’ uitspraken tennislegende Navratilova

  Op twitter is ophef ontstaan na een tweet van Martina Navratilova (62). Vrouwen die geboren zijn als man, zouden niet mogen deelnemen aan vrouwencompetities in de sport, zo vindt de tennislegende.

  [​IMG]

  De Tsjechische Navratilova, die 18 keer een Grand Slam en 9 keer Wimbledon won, beantwoordde daar een vraag over van een van haar volgers op Twitter. ,,Dat is duidelijk fout. Je kan jezelf niet zomaar tot vrouw uitroepen en het vervolgens opnemen tegen vrouwen. Er moet een zekere standaard zijn en met een penis tegen andere vrouwen uitkomen, hoort daar niet bij...”

  Eerlijke competitie
  Navratilova zelf is lange tijd het uithangbord voor LGTB-rechten geweest en uitte zich in 1981 als biseksueel. Vervolgens voegde ze er ook nog aan toe: ,,Het gaat mij vooral over de eerlijkheid en een faire competitie. Ik wil ook op niemand een stempel plakken. Eigenlijk moet elke zaak individueel bekeken worden... er kan hier niet echt één geldende regel zijn.”

  Boos
  De stelling van Navratilova zette meteen heel wat kwaad bloed bij vele transgenders, niet in het minst bij Rachel McKinnon. De Canadese sleepte als eerste transgender een wereldtitel in de wacht in het wielrennen. Ze eiste meteen excuses van Navratilova. ,,Genitaliën doen niet aan sport.'' vindt McKinnon, ,,Welk deel van de penis speelt er dan tennis? En neen, je bent helemaal niet pro-transgender als je zegt dat vrouwelijke transgenders met een penis niet mogen deelnemen aan vrouwensporten. Dat is transfobisch.”

  Bron: sportnieuws.nl
   
 2. kuurgast

  kuurgast Donateur

  Jammer dat de Nederlandse media niet beter hun nieuws verifiëren.
  Dit onderwerp speelde zich af op 20 december en ze heeft haar tweet allang verwijderd.
  Zie artikel outsports.com en kopieën van de bewuste tweets op instinctmagazine.com.
   
  Kohout vindt dit leuk/interessant.
 3. Ach ja, gevalletje "zij was een beetje dom". ;)
  Navratilova heeft de tweets verwijderd, excuses gemaakt en beloofd meer over het onderwerp te willen weten voor ze er verder nog iets over zegt.
  Netjes opgelost, toch?

  Leuke foto van haar, trouwens... :lmfao:
   

Deel deze pagina