Openbaar vervoer Ostrava gestopt met diesel

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Ostrava zet zich in voor duurzaamheid: openbaar vervoer gestopt met dieselmotoren

Dieselbussen kom je niet meer tegen in Ostrava. Het lokale transportbedrijf is de eerste in Tsjechië die uitsluitend milieuvriendelijkere voertuigen gebruikt die worden aangedreven door elektriciteit of gas. Het nieuwe Diesel-free logo is ook een symbool van dit succes.

dopravni-podnik-ostrava-ma-v-planu-pocet-autobusu-na-pohon-cng-a-elektrobusu-do-budoucna-zvyso...jpg
Het aantal elektrische bussen van Ostrava en bussen op CNG zal blijven toenemen. Foto: Ostrava Transport Company

Begin april heeft transportbedrijf Ostrava de laatste dieselbussen buiten bedrijf gesteld. Het is weer een belangrijke stap op weg naar betere lucht in de stad en in de hele regio. "De luchtkwaliteit in Ostrava verbetert al lange tijd; vorig jaar werden de laagste concentraties fijnstof ooit gemeten. Naast gunstige weersomstandigheden is er ongetwijfeld een positief effect van de maatregelen die we geleidelijk implementeren", aldus burgemeester Tomáš Macura.

Voor passagiers en iedereen die geïnteresseerd is in ecologisch transport, heeft de transportmaatschappij een speciale website opgezet: www.dpo.cz/bezdieselu. Mensen kunnen er alle essentiële informatie vinden over het dieselvrije verkeer in Ostrava, evenals thematische aandachtspunten.

Bron: https://pozitivni-zpravy.cz/mesto-z...dnik-ostrava-se-rozloucil-s-naftovymi-motory/ 1 mei 2021
 
Bovenaan