Horeca Op cocktailavontuur door Praag

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Ad Verschoor

Donateur
20190629_095614_0-820x510.jpg


Op cocktailavontuur door Praag

Nu zal je misschien denken: “Cocktails? Ik zou toch biertjes moeten drinken in Praag?”. En zeker, de bieren in de streek rondom Praag zijn op en top, en daar staan zij ook bekend om! Maar de echte verborgen parels zijn de cocktailbars, deze ervaring mag je ook zeker niet missen…


Als je van alcohol houdt, dan is Tsjechië de bestemming voor jou. In de streek rondom Praag worden de beste bieren gebrouwen, rondom Brno worden de fijnste wijnen geschonken en vanuit de streek rechts bovenin Tsjechië komen lokale likeuren.

Verborgen cocktail-schatten
Met Google Maps in de hand liepen we door het bruisende gedeelte van Praag heen. Over 50 meter zouden we onze bestemming bereikt hebben, achter de New Yorker. We hadden er maar niet teveel verwachtingen van… Voor de deur bleven we nog even staan om te checken of we goed stonden. Ja, dit was 100 procent ‘The Alchemist’ bar. De vrouw bij de deur heette ons welkom en we werden naar boven begeleid naar onze tafel.

Wauw. Letterlijk wat we tegen elkaar zeiden toen we boven kwamen. Direct sloegen we om in onwijs enthousiaste hondjes die de hele ruimte bestudeerden en tevreden plaatsnamen aan het toegewezen tafeltje bij het raam met een prachtig uitzicht. En dat midden in de stad! We werden zo aangenaam verrast, deze avond kon alleen nog maar beter worden, en dat werd het ook zeker.

“This, this is choose your faith…”
Heerlijk geheimzinnig stond er een ‘choose your faith’ optie op de cocktailkaart. Uiteraard moesten wij dat even uitproberen! Het zou jammer zijn om je te verklappen wat er gebeurt als je deze kaart trekt, maar neem van ons aan dat dit een te gekke spooky ervaring is die je hele avond zal maken. Wat wordt jouw karma die avond?

De cocktails bij deze tent zijn intens. Wat hebben wij genoten. De bartender wist zelfs op basis van wat we vertelden precies welke cocktails we het lekkerst zouden vinden. Want van elkaar vonden we ze niet te zuipen, maar onze eigen gingen erin als limonade. Deze bar weet precies wat de cocktail shaker in moet. Aanrader!

Circusje om het af te sluiten
Om het af te sluiten, moesten we nog wel even een bezoekje brengen aan de club waar velen zo over te spreken zijn in Praag: Le Valmont. We snapten bij binnenkomst precies waarom mensen hier graag komen. De vrouw aan de deur bij deze bar (en club) bracht ons deze keer de trap af, naar beneden, waar de bar zich bevond. Kijk vooral even verder in dit onwijs leuk aangeklede plekje, want in de ruimte achter de bar bevindt zich de club! Erg klein wel, maar dat maakt het juist erg knus en gezellig.
Kortom, Praag is inderdaad een stad waar je prima een feestje kan pakken. Probeer echter voor je avondje stappen zeker de speciale cocktail barretjes uit, in plaats van die biertjes vatten op terrasjes wat vrijwel op iedere bestemming te doen is!

Bron: blvd.nl
 
Bovenaan