Oost – Bohemen verkennen als rolstoelgebruiker, bezienswaardigheden

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

MartinaK

Moderator
Hrádek u NechanicPaleis2e cirkel: stijlvolle kasteel interieurs (zijn toegankelijk voor gehandicapten) – kleine rondleidingHet paleis in Hrádek u Nechanic is een van de mooiste romantische gebouwen van Bohemen. Graaf František Arnošt Harrach liet de langgperekte, statige neogotische residentie met kantelen bouwen in 1839 – 1857.

De Weense architect Karl Fischer had de supervisie over het werk. Tot de mooiste kamers behoren de Gouden Zaal, met een gelambriseerd plafond en een enorme schouw, en de Ridderzaal, waar de onderkant van de muren en de panelen rond de deuren zijn gedecoreerd met zeer fijn uitgevoerd houtsnijwerk.

hradek-zlaty-sal.jpg

Gouden Zaal

Veel meubelen zijn in de 19e eeuw ingevoerd uit Duitsland en Oostenrijk.

Rond het paleis liggen niet alleen prachtige landschapstuinen maar ook een golfbaan.

02.jpg


MartinaK hierbij de website van hradekunechanic.cz (is alleen in het Tsjechisch) en kralovehradecko-info.cz/en (EN/DE versie).

Kuks – kasteel en historisch ziekenhuis
Kuks.jpg


Kasteel- en ziekenhuisinterieurs zijn geheel toegankelijk voor rolstoelgebruikers. De aanwezigheid melding van rolstoelgebruiker bezoek is alleen nodig bij de kassabalie omdat bezoeker kan gebruik maken door een toegankelijke entree vanaf de binnenplaats naar de Lapidary verslag. Inwendige collectie is alleen beschikbaar op de begane grond en rolstoelgebruikers kunnen hier bewegen zonder begeleiders hulp. Tuin is ook vrij beschikbaar en toegankelijk voor gehandicapten. De enige plaats die niet toegankelijk is als gevolg van ruw terrein is Braun Bethlehem in het Nieuwe bos.

Het verhaal van ontstaan, groei en onverwachte neergang van Kuks is bepaald bijzonder. Het kuuroord van Europese naam, in 1694 – 1724 gebouwd door graaf František Antonín Špork werd gefrequenteerd door de Europese elite, onder wie J. S. Bach. In 1740, twee jaar na de dood van Špork, werd het grootste deel in één nacht weggevaagd door het water van de Elbe (Labe). De enige getuigen van de voormalige glorie zijn het schitterende ziekenhuis en de H. Drievuldigheidkerk, beide ontworpen door Giovanni Alliprandi. Op het ziekenhuisterras staan Deugden en Ondeugden. Afgezien van Bedrog zijn alle beelden in 1715 – 1718 gemaakt door Matthias Braun.

Meer informatie over Kuks

Webnode.jpg

Častolovice paleis

zajimavosti4.jpg


Stijging de trap bij rolstoelgebruikers is niet nodig in Častolovicepaleis. Als gezegd bij Jana Sehnalová, verantwoordelijk voor rondleidingen in het kasteel - er is apparaat beschikbaar die goed is met de rolstoelen, de zogenaamde klimmer. "Klimmer” hebben zij over tien jaar. Gehandicapten in dit kasteel hebben een open deur, een bezoeken ons en de hele groepen", zegt, mevrouw Jana.

Het renaissance palais Častolovice werd eind 19e en begin 20e eeuw in neogotische en neo-renaissance stijl verbouwd. De weelderige interieurs zijn met de grootste zorg ingericht door de huidige eigenares, Frantiska Diana Sternberg-Phipps, die het landgoed na 1989 terugkreeg.

De mooiste ruimte is de Ridderzaal, die is behangen met portretten van de familie Sternberg.

ZamekCastolovice_RytirskySa.jpg
26337353b7962f533d78c762373b33181e416


Op de binnenplaats ziet u schitterende, kleurige schilderingen uit ca. 1600 van keizer en veldslagen. Ook staat er een barokke fontein. Rond het paleis ligt een heerlijk, in Engelse stijl aangelegd park.

Zámecký park Častolovice - srnec.jpg
download.php


Kasteel Kozel

In het regio Plzeň, kunnen rolstoelgebruikers genieten van prachtig kasteel, die is in classicisme stijl gebouwd in jaren 1784 – 1789 voor graaf Jan Vojtěch Černín. Precies voor zijn classicisme eenvoudigheid is het kasteel volledig beschikbaar voor gehandicapten en absoluut zonder begeleiders hulp, echte rolstoelgebruikers vriendelijk topper. :top::top:

download.php


Bezoekers kunnen ook gemakkelijk in de zaalen, paardenmanege, de kapel en stallen, waar er ook een café is. In het gebouw zijn toiletten toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

int2.jpg
int3.jpg
Op aanvraag, het is daar ook mogelijk, ,de batterijen van elektrischerolstoel te opladen.

download.php

· Adres: Šťáhlavy 67, 332 03 Šťáhlavy
· Telefoon: + 420 377969040 – 1
· GSM: +420 606 650 854
· Fax: + 420 377 923 710
· E–mail: hz.kozel@telecom.cz, info@zamek-kozel.cz

Martina even een vraagje dat hier waarschijnlijk niet thuis hoort ,maar is Kasteel Opocno een beetje toegankelijk voor rolstoelen en rollators?
Ben dat in jouw beschrijvingen nog niet tegen gekomen. :confused:
Heb wel de mooie foto's gezien die je daar gemaakt hebt.Alvast bedankt.

Paleis Opočno

Kasteel Opocno een beetje toegankelijk voor rolstoelen en rollators?

Opočno.jpg Opočno - herna.jpg

Goedemorgen kuurgastje,

Het kasteel Opočno is toegankelijk en acceptabel voor rolstoelgebruikers of rollators, maar enig probleem is op het begin van rondleiding. Mindervalide mensen moeten over de brede trappen geholpen woorden. Ongeveer 40 erg brede trappen naar de eerste verdieping - zie kaart (als in kasteel Sychrov - zie andere discusie en handige info, hoe kannen jullie deze makkelijker doen). Verder is de eerste rondleiding – representatie kamers (eerste cirkel) in de zelfde verdieping en zonder hinderen. De tweede rondleiding (collectie van wapens) is in de tweede verdieping, dus ook over te trappen moet geholpen woorden.

Opocno - kaart van I. cyrcuit.JPG Opočno - vchod africké sbírky.jpg

Voor gehandicapten zonder hulp (geen barrières op de weg) is alleen tot de Afrikaanse collecties (zie foto) die in de begane grond zijn, kasteel plein en het park. Andere aantrekkelijke representatie kamers na het overwinnen van het brede kasteel trap naar de eerste of tweede verdieping.

P.S.: In het kasteel en rond heb ik geen toiletten voor mindervalide mensen gezien (situatie in mei 2010).

Beschikbare Joodse monumenten in Praag voor rolstoelgebruikers en meer informatie in "Tussen werk & vakantie!"

Op het forum zijn de volgende topics over:

Oost – Bohemen verkennen als rolstoelgebruiker, bezienswaardigheden
West-Bohemen verkennen op de rolstoel
Zuid – Moravië verkennen (informatie geschikt ook voor mindervalide mensen
Reuzengebergte - TOP 10 de geselecteerde toeristische routes voor rolstoelgebruikers
 
Bovenaan