Ook Tsjechië krijgt mogelijk Plopsaland

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

kuurgast

Donateur
"We maken ze gek van Maya De Bij": Studio 100 gaat pretparken bouwen in Polen en Tsjechië.

Studio 100 zet voet aan de grond in het voormalig oostblok: eerst in Polen en dan in Tsjechië zal het een themapark bouwen. Economisch risico? Quasi nul. Dankzij de achterliggende - en beproefde - strategie: maak het volk gek van je figuurtjes, en ze komen vanzelf naar je park.
Bron hln.be.

Eerder dit jaar was dit ook al in het nieuws zie topic Ook Tsjechië krijgt Plopsaland.
Toen was er niets te vinden daarover mbt Tsjechië maar nu blijkt er een advocaat Jan Holásek uit Praag al enige tijd bezig te zijn met de plannen om een park in Tsjechië te bouwen samen met de investeerder Tomáš Novák en Ivan Lackovič. Er wordt gesproken over de keuze van een mogelijke locatie Praag, Brno of Ostrava. De bouw zou in 2018 moeten beginnen.
Bron ekonomika.idnes.cz.
 

Ad Verschoor

Donateur
Nieuw Plopsa Indoor pretpark in Tsjechië
Binnenkort start mogelijk de bouw voor een nieuw indoor Plopsaland in het Oost-Europese land Tsjechië.


Pretparkketen Plopsa blijft maar groeien. De groep heeft al pretparken in België, Nederland, Duitsland en via licentie binnenkort ook in Polen. Het lijkt er echter op dat de bekende pretparkketen rond Maya de Bij, K3 en Wickie de Viking binnenkort ook een pretpark zal openen in Tsjechië.

plopsa-pretpark-tsjechie-1024x676.jpg


Het nieuwe Plopsa-pretpark zal naar verluidt gebouwd worden in de Tsjechische stad Bílovec. Investerings- en vastgoedbedrijf TNI Group heeft volgens het plaatselijke dagblad Denik onlangs de concepten voorgesteld voor een overdekt pretpark voor gezinnen met kinderen, onder de werknaam Plopsa Family Park.

Plopsa Indoor Tsjechië
In 2015 verkreeg de TNI-groep al een licentie voor Tsjechië van Studio 100, de groep achter de Plopsa-pretparken. Op de eerste plannen voor het overdekte pretpark zijn 25 nieuwe attracties te zien voor kinderen tussen de 2 – 14 jaar oud. Daarnaast zullen er in het project ook winkels gebouwd worden en zal er ook plaats zijn voor verjaardags- en bedrijfsfeesten.

Investering van €15,5 miljoen
De projectontwikkelaar van het nieuwe Plopsa-pretpark verwacht rond de 300.000 bezoekers per jaar. Door de gunstige ligging van de stad Bílovec zal het park ook bezoekers uit Polen kunnen aantrekken, ook daar zijn de Studio 100-figuren erg populair. De totale investering wordt geschat op €15,5 miljoen, zo valt te lezen in Denik.



Wachten op referendum
Of het nieuwe Plopsa Indoor Tsjechië er zal komen valt echter nog af te wachten. Volgens het Tsjechische dagblad zijn de omwonenden bang voor geluidsoverlast en verwachten ze daarnaast ook extra verkeershinder. Een referendum zal uitsluitsel moeten geven over de komst van het familie pretpark, waarvan de bouw in 2018 moet beginnen.

Andere Plopsa pretparken
Pretparkketen Plopsa heeft vandaag in totaal vijf attractieparken in zijn portefeuille in België, Nederland en Duitsland. Binnenkort komt daar een extra park bij wanneer in het Poolse Kownaty het zevende park van de groep opent, net zoals het park in Tsjechië zal dit onder licentie van Studio 100 gebouwd worden.

Bron: letsgodigital.org
 
Was er ook mee bezig. Bezoek gebracht aan Plopsalandkantoren, daar werd bevestigd dat er nog andere mensen in Tsjechie mee bezig zijn.
 
Bovenaan