Onderzoek naar verkoop van Hitler maskers in Praag

Topic in 'Nieuws & Actualiteiten' gestart door Ad Verschoor, 06-11-2019.

 1. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Hitlermaskers te koop in Praag: ’Wat een vuilnis’

  PRAAG - De politie in Tsjechië stelt een onderzoek in naar een winkel in Praag die rubberen maskers verkoopt met de beeltenis van Adolf Hitler. Zo’n masker hing in het raam van de winkel in de historische wijk Mala Strana en trok de aandacht van de Duitse ambassadeur Christoph Israng.


  [​IMG]
  De foto die de Duitse ambassadeur Christoph Israng deelde van de merkwaardige Hitlermaskers.

  Die plaatste er een foto van op Twitter en schreef: „De Tsjechen hebben zoveel geleden onder het nazi-regime. Waarom wordt er nu zo veel vuilnis in het centrum van Praag verkocht?”

  Het centrale district van Praag zegt dat het de huurovereenkomst heeft beëindigd met de winkel die ’objecten die de traditionele Praagse en Tsjechische cultuur vertegenwoordigen’ zou verkopen. „We moeten erkennen dat sommige winkels de reputatie van het historische district van Praag aantasten”, zei de burgemeester van het district Pavel Cizinsky.

  Bron: telegraaf.nl
   
 2. je mag in Praag ook helemaal niets meer. Niet dronken over straat, niet met je segway door het centrum, niet meer parkeren, geen muziek maken voor toeristen, geen nieuwe flats bouwen ondanks de woningnood, geen maskers van een maffe oostenrijker verkopen, niet zitten op de reling van de brug voor een foto, ...................
  Bij het inrijden van Praag komt een bord te staan" HIER MAG NIETS"
   
  A.Smit en curious vinden dit leuk/interessant.
 3. Die troep verkopen ze daar al sinds jaar en dag... Verbaast me dat ze er nu pas stennis over gaan maken.
  Aan de andere kant: als een mongool per sé met zo'n masker wil rondlopen, moet hij dat vooral doen. Veel plezier! :stout:
   
  henniekootstradekiel vindt dit leuk/interessant.
 4. Lekker scherp Punk, gelijk heb je, laat ze maar lopen door Praag dan voelen ze gelijk dat er meer zijn die dat niet accepteren.
   
  henniekootstradekiel en PuNkEnStEiN vinden dit leuk/interessant.

Deel deze pagina