Olympische Winterspelen in Peking

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

kuurgast

Donateur
Meer dan honderd Tsjechische atleten genomineerd voor de Olympische Winterspelen in Peking.

Een recordaantal Tsjechische atleten zal deelnemen aan de Olympische Winterspelen in Peking. Het Tsjechisch Olympisch Comité keurde vrijdag 113 namen goed, en dat aantal kan nog oplopen. Het is nu al duidelijk dat voor het eerst meer dan 100 Tsjechische atleten zullen deelnemen aan de Olympische Winterspelen. Het vorige hoogtepunt was 95 atleten in Pyeongchang 2018.

De beste medaillekandidaat is Pyeongchang-dubbelwinnaar Ester Ledecká. Ze is opnieuw de grootste favoriet in parallelle reuzenslalom op snowboard, zal haar sensationele goud verdedigen in superreuzenslalom op ski's en heeft nog steeds een kans in downhill. Ook schaatsster Martina Sáblíková en biatleet Marketa Davidová krijgen medaillekansen. De start van snowboardster Eva Samkova is onzeker na een gebroken enkel.

eva samkova 14 januari 2022.PNG
Eva Samková zal er alles aan doen om naar de spelen in Peking te gaan. Er zitten schroeven in haar enkels en momenteel traint ze in thuisquarantaine na een positieve corona-test.

Bron oa deutsch.radio.cz. + isport.blesk.cz.
 

kuurgast

Donateur
Tsjechische snowboardcrosser Samková trekt zich terug uit Olympische Winterspelen in Peking.

De Tsjechische snowboardcrosser Eva Samková zal niet deelnemen aan de Olympische Winterspelen in Peking. Dat maakte de tweevoudig olympisch medaillewinnaar donderdag bekend in een persverklaring. Ze gelooft echter dat ze na haar herstel zal terugkeren naar de pistes.
Bron deutsch.radio.cz.
 
Bovenaan