Nieuwe wandel-/fietsroute van Ještěd tot Praděd?

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Ad Verschoor

Donateur
Tsjechië maakt plannen om een route aan te leggen die delen van het Reuzengebergte en het Jeseníkygebergte met elkaar verbindt. Het project, bekend als het Bohemian-Polish Ridgetrail, moet de toegankelijkheid voor fietsers en voetgangers vergroten ter verbetering van het toerisme in het gebied.

De bouwplannen bestaan uit de aanleg van een pad van 500 kilometer tussen de bergen Ještěd (1.091 meter) en Praděd (1.491 meter), en achttien uitkijktorens. Daarbij krijgt de volledige route duidelijke bewegwijzeringen en wordt er een speciale wandelkaart uitgebracht.

In 2017 moet de bergroute zijn aangelegd.

Het Bohemian-Polish Ridgetrail heeft een kostenplaatje van 270 miljoen kronen, ongeveer 9,8 miljoen euro. De grootste uitgave is een uitkijktoren bovenop Králický Sněžník, die een prijs heeft van zo’n 80 miljoen kronen, bijna 3 miljoen euro.

De organisator van het project, Jaroslav Štefek, heeft laten weten het bouwplan te hebben ingediend bij de Europese Unie met de hoop op financiële hulp. Of er subsidies verstrekt worden is nog niet bekend.

Bron: tsjechie.nl
 
Bovenaan