Nieuwe vliegverbinding Praag-Ostrava

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Ad Verschoor

Donateur
LOT Polish Airlines start lijndienst Praag-Ostrava

lot_embraer_175_c_lot_1280.jpg


PRAAG - LOT Polish Airlines start binnenkort een binnenlandse route in Tsjechië. Met ingang van 11 december vliegt de Poolse luchtvaartmaatschappij tot zes keer per week van Praag naar Ostrava in het oosten van het land. Op de route zet LOT een Embraer 175 met 76 stoelen in.

Hiermee wordt de lijndienst Praag-Ostrava in ere hersteld. Er bestond 83 jaar lang een vliegverbinding tussen beide steden, maar daar kwam begin dit jaar een eind aan.

Vanaf Ostrava vliegt LOT overigens sinds oktober ook al naar thuisbasis Warschau. Passagiers kunnen vanaf 11 december vanuit Praag via Ostrava naar de Poolse hoofdstad vliegen.

Bron: luchtvaartnieuws.nl
 
Binnenlandse vluchten kunnen we ons in Nederland haast niet voorstellen inderdaad (toch zijn ze er op kleine schaal wel). Vooral in Duitsland echter wordt hier veel gebruik van gemaakt, ook voor dit soort afstanden Praag-Ostrava.

Blijkbaar is er een markt voor, althans zo denkt LOT (Overigens is Praag-Ostrava met de auto 3,5 - 4 uur, verder dan je denkt misschien).
 
Als u Praag-Ostrave heden ten dage in 4 uur redt, vind ik dat bijzonder knap. Zelfs met illegale snelheden haal je dat tegenwoordig niet meer. En dan is de vliegverbinding een prima uitkomst.
 
Met de Pendolino ben je er in 3 uur. Van hartje centrum naar hartje centrum. Voor bijvoorbeeld 404 Kc. Daar gaat het vliegtuig echt niet tegen concurreren. Naar/van de luchthaven reizen, incheckprocedures nemen veel meer tijd in beslag dan de reis per trein. Misschien als je Praag als hub gebruikt naar een verdere bestemming, kan een vliegverbinding nuttig zijn. Maar als binnenlandse verbinding nutteloos en naar mijn mening geen blijvertje als dat het doel van de verbinding is.
 
Laatst bewerkt door een moderator:

kuurgast

Donateur
LOT keert terug naar directe vluchten tussen Praag en Warschau zonder tussenstop in Ostrava.

De luchtvaartmaatschappij LOT Polish Airlines zal op 28 maart stoppen met vluchten vanuit Ostrava met de start van het nieuwe zomervluchtschema. De huidige nationale luchtvaartmaatschappij stopt.

Het einde van de verbinding werd aangekondigd door Ostrava Airport in een persbericht. "De huidige wereldwijde pandemische situatie en de gevestigde beperkingen van individuele landen maken reizen bijna onmogelijk. Daarom hebben we, na wederzijdse overeenstemming met Ostrava Airport en de luchtvaartmaatschappij LOT Polish Airlines, besloten om de route naar Warschau tijdelijk op te schorten. We zullen de datum van hervatting van de luchtverbindingen in juni van dit jaar samen bespreken ”, zei Radek Podstawka, plaatsvervangend gouverneur van de transportregio Moravië-Silezië. De regio Moravië-Silezië subsidieert de lijn, een jaar kost het ongeveer 20 duizend kronen.

De binnenlandse verbinding werd vorig jaar tot stand gebracht als reactie op de zwakke vraag naar vliegen, LOT verbond de route van Ostrava en van Praag naar Warschau tot één.

De luchthaven belooft ook om zomerchartervluchten naar Egypte te starten met Smartwings, die vijftien extra zomerbestemmingen vanuit Ostrava zullen toevoegen. "In verband hiermee bespreken we de introductie van een covid-centrum op Ostrava Airport, waar passagiers de kans krijgen om zichzelf te testen voor hun vertrek of na aankomst", zegt Stanislav Bujnovský, Sales Director van Ostrava Airport.
Bron zdopravy.cz.
 
Bovenaan