Nieuwe Tsjechische ambassadeur in Nederland

Topic in 'Het Archief' gestart door Ad Verschoor, 10-09-2019.

 1. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Geloofsbrieven diverse ambassadeurs, waaronder Tsjechië

  Zijne Majesteit de Koning zal woensdagochtend 11 september op Paleis Noordeinde in Den Haag ter overhandiging van hun geloofsbrieven achtereenvolgens ontvangen de ambassadeur van de Tsjechische Republiek, H.E. mevrouw Kateřina Sequensová, de ambassadeur van Letland en de ambassadeur van Israël.

  De ambassadeurs worden opgehaald en begeleid door een kamerheer van de Koning. De Koning stelt daartoe aan elke ambassadeur een galarijtuig ter beschikking en een zogenoemd blauw rijtuig voor de ambassadestaf. De rijtuigen worden getrokken door twee paarden. Het galarijtuig wordt voorafgegaan door twee bijrijders in galatenue. Voor en achter elke stoet rijden twee ruiters van de Bereden Marechaussee in ceremonieel tenue. Het kledingvoorschrift voor de ambassadeurs is jacquet of nationale dracht.

  Bij Paleis Noordeinde staan een erewacht en een militaire kapel opgesteld. De erewacht bestaat uit een commandant en twee detachementen van CLSK. De muziek wordt verzorgd door de Kapel Koninklijke Luchtmacht. Bij de achterzijde van het Paleis staan twee ereposten van de Koninklijke Marechaussee Brigade Den Haag. Na een eresaluut van vier roffels en het volkslied van het land van de ambassadeur, volgt een inspectie van de erewacht, waarna de ambassadeur met gevolg binnentreedt. Bij het vertrek van de ambassadeur krijgt deze opnieuw vier ereroffels.

  RVD, nr. 209
   
  jonker vindt dit leuk/interessant.
 2. kuurgast

  kuurgast Donateur

  [​IMG]
  De Koning ontvangt de geloofsbrieven van de ambassadeur van de Tsjechische Republiek, H.E. mevrouw Kateřina Sequensová.
  Bron koninklijkhuis.nl.

  De ceremonie buiten van aankomst en vertrek van de nieuwe ambassadrice is te zien op youtube van 6.00 tot 9.30.
   

Deel deze pagina