Radio/TV Nieuwe sportzender: Radiožurnál Sport

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Nieuwe sportzender: Radiožurnál Sport

Czech Radio lanceert op 21 mei het eerste speciale sportstation in Tsjechië. Radiožurnál Sport zal uitzenden op het digitale DAB+ netwerk en ook op internet. Het digitale radiostation zal zich richten op live sportuitzendingen, ingangen van stadions, tijdschriften over professionele en amateursport, interviews, reportages, nieuwsprogramma's en muziek. De oprichting van het nieuwe station is vandaag goedgekeurd door de Tsjechische Radioraad.


Radiožurnál Sport zendt dagelijks uit van 06.00 tot 24.00 uur, in de resterende uren zal het het programma van het ČRo Radiožurnál station overnemen. De oprichting van een nieuw station betekent niet dat de sport uit de uitzending van Radiožurnál verdwijnt, volgens Hošna krijgen luisteraars alles wat ze gewend zijn op het station. Radiožurnál Sport moet een verlengstuk zijn voor rock-sportfans.

Luisteraars kunnen elke weekdag uitkijken naar interviews met hun gasten. Elke maandag treedt de Olympische winnaar uit Nagano, Martin Procházka, op als moderator, en op dinsdag treedt Andrea Sestini Hlaváčková, de zilveren medaillewinnaar in het dubbelspel van de Olympische Spelen van 2012 in Londen, op. Woensdag zijn de acteurs en sportfans David Novotný, Ladislav Hampl en Pavel Nečas, die in de talkshow "Na place" de interviews uit de voetbalomgeving zullen verzorgen. Elke donderdag zullen tweevoudig wereldkampioen Vavřinec Hradilek en zesvoudig Olympisch medaillewinnaar Kateřina Neumannová gasten interviewen.

De zender zal binnen 12 maanden uitzenden vanaf de Olympische Zomer- en Winterspelen, het WK hockey of het EK voetbal. Mensen kunnen ook uitkijken naar de terugkeer van de legendarische programma's With a Microphone Behind Hockey en With a Microphone Behind Football, die een integraal onderdeel vormden van Tsjechische en Tsjechoslowaakse radio-uitzendingen. Sportuitzendingen op de Tsjechische radio hebben een traditie van 97 jaar.

Czech Radio heeft momenteel negen landelijke stations. Naast Radiožurnál zijn er Dvojka, Vltava, Plus, Wave, D majeur, Jazz, Junior en Retro.

bron: ceskenoviny.cz
 
Bovenaan