Nieuw parkeerbeleid Brno

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

kuurgast

Donateur
Nieuw parkeerbeleid Brno.

Brno probeert het aantal auto's dat wordt geparkeerd en gereden in het stadscentrum te beheersen, evenals het verhogen van de inkomsten.
In andere delen van de stad zal het parkeersysteem vooralsnog hetzelfde blijven.

In het blauwe gebied kunnen alleen ingezetenen (in het Tsjechisch: "rezidenti") en commerciële gebruikers met hun bedrijfsadres in dat gebied (in het Tsjechisch: "abonenti") binnenrijden en parkeren. Het rode gebied is waar ook bezoekers kunnen parkeren, hoewel er veranderingen zullen zijn over wanneer en voor hoeveel.

Vanaf 1 september 2018: de regels zijn van toepassing op het stadscentrum begrensd door Husova, Moravské náměstí, Koliště, Úzká straten.
Met ingang van 1 november: drie extra districten zullen worden toegevoegd: gebonden door Údolní, Úvoz, Kotlářská, Pionýrská, Drobného, Milady Horákové

Het residentiële parkeersysteem is op 1 september van dit jaar in werking getreden en heeft alleen nieuwe regels toegepast op het stadscentrum. Vanaf 1 november zal het systeem zich uitbreiden naar drie extra districten ten noorden van het stadscentrum, zoals weergegeven op de kaart hieronder.

map.jpg


Kan ik parkeren als bewoner?
Als u een buitenlander bent met een tijdelijke of langdurige verblijfsvergunning met een aangegeven adres in het gebied dat wordt beïnvloed door het nieuwe systeem, kunt u nu een parkeervergunning voor bewoner verkrijgen. Daarmee kunt u parkeren in de wijk van uw woning, evenals de naburige districten.
Als uw adres niet op uw verblijfsvergunning staat, kunt u alleen als bezoeker rijden en parkeren. Het is niet voldoende om een huurovereenkomst te hebben voor een appartement in het centrum: u moet dit op uw permanente / tijdelijke / langdurige verblijfskaart van het immigratiebureau laten vermelden.
De vergunning kost 600 CZK voor uw eerste auto, 15.000 CZK voor uw tweede en 30.000 CZK voor eventuele extra auto's.
Naast uw residentiële parkeervergunning, kunt u ook honderd "bezoekuren" krijgen die u groots kunt zijn voor elke andere auto (bijvoorbeeld uw familie die op bezoek komt of een rijdende vrachtwagen).
Informatie over hoe u zich hier kunt registreren zie parkovanivbrne.cz.
 
Bovenaan