Nieuw Nederlands regeringsvliegtuig in Ostrava

Topic in 'Het Archief' gestart door Ad Verschoor, 16-05-2018.

 1. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Tsjechische spotter ‘spot’ gespoten BBJ PH-GOV

  OSTRAVA – Een Tsjechische vliegtuigspotter heeft bij de spuitfaciliteit in Ostrava de eerste foto’s gemaakt van het nieuwe regeringsvliegtuig PH-GOV. De kleuren ervan komen overeen met de eerder door het Ministerie van Infrastructuur & Milieu gepresenteerde concept.

  Het toestel arriveerde eind april als Amerikaans geregistreerde Boeing 737-700NG bij Fokker Techniek waarna het door vloog met een tijdelijke registratie naar Ostrava.

  GKN dochter Fokker Tecniek sloot tijdens de Paris Air Show 2017 (PAS 2017) een overeenkomst met Boeing Business Jets voor het ontwerpen en inrichten van het interieur van de Boeing Business Jet (BBJ) PH-GOV die de F70 PH-KBX gaat opvolgen.

  Het toestel zal bij Fokker Techniek in Woensdrecht voorzien worden van een interieur dat plaats gaat bieden aan 24 passagiers. Daartoe worden een VIP cabine voor twaalf personen en een apart stafgedeelte voor eveneens twaalf personen voorzien.

  Tevens zal er een rustruimte voor de bemanning worden gerealiseerd en een badkamer. Voor contact met de buitenwereld zal een geavanceerde satcom verbinding worden aangebracht. De inrichtingsactiviteiten starten per direct omdat het toestel in 2019 geleverd moet worden.

  Foto: Harro Ranter/The Aviation Safety Network

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  In mei 2017 verspreidde het Ministerie van Infrastructuur & Milieu deze concept livery van het nieuwe regeringsvliegtuig.

  Bron: pilootenvliegtuig.nl
   

Deel deze pagina