Nieuw in Tsjechië: bio-plastic zakken gemaakt van maïszetmeel

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

kuurgast

Donateur
Nieuw in Tsjechië: bio-plastic zakken gemaakt van maïszetmeel

Het is een product dat uniek is in de wereld en een ingenieus alternatief voor plastic boodschappentassen voor fruit en groenten. Twee Tsjechische ondernemers, Hana Fort en Tereza Dvořák, hebben bio-plastic zakken gemaakt van maïszetmeel. De tassen zijn zowel herbruikbaar als composteerbaar.
21273483_1922498301324411_4635852527191398527_o.jpg

Frusack bio-plastic zakken gemaakt van maïszetmeel.

Frusack is transparant, licht en stevig. Neem je zakjes mee naar de winkel of markt en gebruik ze in plaats van de plastic tassen. De stof is behoorlijk duurzaam en kan gedurende minstens 2 jaar herhaaldelijk worden gebruikt. Het materiaal laat lucht en water door.

Fruit, groenten en champignons bijvoorbeeld, kunnen ademen in de Frusack en daarom gaan ze veel langer mee. Je kunt ook eenvoudig je fruit en groenten in Frusack wassen - leg gewoon de hele zak onder de kraan.

Alle gebruikte materialen zijn GMO-vrij, dat wil zeggen dat de gewassen niet 'genetisch gemodificeerd' zijn.

Frusack is gemaakt van een dicht geweven stof van een bioplastic PLA-vezel (polymelkzuur). In tegenstelling tot conventionele kunststoffen is het niet gemaakt van olie, maar van maïszetmeel. Daarom is het volledig composteerbaar en worden alleen duurzame bronnen gebruikt in de productie. Geen afvalproductie - tijdens of na gebruik!

Omdat het gemaakt is van organische stoffen, is het materiaal gevoelig voor temperatuur, druk en microbiële enzymen. Als het wordt blootgesteld aan al deze factoren, begint de afbraak zoals bij elke organische stof. Na gebruik kan je hem in de compostbak voor bioafval gooien.

Frusack is ontworpen om geschikt te zijn voor gebruik in supermarkten. Het weegt tussen 8-10 gram en de meeste weegapparatuur in winkels is niet gevoelig genoeg om er zelfs rekening mee te houden.

Frusack kan het beste met de hand worden gewassen. Het materiaal is glad en onzuiverheden houden er niet echt aan vast. Het is ook wasbaar in een wascyclus van 30 °C, maar ze raden het kortste programma aan. Langdurige blootstelling aan vocht kan de levensduur van de stof verminderen.

Het materiaal is gevoelig voor temperaturen boven 56 °C. Strijken of contact met heet water of stoom kan de stof beschadigen. Je moet de Frusacks zoveel mogelijk beschermen tegen hoge temperaturen.

In een doosje van 490,00 Kč zitten 4 standaardzakken met een afmeting van 17x17x19cm. Ze kunnen gemakkelijk 1,5 kg dragen. Er zijn ook minizakjes van 15x15cm.

Bronnen euronews.com + frusack.com/en.
 
Bovenaan