Nederlandse stages in Tsjechië

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Ad Verschoor

Donateur

Studenten steken de handen uit de mouwen in Tsjechië

Sneek – Een groep studenten van de opleiding Werktuigbouwkunde van ROC De Friese Poort uit Sneek is dinsdagavond teruggekomen van een bijzondere excursie.

Zij zijn naar het Tsjechische dorpje Němčovice geweest (70 kilometer van Praag). Het dorp telt 128 bewoners. De communistische tijd heeft er duidelijk sporen achter gelaten; het is er erg sober en je merkt grote culturele verschillen. De studenten zijn er in een gesponsorde bus van Dalstra Reizen naar toegegaan om het e.e.a. in het dorp op te knappen. Met name een hondenopvang en een speeltuin.

Bron: grootsneek.nl
 
Němčovice: 128 inwoners. ( 35 km vanaf Pilsen)

https://www.google.nl/maps/place/338+24+Němčovice/@49.8764406,13.5362612,5825m/data=!3m2!1e3!4b1!4m5!3m4!1s0x470af805813baeb9:0x400af0f661583a0!8m2!3d49.8769383!4d13.5748933

Samengevat:
Een apart verhaal over een busreis naar een dorp dat kennelijk zwaar geleden heeft onder de communistische tijd
dat er duidelijk sporen achter heeft gelaten; het is er erg sober en je merkt grote culturele verschillen. De studenten zijn er in een gesponsorde bus van Dalstra Reizen naar toegegaan om het e.e.a. in het dorp op te knappen.
Met name een hondenopvang en een speeltuin.

Het zal ongetwijfeld een prima programma zijn geweest, maar Wie Bedenkt Dit?
Waarom Dit dorp en waarom nu hier uitgerekend een hondenopvang? (128 inwoners)

:bloos2::bloos2:
 
Waarom vraagt men het hier en niet bij de betefende school of bij Dalstra.....bovendien als de dorpsbevoners naar Kroatie op vakantie gaan moet er toch een goed plek voor hun hond zijn,logisch toch.
 

kuurgast

Donateur
De studenten uit Sneek stonden ook in de online-krant:

Němčovicím pomáhají brigádníci z Nizozemí.
Němčovice hulp brigades uit Nederland.

Een grote groep jonge mannen uit Nederland keert terug naar het dorp in het noorden van Rokycanska.
Een groep technici uit de stad Sneek trok de Tsjechische Republiek binnen en bracht het werk en entertainment door. "We hebben gebruik gemaakt van het aanbod en de jongens in de toekomstige beroepen van freesmachines, slotenmakers, draaibanken, enz. Hebben een graaflaadmachine gerepareerd. We gebruikten ze ook in de hondenopvang en een deel van hen repareerde het zomerhuisje bij de educatieve route Olešné , "zei burgemeester Karel Ferschmann. Hij organiseerde ook een voetbalwedstrijd tussen gasten en schoolkinderen.
De avond is cultureel getuned (het spelen van de Chicken Hell girl band) en fijnproevers komen naar de barbecue.
Goochel vertaling van rokycansky.denik.cz.
 

kuurgast

Donateur
Ik heb geprobeerd een leesbaar verhaal te maken van de tekst bij de foto's op facebook van het dorp Němčovice.

Návštěva holandských studentů - den 1
Bezoek van Nederlandse studenten - Dag 1
Een groep van 28 Nederlandse studenten van de Upper Secondary School of Mechanics met zijn vier professoren, afkomstig uit de stad Sneek, uit de provincie Friesland, die in het noorden van Nederland ligt, arriveerde vandaag. Bij aankomst en ontvangst door de burgemeester van het dorp kwamen onze Soptists (kinder-brandweer) opdagen in een reguliere training. De studenten werden vervolgens verdeeld in vijf werkgroepen en werkten de hele ochtend en een deel van de middag. Ze repareerden de bak-lader, het frame van de tractorcabine, beeldhouwwerk lassen "Šrotomana", respectievelijk het gazebo (overkapping) bij het natuurpad, helpen in hondenopvang en trainen met de honden. Na de lunch, in de middag, vond plaats het internationale voetbalspel Tsjechië - Nederland, dat 7: 4 eindigde in het voordeel van de gasten. Voor ons speelden voornamelijk leerlingen van de basisschool, na verfrissing en snack, de studenten 's avonds terug met hun bus naar Praag, waar ze verblijven. Een ander bezoek wacht maandag op ons. Het einde van deze dag is de avond van een barbecue en een Chicken Hell-concert. Iedereen bedankt voor het organiseren van dit evenement, Mr. Souček, FIFA-scheidsrechter Havránka en anderen! Uiteindelijk werd het weer beter en de zo koude Kozlík was helemaal van de partij.


Holandsko - den 2
Nederlandse dag 2
Vandaag hebben Nederlandse studenten hun werk voortgezet. Ze zijn klaar met het repareren van de bak van de lader, het frame van de tractor en hebben ook de ridder Šrotomana gemaakt. We hebben dit ter nagedachtenis aan de groep bij de ingang van de afvalverzamelplaats gezet. Ze ging verder in de Vallei van Salamander met de bouw van het prieel in Lomečko. Na de lunch, die bestond uit selderijsoep en entrecote met room, eten met gemengde gevoelens, wat te wijten was aan broodknoedels die waarschijnlijk niet aan gewend zijn.
S Middags na het werk gingen ze voor een wandeling door de Olešenský kloof, dan rond Berounka, terug naar Němčovice, waar een diner met gegrilde ham werd bereid met natuurlijk Kozlík. Vanaf zes uur in de avond speelde de band Chicken Hell tot acht uur, toen de deelnemers van de reis samen fotografeerden en terugreden naar Praag. Ze gaan woensdag terug naar Nederland. Dus misschien vonden ze ons leuk.
We moeten iedereen bedanken die deelnam aan het succesvolle bezoek, evenals de Chicken Hell-band, ook Adam H. voor de rondleiding.
Nashledanou - Tot ziens !
 

kuurgast

Donateur
waarom nu hier uitgerekend een hondenopvang? (128 inwoners)
Totaal aantal inwoners: 159 ;)
deel van Němčovice: 110
deel Olešná: 49

Er worden daar honden opgevangen die loslopen of door hun baasjes weggedaan worden.
Dat zie je in meer plaatsen in Tsjechië en sommige honden kunnen behoorlijk agressief zijn. Ze worden door vrijwilligers verzorgd en getraind zodat ze bij nieuwe gezinnen geplaatst kunnen worden.
 
Bovenaan