Nederlandse Reisopera op tournee met Smetana's "Bruid te koop!"

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

kuurgast

Donateur

Bruid te koop!

De Nederlandse Reisopera steekt Bedřich Smetana's komische operette Prodaná nevěsta (De verkochte bruid) in een eigentijds nieuw jasje. Bruid te koop! is een volwassen sprookjes geworden, vol seks en humor.

Voor de opera is een fonkelnieuwe Nederlandse bewerking gemaakt door Anne Lichthart. Die stript alle folklore van het origineel en presenteert het als een moderne komedie met prachtige muziek. De voorstelling wordt gezongen in het Nederlands en is daardoor verrassend goed te volgen.

Het verhaal is simpel: Marenka heeft verkering met de arme Jenik. Plots staat er een oude huwelijksmakelaar voor de deur met een bijna vergeten contract, waarin staat dat Marenka trouwt met de zoon van Micha, in ruil voor een grote lening die Marenka's vader van hem heeft gekregen. Als vader dat contract breekt, zal hij de lening moeten terugbetalen. Zijn dochter is echter niet van plan om zichzelf te 'verkopen'. Hoe zal dat aflopen?
Gezongen in het Nederlands, met Nederlandse en Engelse boventitels.

Tijdsduur
2 uur en 40 minuten, inclusief pauze
Tournee
2 april - 12 mei 2022

14 april Zwolle
19 april Maastricht
21 april Apeldoorn
23 april Utrecht
28 april Arnhem
30 april Emmen
3 mei Groningen
7 mei Amsterdam
10 mei Den Haag
12 mei Breda

Bij de voorstellingen in Utrecht (23 april) en Amsterdam (7 mei) werken ze samen met een blindentolk van Komt Het Zien, en is daarmee de allereerste opera in Nederland met audiodescriptie!

Zie voor alle info en kaarten reisopera.nl/programma/bruid-te-koop.
Lees verder artikelen operamagazine.nl + brabantcultureel.nl.
 
Bovenaan