Nederlandse militairen gewond tijdens NAVO-oefening in Viskov

Topic in 'Nieuws & Actualiteiten' gestart door Ad Verschoor, 10-09-2020.

 1. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Twee Nederlandse militairen gewond door explosie bij NAVO-oefening

  Twee militairen van de landmacht zijn gewond geraakt bij een internationale oefening met chemische stoffen. Dat gebeurde in de Tsjechische plaats Vyskov, meldt het ministerie van Defensie.

  Door nog onbekende oorzaak ontstond een explosie. Volgens Defensie lijken de verwondingen van de twee mee te vallen. Ze zijn naar een ziekenhuis gebracht voor behandeling.

  Uit voorzorg zijn ook 23 andere deelnemers van de oefening voor controle naar het ziekenhuis gebracht. Onder hen zijn 19 Nederlanders.

  Militairen uit verschillende NAVO-landen oefenen in Vyskov met het vinden en identificeren van chemische stoffen en het ontsmetten van ruimtes, personen en voertuigen. De oefening duurt twee weken en eindigt morgen.

  Bron: nos.nl
   
 2. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Gewonde militairen ontslagen uit ziekenhuis

  DEN HAAG - Twee Nederlandse militairen die donderdag gewond raakten tijdens een oefening in Tsjechië, zijn ontslagen uit het ziekenhuis. Zij keren vrijdag met hun eenheid terug naar Nederland, meldt een woordvoerder van Defensie.

  Bron: telegraaf.nl
   
 3. kuurgast

  kuurgast Donateur

  Vreemd dat dit niet wordt gemeld op Tsjechische media.

  Vorig jaar oktober was er ook een ongeval op dat militaire terrein:
  De militaire politie heeft het geval van een granaatexplosie in het militaire gebied Březina nabij Vyškov, waarbij afgelopen oktober drie soldaten gewond raakten, uitgesteld. De oorzaak van de voortijdige explosie kon niet worden vastgesteld. Het onderzoek was bedoeld om te verduidelijken of er tijdens de behandeling ernstige nalatigheid en algemene nalatigheid waren veroorzaakt.
  In september 2017 kwam een persoon om bij een munitie-explosie op het militaire complex in Vyškov.
  Bronnen idnes.cz + blesk.cz.
   

Deel deze pagina