Film Nederlanders in Tsjechische film

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Ad Verschoor

Donateur
Hendrickx en Fernhout in sekte in buitenlandse film

Monic Hendrickx en Roeland Fernhout spelen de hoofdrollen in Outside, een nieuwe Engelstalige film van de Tsjechische regisseur Michal Hogenauer. Bijrollen zijn er voor de Nederlandse acteurs Jacob Jutte, Sigrid ten Napel en Genio de Groot. De opnames zijn de afgelopen maand begonnen in Letland, zo maakte producent Circe Films vandaag bekend.

Hendrickx en Fernhout spelen in de film Outside een rijk Nederlands echtpaar dat lid is van een internationale sekte die er verontrustende leefregels op nahoudt. Au pair Mia, gespeeld door de Tsjechische actrice Eliska Krenková, gaat bij hen werken. Zij krijgt de zorg voor hun zoontje Sebastian, gespeeld door Jacob Jutte, en wordt steeds verder hun radicale wereld ingezogen.

Outside is de debuutfilm van regisseur Hogenauer. Het project werd eerder gepresenteerd op de markt van het festival van Berlijn. Het is nog niet duidelijk wanneer de film in de bioscopen te zien is.

Bron: telegraaf.nl
 

Ad Verschoor

Donateur
Certain Kind of Silence op 10 november in première

De Nederlandse coproductie Certain Kind of Silence van Tsjechische regisseur Michal Hogenauer gaat op 10 november a.s. in première op het Noordelijk Filmfestival in Leeuwarden. De film gaat over au pair Mia, die de radicale wereld van een rijk Nederlands stel ingezogen wordt.

film_28015_800_0_70.jpg


De Tsjechische Mia gaat aan de slag als au pair bij een rijke Nederlandse familie met Monic Hendrickx en Roeland Fernhout als de ouders van Sebastian (Jacob Jutte). Het enige wat Mia weet is dat ze voor het 10-jarige jongetje gaat zorgen. Al gauw wordt duidelijk dat het stel er verontrustende leefregels op nahoudt. Als Mia zich aan de regels houdt, wordt ze rijkelijk beloond. Breekt ze een regel? Dan mag ze haar koffers pakken en naar huis. Zonder het te beseffen komt ze in een neerwaartse spiraal waarbij ze afstand moet doen van haar eigen normen en waarden. Langzaam verdwijnt ze achter de regels van het regime en wordt een wereld ingezogen die ze maar half begrijpt.

Dit psychologische drama is de debuutfilm van de Tsjechische regisseur Hogenauer en een internationale co-productie met Nederland (Circe Films) en Letland, waar de film is opgenomen. Na de wereldpremière in Karlovy Vary beleeft de film nu zijn Nederlandse première op het Noordelijk Film Festival.
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Bovenaan