Nederland in het Tsjechische nieuws

Topic in 'Diversen' gestart door kuurgast, 30-05-2011.

 1. kuurgast

  kuurgast Donateur

  [​IMG] [​IMG]

  Naar aanleiding van de discussie over het minimale aanbod van nieuwsitems op tv en in tijdschriften/kranten over Tsjechië als vakantieland, ben ik gaan zoeken hoe het omgekeerd is: Nederland als vakantieland in de Tsjechische kranten.
  Vooral Novinky.cz heeft heel veel artikelen over Nederland: zoals natuurlijk de Keukenhof en Koninginnedag, Utrecht en het varen, Giethoorn, het Nederlandse paradijs zonder wegen en auto's.
  Lidovky.cz beschrijft de vreemde grenslijn van Baarle-Nassau en over Utrecht op nummer 8 minder bekende steden die de moeite waard zijn om te bezoeken.
  Idnes.cz weet beter dan de gemiddelde Nederlander dat de mooiste boekhandel ter wereld in Maastricht is gevestigd en de voormalige dokken in Amsterdam op loopafstand van het CS waar een complete woonwijk is verschenen en als bonus werd de Gay Pride bekeken.
  Zo moest ik zelf in de Českenoviny lezen dat Amsterdam een grachtenmuseum heeft.
   
  camyl vindt dit leuk/interessant.
 2. Holandský den, vorige week zaterdag was dan ook een groot succes
  Een verslagje is hier te lezen.
   
 3. Wij troffen een keer Tsjechen uit Brno, die naar Nederland gingen op vakantie. Zij hadden een Tsjechische gids over Nederland. Daarin stond o.a. dat dé specialiteit van het Nederlands eten "aardbeien met slagroom" is. Dat heb ik als Nederlands nooit geweten.
   
 4. Toevallig gisteren gehad. Heel erg lekker!!!!:D
   
 5. kuurgast

  kuurgast Donateur

  Beetje Belgisch nieuws in de Tsjechische media past hier ook wel bij. Gisteren stond in de novinky een artikel met filmpjes over kinderkoor Furiakanti uit Gent. Deze "brave" kinderen kunnen erg mooi zingen maar let eens op de teksten. :fluit:
   
 6. Vodnik

  Vodnik † In Memoriam

  Nederland is/was bij de sportieve Tsjechen ook erg populair als fiets-vakantie-land. De reis organisator Herdigen in CZ organiseerde regelmatig fiets vakantie's naar NL. ook populair is de nederlandse watersport, groot voor deel is namleijk dat je voor het varen in NL geen vaarbewijs nodig hebt wat wel noodzakelijk is aan de adriatische zee (kroatie)

  Hier wordt ook veel reclame voor gemaakt op vakantie beurzen

  (in NL heb je pas een vaarbewijs nodig als schip langer is dan 15 meter en/of sneller kan varen dan 20 km/h. Een motorjacht van 14 meter -kost al gauw half miljoen euro- mag je zonder vaarbewijs varen terwijl je voor een opblaasboot met buitenboormotor van 10 pk- kost minder dan 2000 euro- vaarbewijs nodig hebt)
   
  JanAverink vindt dit leuk/interessant.
 7. kuurgast

  kuurgast Donateur

  Afgelopen week stond artikel over de giraffen van de dierentuin in Amersfoort in de ceskenoviny die met popmuziek rustig de oud en nieuwjaarsviering doorbrachten. De wateroverlast stond in de noviny met daarbij een filmpje zonder commentaar over de evacuatie van dorpen in het noorden van het land.
   
  Boya vindt dit leuk/interessant.
 8. Ik had er ook geen commentaar bij:D
   
 9. kuurgast en Lina vinden dit leuk/interessant.
 10. kuurgast

  kuurgast Donateur

  Toepasselijke muziek. Heel veel mensen hebben commentaar op haar wereldsolozeilreis maar als ervaren zeilster die vijf dagen op de oceaan lang genoeg vind ,neem ik mijn denkbeeldige petje voor haar af.
   
 11. kuurgast en Lina vinden dit leuk/interessant.
 12. kuurgast vindt dit leuk/interessant.
 13. kuurgast

  kuurgast Donateur

  Binnenkort mogelijk de 11 stedentocht op Tsjechische tv. :D
   
 14. kuurgast

  kuurgast Donateur

  België in het Tsjechische nieuws:

  [​IMG]

  Manneke pies heeft last van de vorst en watert nu niet. :lezen:
  Bron:idnes.cz.
   
 15. kuurgast

  kuurgast Donateur

  [​IMG]

  Holandský Den Bosch: karneval i čokoládové koule.
  Mooi artikel over carnaval in Oeteldonk en Bosche bollen in lidovky.cz.
  Ze vinden de glaasjes met pivo wel erg klein. :cheers:
   
 16. Dat vinden wij ook altijd als we weer in Nederland zijn: wat zijn dit kleine flesjes...
   


 17. Wat een lol:lache:. Sommige regelgeving is inderdaad van de zotte.
   
 18. kuurgast

  kuurgast Donateur

  Beetje off-topic.....Adriatische zee is open zee en daar kan het behoorlijk spoken dus logisch dat je verstand daarvan moet hebben wat aantoonbaar is dmv vaarbewijs. Er gebeuren meer en ernstiger ongelukken met snelle motorboten dan met grote jachten (die duurder zijn en meestal voorzichtiger mee wordt omgegaan).
   
 19. kuurgast

  kuurgast Donateur

  [​IMG] [​IMG]

  Artikel over de Heineken Experience : een museum in de voormalige Heineken-brouwerij in Amsterdam staat in de idnes.cz.
  Het mooiste is de discussie die er op volgt daar wordt heftig gediscussieerd over de smaak of geen smaak van Heineken. :fluit:
   

Deel deze pagina