Nationale Voedselinzameling in Tsjechië

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

kuurgast

Donateur
Nationale Voedselinzameling in Tsjechië.

Op zaterdag 20 november wordt de negende Nationale Voedselinzameling gehouden in Tsjechië.


Honderden winkels, waaronder winkels die eigendom zijn van grote ketens, nemen deel aan het evenement waar mensen niet-bederfelijke levensmiddelen kunnen doneren die vervolgens worden herverdeeld aan mensen in nood.
“We missen alles. Door de coronacrisis gaat het steeds slechter met mensen die hulp nodig hebben. Elk voedsel zal ons helpen', zegt Helena Balabánová, voorzitter van de Voedselbank in Ostrava.
De situatie is naar verluidt het ergst in Praag en de noordelijke regio's, waar een toenemend aantal mensen om hulp vraagt bij het veiligstellen van de basisvoedselvoorziening.

De boodschappen en drogisterijartikelen zullen worden geleverd aan alleenstaande moeders, senioren, asielzoekers en anderen in nood. De jaarlijkse golf van solidariteit wordt ook benadrukt door vrijwilligers die helpen de collectie tot leven te brengen.

In de meeste winkels worden goederen door vrijwilligers tussen 08.00 uur en 18.00 uur ingezameld.

Mensen kunnen ook online gekochte producten doneren.
Burgers kunnen voedsel doneren van de winkelketens Albert, Billa, Globus, Kaufland, Lidl, Makro Cash & Carry, Tesco en Rossmann.
Rohlik.cz en Tesco Online-winkels zullen ook deelnemen aan de National Food Collection.
De Nationale Voedselinzameling wordt georganiseerd door BpS – the Business for Society in samenwerking met de Tsjechische Federatie van Voedselbanken, NADĚJE, het Leger des Heils en de Charity van de Tsjechische Republiek.

Wat kan ik doneren?
Dranken met een lange houdbaarheid genieten de voorkeur. Wij raden alle soorten blikken aan (kant-en-klaarmaaltijden, bonen, enz.), rijst, olie, pasta, instantsoepen, peulvruchten, siropen, granen, marmelade, thee, meel, koekjes.

Waar kan ik doneren?
Vrijwilligers met groene schorten staan bij de deelnemende winkels om je donatie in ontvangst te nemen als je de winkel verlaat.

Voor meer informatie over Voedselbanken, bezoek hun website potravinovebanky.cz in meer talen.

Bron praguemorning.cz.
 
Bovenaan