Nakládaný hermelín

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Wie heeft het volledige recept?

De hermelín vervang ik altijd door de goedkoopste camembert.
De dabelsky smes (duivelse mix) door diverse pepersoorten (waaronder cayene) en goulashpoeder.
Uien, paprika, peperkorrels, kümmel en zonnebloemolie erbij... week laten rijpen in de koelkast.

Maar: vergeet ik nog iets?

Groet! Dieter
 

pepo

† In Memoriam
Dieter,

ik heb dit nooit gedaan, maar dit recept klinkt wel betrouwbaar:

Ingemaakte hermelin (Camembert)

Bereiding: 15 min + de rijptijd

Voor 4 personen
* 4 hermelin-kaasjes
* 1 ui
* 4 tenen knoflook
* 1 EL groene peper heel
* 1 TL koriander heel
* 2 chilli pepers, zonder zaadlijsten
* 1 laurierblad, gebroken
* 2 takjes verse of gedroogde tuinkruiden (salie, oregano, rozemarijn, tijm)
* olijfolieolie virgin voor de inmaak.

1. Hermelin-kaasjes halveren of in vieren delen. Ui pellen en in dunne plakjes snijden, knoflook schoonmaken en halveren.
2. Op de bodem van een droge en schone glas leggen we wat uienringen en kruiden
en daarop in de lagen de kaas met uien, knoflook, chili-pepers, kruiden en tuinkruiden. Als laatste wordt de glas gevuld totdat de kazen ondergedompeld zijn.
3. De glas afdekken en 3 dagen tot een week laten liggen bij kamertemperatuur. Daarna kunnen wij consumeren of verder laten liggen in de koelkast.
Tip
Overgebleven olie kan aangevuld worden met de groente en hergebruikt voor het inmaken van de volgende kazen. Voor het inmaken kan ook andere olie worden gebruikt, b.v. de zonnebloemolie.
 
Bovenaan