Nachttrein Brussel-Amsterdam-Praag vanaf april 2022

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Ad Verschoor

Donateur
Nachttrein vanaf Brussel naar Amsterdam en via Berlijn en Dresden naar Praag

AMSTERDAM - Een Nederlandse startup wil samen met de grote spoorwegmaatschappij een nachttreinverbinding opzetten tussen Brussel en Praag, met tussenstops in Amsterdam, Berlijn en Dresden. Vanaf 2022 zal de trein moeten gaan rijden. Sinds 2016 rijden helemaal geen nachttreinen meer van en naar Amsterdam.

NS


Volgens de twee bedrijven is de nieuwe verbinding ideaal voor stedentrips en zakelijke afspraken. "De trein vertrekt in de vroege avond uit Brussel en rijdt via Amsterdam naar Berlijn, Dresden en Praag, waar hij op een gunstig tijdstip in de ochtend aankomt."

Eerste trein
Het zal de eerste treinverbinding worden voor de Nederlandse startup European Sleeper. "Het onze ambitie om een netwerk van nachttreinverbindingen op te zetten vanuit Nederland en België naar belangrijke bestemmingen in Europa", vertelt het bedrijf.
Voor hun eerste nachttrein werken ze samen met het Tsjechische RegioJet, een bedrijf dat al meerdere langeafstandsverbindingen exploiteert in Europa. Dit zal de eerste nachttreinverbinding tussen Amsterdam en Praag worden. Je kunt zit- en slaapplaatsen reserveren, en het is ook mogelijk je fiets mee te nemen in de trein.

Amsterdam - Wenen
Eind 2020 zou er ook een treinverbinding komen tussen Amsterdam en Wenen, maar die is nog uitgesteld door de coronacrisis. De verwachting is dat deze trein in de loop van dit jaar wel gaat rijden.

Bron: nhnieuws.nl
 
Goed initiatief, goed voor het leefmilieu ook, sowieso is reizen per trein veel fijner dan met een gaar vliegtuig.

Hopelijk kan je bij het NS-loket ook kaartjes voor deze verbinding kopen, via regiojet werkt het Nederlandse Ideal immers niet en de creditkaartmaatschappij Pay2D houdt eerdaags op te bestaan.

Regiojet is sowieso wel een erg goede en ambitieuze spoorweg- en busmaatschappij. Voor Tsjechen is het makkelijk betalen, immers een Tsjechische bankrekening wordt wel geaccepteerd en ze hebben ook iets van een tegoedkaart die je kunt opladen volgens mij ook alleen met een Tsjechische of Slowaakse bankrekening.

Het Nederlandse Ideal is een zeer veilige en goede uitvinding, alleen jammer dat het buiten onze landsgrenzen volstrekt onbekend is.
 
Bovenaan