Na 4 jaar opnieuw naar Tsjechië

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Vier jaar geleden gingen we met onze Velorex naar een meeting in Boskovice.
Nu, met het 20-jarig bestaan van deze meeting, wilden we het opnieuw meemaken.
Dit keer met de vorig jaar aangeschafte camper, om zo de Velorex te vervoeren.
Ook onze twee hondjes zullen weer van de partij zijn. Ondertussen is de oudste, Noesjka, al op leeftijd
en doof.
Maandagmorgen is de start van deze vakantie en ik zal proberen ons verhaal weer op dit forum te zetten.
We willen dinsdag aankomen in de buurt van Decin en daarna naar camping de Sprookjesmolen van Lau en Miranda.
Vier jaar geleden hebben we een rondleiding gehad op deze camping in opbouw en we willen graag zien hoe het geworden is. Dan hebben we afgesproken in Praag, waar een bedrijfje zit dat gespecialiseerd is in Velorex bekleding, om onze Velorex te voorzien van een nieuw dak.
Daarna is het de bedoeling om naar een svr camping te gaan die we in februari op een beurs hebben ontmoet.
Dan wordt het tijd om door te trekken naar Boskovice om de Velorexmeeting 2016 mee te maken.
Na dit hele gebeuren moeten we terug naar Nederland, om ons weer op het werken te storten.
Ik ga weer proberen om jullie onze vakantie mee te laten beleven.
 
Laatst bewerkt:
Succes met de reis, geniet er van.
En weet je waar ik afgelopen zondag een Velorex zag?
In Hoogeveen.
Daar was een rondleiding bij Kip caravans en tussen de oude modellen van de caravans stond een Velorex.
Was leuk om te zien.
Enkele jaren geleden kwamen de Velorex langs ons huis was ook al leuk om te zien.
Blijven leuke dingen.
Afijn, we horen van je!
 
maandag 25 april.
Vandaag om 11 stapten we in de camper richting Tsjechie. Om 5 uur in de middag stonden we op een camping na 400 kilometer net na Kassel. Op een kleine oude camping waar mijn ouders jaren geleden ook wel eens hadden gestaan. We hebben 1 keer gestopt om te tanken en de hondjes even te laten lopen. Onderweg een beetje natte sneeuw gezien en in de avond hoorden we het zachtjes regenen op het camperdak. Vroeg naar bed en er lekker naar liggen luisteren.

dinsdag 26 april
We waren vroeg wakker en de zon scheen en je hoorden alleen maar de vogels fluiten, genieten dus.
Om kwart voor 9 waren we weer op pad. de eindbestemming voor vandaag is in de buurt van Decin. Hier hebben kennissen een eigen vakantiehuis en hadden afgesproken. Onderweg nog wat sneeuw gezien en het was koud.
Met de kennissen een plekje gezocht voor de camper, eerst in hun dorp maar dat viel niet mee en 10 kilometer hebben we een plek gevonden op een vakantiepark met houten huisjes waar we voor 5 euro een nachtje mochten staan.
De camper werd bewaakt door twee ezels en een lama en een hond die bijna net zo groot was. Gegeten bij onze kennissen die ons ook weer netjes terug brachten.

woensdag 27 april.
Om 8 uur de honden uitlaten en kregen we gezelschap van de grote hond Larrie, die met ons meeliep. Hij wilde nog graag even met onze honden spelen maar die vonden hem te groot. Bij de Lidl in Ceská kamenice even verse broodjes gehaald en daar ons ontbijt gemaakt. Daarna weer op pad richting Dolni kalna waar we op de camping van de sprookjesmolen zouden gaan staan. Onderweg nog even in het centrum van Jicin geweest. Een kerk wat er van de buitenkant lelijk uitzag en van binnen heel mooi bleek te zijn, bezichtigd om en om, want met honden kan je niet in een kerk komen. Bij de Sprookjesmolen werden we hartelijk ontvangen door de eigenaren Lau en Miranda. 4 jaar geleden waren we hier geweest voor een rondleiding, dus leuk om nu op de camping te staan. Ziet er mooi uit en de douches zijn heerlijk. Met de honden een stuk gewandelt door de weilanden. S`avonds uit eten geweest met Lau en Miranda en hun zoon. De velorex staat in de garage en morgen gaan we de omgeving een beetje verkennen met de camper. Voor een ritje met de velorex vinden we het echt te koud.
 
vakantie tjechie 2016.jpg vakantie tjechie 2016 1.jpg
woensdag 28 april

Vandaag werden we verwend door de eigenaresse van de Sprookjesmolen met een ontbijt, niet in bed maar lekker warm in de kantine. Het was natuurlijk de bedoeling om de velorex van de kar af te halen voor een ritje in de omgeving, maar dat is ons echt te koud. Dus camper gepakt en op naar Vrchlabi. Hier de camper geparkeerd en lekker winkeltjes kijken. Koffie gedronken en mooi kerst glaswerk gekocht voor een vriendin. Hierna een mooi ritje richting Spindleruv mlyn, een paar mooie foto`s gemaakt in de sneeuw met de honden en de camper. Je zou bijna het wintersportgevoel krijgen. Jammer dat het dan zo koud is. :D Na nog een mooi ritje door de bergen zijn we nog even langs gegaan bij Jan en Akkelien Nijdam om gedag te zeggen. Hier hadden we 4 jaar geleden een paar leuke dagen in hun pension doorgebracht. Morgen hebben we een rustdag gepland.
 
Laatst bewerkt:
zaterdag 30 april
Gisteren een rustig dagje, het was heerlijk weer. Nadat we eergisteren sneeuwballen konden gooien, hebben we gisteren de Velorex van de kar af gehaald en ongeveer 30 kilometer gereden in het zonnetje. Vandaag een rondje gereden van 130 kilometer met heerlijk weer. Bij Billa Tremesna, een mooie stuwdam die is gebouwd in Anton Pieck stijl, een paar foto's gemaakt en koffie gedronken, was daar druk met fietsers. We zijn naar Dobruska gereden en hebben daar op een terras wat gedronken en over allemaal kleine en slechte wegen, waar de kuilen niet te ontwijken zijn omdat het er zoveel zijn, teruggereden. Wat zijn veel Tsjechen vriendelijk, we blijven zwaaien en toeteren. Nog wat boodschappen gedaan en bij de camper de skottelbraai aangezet. Morgen gaan we weer op pad richting Praag. Hier gaan we een nieuw dak op onze Velorex laten maken, zondagavond brengen en dinsdagochtend weer klaar.
 
donderdag 5 mei

Na een aantal dagen weinig internet, nu verder met mijn verhaal.

Zaterdag na het eten hebben we de traditie heksenverbranding meegemaakt. In Dolni Kalna is de heksenverbranding op de berg met een mooi uitzicht, een bandje met muziek voor de gezelligheid.

Zondag afscheid genomen van de Sprookjesmolen en op weg naar Praag. In een buitenwijk van Praag onze Velorex afgezet bij een stel die hem voorziet van een nieuw dak. We werden vriendelijk ontvangen door een aantal Tsjechen en met handen en voeten en kleine beetjes Engels, Duits en Russisch hele verhalen over natuurlijk Velorex.

Nu op naar Praag camping Sokol Praha. Hier staan meerdere campers en caravans en ook huisjes met een aantal Nederlanders.

Maandag supermooi weer en we blijven lekker op de camping in de zon zitten en 's avonds barbecue.

Dinsdag een dagje met de bus en metro naar Praag. Voor ons niet de allereerste keer en omdat de honden mee zijn, hebben we besloten om niet teveel gaan bekijken en lopen we rustig over de Karelsbrug en gaan een uurtje liggen in het het gras waar de hondjes heerlijk liggen te slapen. Als we terug zijn, hebben we al gegeten en zijn weer een ervaring rijker, wij als buschauffeurs met openbaar vervoer in Tsjechie. Een achtbaan was er niets bij.

Woensdagochtend is de Velorex weer klaar en na het opladen zijn we weer onderweg naar het Velorextreffen dit weekend. We verblijven twee nachten op camping De Bongerd in Benesov, waar we vriendelijk ontvangen worden door de Nederlandse eigenaren. Het heeft de hele dag en nacht geregend en het gras is erg nat, maar we mogen gewoon op het pad blijven staan.

Donderdag drinken we koffie en rommelen wat in en om de camper.
Vanmiddag gaan we naar een adres waar ze keramiek maken en verkopen. Zij hebben ook een Velorex en wij hebben een aantal mokken en kopjes gekocht met een Velorex erop. Ook hebben we een klok besteld met een Velorex en die krijgen we bij een volgende ontmoeting later dit jaar. We zitten met hen in de tuin en krijgen thee met koek, en zo hebben we nog meer Tsjechische vrienden. Wat een mooi vakantieland en wat voelen we ons thuis.
Morgen begint de meeting.
 
zondag 8 mei

Even een kleine update, hebben vandaag de meeting afgesloten met 150 Velorexen. De foto's komen nog als we dinsdag weer thuis zijn. Was weer een mooie ervaring met zoveel bij elkaar uit verschillende landen. Een puzzeltocht in het Tsjechisch is lastig, maar we zijn weer redelijk op tijd binnen gekomen.
We zijn blij met ons nieuwe dak, waar we weer veel kilometer mee hopen te rijden.
 
Bovenaan