Muziekfestivals 2023

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

kuurgast

Donateur
The Best Music Festivals in the Czech Republic This Summer

Van Jazz tot punk, rock en metal en alles wat er tussenin zit op bijzondere locaties.

Tsjechië het land van pivo=pils en nog steeds redelijk goedkoop.
Contactloos betalen en overal wel een kampeerterrein van simpel tot VIP-tenten.

Svojsice-festival
Wanneer:
vrijdag 26 mei 2023
Waar: Svojsice in Pardubice
Line-up: Alan Fitzpatrick, Lilly Palmer, Sam Paganini, Adrian Hour en meer

Techno, hard techno en drum-'n-bass openluchtfestival Svojsice is iets kleiner dan de rest op deze lijst met een kleinere line-up en slechts één dag feesten. Maar dat betekent gewoon dat je extra hard gaat, toch? Het feest begon in 2000 en wordt jaarlijks omgeven door de natuur. Kort en krachtig, als je een geweldig technofestijn in Tsjechië wilt, dan is dit het!

Metalfest
Wanneer:
2 t/m 4 juni 2023
Waar: Amfitheater Lochotín in Pilsen
Line-up: Testament, Behemoth, Arch Enemy, Avatar, Powerwolf, Korpiklaani en nog veel meer

Maak je klaar om te surfen en te moshen totdat je overal pijn hebt, want Metalfest is een enorm metalfestival - wie had dat gedacht? Met vele genres van metal in een natuurlijke omgeving, staat het plezier centraal.
Omringd door weilanden en een park is het feest om deze reden geliefd bij metalheads en vanwege de geweldige bands op de line-ups. Metalfest is oorspronkelijk opgericht in Oostenrijk voordat het zich over Europa verspreidde en heeft naast lokale artiesten enkele van de grootste namen in metal.
Goedkoop bier, knallende riffs en een verbluffende omgeving - het is echt een no-brainer voor metalheads die op zoek zijn naar een Tsjechisch festival.

Rock For People
Wanneer:
8 t/m 11 juni 2023
Waar: Park 360 in Hradec Králové
Line-up: Slipknot, Machine Gun Kelly, The 1975, Muse, Incubus, Papa Roach, Architects, Simple Plan en nog veel meer

Vol met de grootste en beste live-artiesten van de punk-, rock- en metalvariëteit, dateert Rock For People uit 1995. Het feest is echter uitgegroeid tot meer dan alleen zwaardere genres, met Nothing But Thieves, The 1975 en Ashnikko die enkele van de andere genres die op het evenement van dit jaar te zien waren. Rock For People trekt meer dan 30.000 muziekliefhebbers voor zijn vierdaagse bash om meer dan 200 artiesten te waarderen. Naast 's werelds beste livemuziek kan je genieten van film, theater, workshops en meer.Het is een openluchtfestival met één groot buitenpodium en plaats voor maximaal 30.000 mensen. Het heeft ook twee podia in tenten, met in totaal 6.000 zitplaatsen.
Het festival is de afgelopen 20 jaar flink gegroeid; in 2002 waren er slechts 12.000 bezoekers op het evenement. Vorig jaar kwamen er circa 35.000 bezoekers.

Metronome Prague Festival
Wanneer:
22 t/m 24 juni 2023
Waar: Beursterrein van Praag
Line-up: Jamiroquai, Tove Lo, Moderat, Editors, White Lies, Aurora, ZAZ, M83, JID en nog veel meer

Dit muziek- en kunstevenement is een van de beste muziekfestivals in Praag en verwelkomt een verscheidenheid aan genres, waaronder hiphop, pop, indie, elektronica en meer, met veel lokale acts op het programma. Het eerste grote pop/rockfestival van de stad wordt bijgewoond door 20.000 muziekfans die klaar staan om te genieten van de nieuwste sounds. Gelegen dicht bij het stadscentrum, als je zin hebt om wat van de stad en haar geschiedenis onder te dompelen, kun je altijd een andere kant van het terrein verkennen.
En als je staat te popelen om de festiviteiten te beginnen, is er ook een openingsconcert op woensdag de 21e om je op te warmen voor wat komen gaat.

Mighty Sounds-festival
Wanneer:
23 t/m 25 juni 2023
Waar: Luchthaven Tabor
Line-up: Rancid, Enter Shikari, Booze & Glory, Dub FX, Hatebreed, The Interrupters, Black Flag, Bob Vylan en nog veel meer

Voornamelijk gericht op punk, rock, hardcore, reggae, ska en vergelijkbare genres, komt meer dan 80% van de bands op de line-up van buiten Tsjechië, terwijl de rest bestaat uit lokale topbands. Het festival gaat er prat op dat de line-up anders is dan die van andere muziekfestivals in Tsjechië. Het heeft ook de Theatertent voor optredens en filmvertoningen, de Black Coffee Stage voor akoestische optredens, drie DJ-podia, vijf live-podia, sporttoernooien en graffiti.

Beats For Love
Wanneer:
5 t/m 8 juli 2023
Waar: Industrieel Nationaal Monument in Ostrava
Line-up: Deadmau5, Hardwell, Tiesto, Blasterjaxx, Imanbek, James Hype, Wilkinson, Eats Everything, Sigma en nog veel meer

Misschien wel het grootste elektronische festival in Midden-Europa, Beats For Love heeft een flink aantal elektronische genres tentoongesteld, zoals house, trance, EDM, hardstyles, drum and bass, techno en meer. Het was vanaf het begin ontworpen om anders en toegankelijk te zijn, met betaalbare kaartjes, veertien podia en meer dan 400 artiesten op de affiche in een voormalige industriële olieraffinaderij en kolenmijn.
Een deel van de opbrengst gaat ook naar goede doelen, dus je kunt ervan genieten deel uit te maken van iets dat nog groter is dan een stel vreemden die samenkomen om van muziek te genieten - wat op zich al behoorlijk groot is.

Bohemia Jazz Fest
Wanneer:
10 t/m18 juli 2023
Waar: Reizen door meerdere Tsjechische steden – Praag, Pilsen, Hluboka nad Vltaovou, Prachatice, Domazlice en Brno
Line-up: Iva Bittova/Antonin Fajt, Julian Lage Trio, Lorenzo De Finti Quartet, Steve Coleman And Five Elements, Caminero Trio, Krzysztof Kobylinski en nog veel meer

Voordat we ingaan op de vele geweldige dingen over Bohemia Jazz Fest, weet dat het gratis is om deel te nemen! Je hebt geen kaartjes nodig, je kunt gewoon rocken zoals je wilt. Het feest stopt een dag of twee in de hierboven genoemde steden voordat het naar de volgende gaat. Het talent dit jaar varieert van Tsjechisch, Pools, Spaans, Oekraïens, de Verenigde Staten en Italiaans, zodat de aanwezigen het beste van de jazz uit verschillende landen kunnen proeven.

Colours of Ostrava
Wanneer:
19 t/m 22 juli 2023
Waar: Dolní Vítkovice in Ostrova
Line-up: OneRepublic, Macklemore, Burna Boy, Ellie Goulding, Interpol, Niall Horan, Tom Grennan en nog veel meer

Colors of Ostrava is verspreid over maar liefst negentien podia en is het grootste festival in Tsjechië. Het feest biedt meer dan 350 sensaties in het programma, waaronder muziek, theater, film, lezingen, kunstactiviteiten en workshops. Als zo'n enorm festival komen er zoveel genres aan bod in de line-ups met rock, indie, pop, elektronica, blues, reggae, soul, hiphop, funk, wereldmuziek, punk, folk en nog veel meer. Vol spanning, we weten echt niet wat dit festival nog meer in zijn programma zou kunnen stoppen als het het zou proberen.

Let It Roll 2023
Wanneer:
3 t/m 5 augustus 2023
Waar: Vliegveld Milovice in Milovice
Line-up: Chase & Status, Andy C, Camo & Krooked B2B Mefjus, Sub Focus, Wilkinson, Bru-C, Dimension, Shy FX en nog veel meer

Het grote, bloeiende drum-'n-bassfestival Let It Roll is het grootste DnB-fest ter wereld en dat laat zich zien met een spetterende line-up boordevol met de beste artiesten van de scene. Natuurlijk bekend om zijn sublieme line-ups, out-of-this-world, uitgebreide stage design, helder geluid en aantrekkende DnB-hoofden van over de hele wereld. Gehouden op een voormalig militair vliegveld, er zijn verschillende campings, gratis water beschikbaar, twee voedselzones, bars en je mag eigen alcohol meenemen. Elke drum-'n-bassfan zou deze op zijn bucketlist moeten hebben staan!

Bron praguemorning.cz.

Zie ook lijstjes op dit forum, van Muziekfestivals 2022 + Muziekfestivals 2020 waar nog veel meer festivals staan.
 

kuurgast

Donateur
A month-by-month guide to summer music festivals in Czechia in 2023.

Grote internationale acts die deze zomer komen, zijn Jamiroquai, ZAZ, Mötley Crüe, Def Leppard, Maroon 5, OneRepublic, Slipknot en The 1975.

De zomer is een seizoen van muziekfestivals in heel Tsjechië, waardoor mensen de kans krijgen op binnenlandse reizen. Internationale acts komen naar enkele van de grotere optreden terwijl ze door Europa reizen, terwijl Tsjechische bands het erg druk hebben om van stad naar stad te reizen. Muziek varieert van elektronische dance tot hardrock, met veel kansen om met name heavy metal te ervaren.

Het belangrijkste festival in Praag is Metronome, dat op 22 en 24 juni naar Výstaviště komt. De headliners van dit jaar zijn Jamiroquai, ZAZ en White Lies, met vele andere acts die gedurende drie dagen spelen. Er zal ook een randprogramma met activiteiten zijn.

Twee grote eendaagse festivals genaamd Prague Rocks zullen plaatsvinden in Letiště Letňany. De eerste op 2 juni zal optreden met hardrockers Mötley Crüe en Def Leppard, terwijl de tweede op 21 juni popsterren Maroon 5 en Gwen Stefani zal hebben.

Het grootste festival buiten Praag is Colors of Ostrava, van 19 tot 22 juli in de voormalige ijzergieterij in Dolní Vítkovice. OneRepublic is de hoofdact, met ook Macklemore, Burna Boy, Ellie Goulding en Interpol op het programma.

Dit jaar heeft Rock for People, gehouden van 8 tot 11 juni in Hradec Králové, een vrij eclectische mix met heavy metal band Slipknot en rapper Machine Gun Kelly als headliners. Alternatieve rockband Muse en indiepopband The 1975 treden ook op.

Voor fans van oldies, Chris Norman, de voormalige zanger van de band Smokie, zal in de Benátská! s Impulsem-festival, gehouden van 27 tot 30 juli in Liberec.

Het seizoen wordt afgesloten met Mácháč in Máchovo jezero op 18-19 augustus. Elektronische dans-dj's R3hab en Anfisa Letyago.

Deze lijst bevat alleen de hoofdacts. Meestal zijn dat er veel meer. Kijk op de festivalwebsites voor een volledige lijst en ook om te zien op welke data een bepaalde act zal verschijnen. Er zijn de hele zomer ook veel individuele concerten die geen deel uitmaken van festivals.

Zie artikel expats.cz met overzicht van festivals in juni, juli en augustus in Tsjechië met bijhorende links voor info.

De Nederlanders Hardwell, Tiësto, Blasterjaxx, Maddix en Angerfist zijn te zien en horen tijdens Beats for Love van 5 tot 8 juli in Ostrava.

tiesto 11 mei 2023.PNG
 
Bovenaan