Muziekfestivals 2020

Topic in 'Het Archief' gestart door kuurgast, 13-01-2020.

 1. kuurgast

  kuurgast Donateur

  De grootste festivals waar Nederlanders komen en NL-DJ's en bands optreden zijn: Beats for love, Brutal Assault, Colours of Ostrava, Festival Mácháč, Let It Roll Open Air, Masters Of Rock, Mighty Sounds, Rock For Churchill, Rock For People.

  Metronome Festival - 19 + 20 juni, Praag Holešovice.
  Jatka Fest - 26 + 27 juni, in de kasteeltuin in Pacov.
  Basinfirefest - 26 t/m 28 juni, festivalterrein Spálené Poříčí van Plzeň.
  Beats for love - 2 t/m 5 juli, Dolní Vítkovice/Hoogovens Ostrava.
  Creepy Teepee Festival - 10 t/m 12 juli, Kutná Hora.
  Mighty Sounds - 10 t/m 12 juli, letiště/vliegveld Čápův Dvůr van Tábor.
  Masters Of Rock - 9 t/m 12 juli, areál likérky Rudolf Jelínek in Vizovice.
  Benátská noc - 23 t/m 26 juli, locatie Vesec nabij Liberec.
  Sázavafest - 23 t/m 25 juli, Zámecký lesopark/kasteelpark van Světlá nad Sázavou.
  Let It Roll Open Air - 30 juli t/m 1 augustus, letiště/vliegveld Milovice.
  Brutal Assault Festival - 5 t/m 8 augustus, 18e eeuwse vesting Josefov in Jaroměř.
  Keltská noc - 7 + 8 augustus, Harrachov.
  Čeřínek fest - 7 augustus, Hutě u Jihlavy, Čeřínek Vysočina.
  Summer Punk Párty Punk-rock and hardcorefestival - 14 t/m 16 augustus, locatie zwembad in het Zuid-Boheemse Volyně.
  Hip Hop Kemp - 20 t/m 22 augustus, Festivalpark Hradec Králové.
  Trutnov Open Air Festival - 20 t/m 23 augustus, Trutnov, ook wel het Český Woodstock genoemd.
  Festival Mácháč - 21 + 22 augustus, Machameer strand Klůček, Doksy.
  Rock For Churchill - 28 + 29 augustus, natuurgebied Myslivna bij Vroutek.
  Festival Kefír - 29 augustus, Zámek Kačina nabij Kutná Hora.

  Reggae
  Overzicht van reggae-festivals in Tsjechië is te vinden op facebook.com/pg/reggaecz/events.

  Country en folk

  Country a folk festival Pecka - 24 + 25 juli, Koupaliště=zwembad en camping Pecka.
  Country festival Starý Dobrý Western - 7 t/m 9 augustus in Bystřička, okres Vsetín, regio Zlín.
  Festival Dobře utajená country - iedere tweede zaterdag in augustus is er een countryfestival in de kasteeltuin van Slabce, okres Rakovník.

  České + Moravské hrady/Tsjechische + Moravische kastelen 2020
  České hrady is een muziekfestival dat elk jaar plaatsvindt tijdens de zomermaanden op 8 locaties bij kastelen in verschillende Tsjechische regio's. Dit jaar oa Divokej Bill en Tomáš Klus:

  Hrad Točník, Midden-Bohemen - 10 + 11 juli.
  Státní hrad Kunětická hora, regio Pardubice - 17 + 18 juli.
  Vodní hrad Švihov, regio Plzeň - 24 + 25 juli.
  Státní hrad Veveří, Zuid-Moravië - 31 juli + 1 augustus.
  Hrad Rožmberk nad Vltavou, Zuid Bohemen - 7 + 8 augustus.
  Zámek Hradec nad Moravicí, Moravië - 14 + 15 augustus.
  Hrad Bouzov, regio Olomouc - 21 + 22 augustus.
  Hrad Bezděz, regio Liberec - 28 + 29 augustus.

  Další festivaly tohoto roku = Andere festivals van het jaar op festivalovasezona.cz.
   
  Ad Verschoor vindt dit leuk/interessant.
 2. kuurgast

  kuurgast Donateur

  Rock for People gaat niet door

  Rock for People gaat dit jaar niet door. Ze zijn niet verzekerd voor pandemie in Tsjechië, dus bewaar je kaarten voor volgend jaar, anders komt er nooit meer een Rock for People als je ze failliet laat gaan en steun ze eventueel zoals te lezen is op facebook.com/rockforpeople.czechrepublic.


  Dear Rock for People fans,
  We maken nu allemaal een moeilijke tijd door en staan voor uitdagingen die ongekend zijn in de moderne geschiedenis. Een paar maanden geleden hadden we niet gedacht dat we binnen een paar dagen de veiligheid zouden kunnen verliezen die we gewend waren, en we moeten toegeven dat er nog steeds situaties kunnen zijn die onze wereld op zijn kop kunnen zetten.

  Dit is niet eenvoudig te zeggen, maar het uitverkochte Rock for People zal dit jaar niet op de geplande datum plaatsvinden. We geloofden lang dat de pandemie snel zou eindigen en dat we samen de overwinning op het festivalterrein zouden kunnen vieren. Helaas laten de veiligheidsmaatregelen ons niet toe om een festival te houden in de mate en kwaliteit die we wensen, en die al meer dan een jaar gepland zijn.

  We organiseren al 26 jaar Rock for People en ik kan met een gerust geweten zeggen dat dit jaar "legendarisch" zou worden. De belangstelling van de fans heeft alle bestaande records overtroffen en we hebben enorm veel energie gestoken in de voorbereiding ervan, zodat we de volgende kwart eeuw in stijl konden beginnen. Ik kan u verzekeren dat we al onze energie al steken in het vervangen van de datum van dit jaar in 2021 en om zoveel mogelijk van het huidige programma te behouden.

  We onderhandelen over datumwijzigingen met de agenten en het management van de artiesten en we proberen de bestaande line-up te behouden. Uw tickets blijven geldig voor de nieuwe datum.

  Bewaar je tickets dus voor volgend jaar als je daartoe in staat bent.

  Lees verder op facebook.com/rockforpeople.czechrepublic.
   
 3. kuurgast

  kuurgast Donateur

  Regering kondigt aan: dit jaar zeker geen festivals

  De grote zomerfestivals vinden dit jaar niet plaats. Dit is donderdag goedgekeurd door de regering. Volgens de minister van Cultuur Lubomír Zaorálek is de beslissing definitief.

  "Na een akkoord met de minister van Volksgezondheid hebben we afgesproken dat er deze zomer geen grote festivals zullen plaatsvinden", zei minister van Cultuur Lubomír Zaorálek.

  'We gaan natuurlijk praten over wat er in de zomer mogelijk is. Maar niemand van ons zal je dat nu vertellen, omdat het een kwestie is van hoe de eerste stap wordt geëvalueerd (deelname van 100 mensen)', zei Zaorálek. Volgens hem hadden mensen het kunnen verwachten. 'Het Karlovy Vary-festival heeft al aangekondigd dat het niet doorgaat', voegde Zaorálek toe op een persconferentie na de regeringsvergadering.

  Vouchers
  De minister stelt daarom voor dat organisatoren van evenementen de toegangsbetalingen kunnen uitstellen. 'Het geld wordt niet teruggegeven, maar de persoon in kwestie kan in een andere periode een voucher voor het evenement vragen', zei de minister.

  "De wet zal in werking treden wanneer deze van kracht is, dat zal ongeveer half mei zijn", zei Zaorálek, eraan toevoegend dat de uitzondering bijvoorbeeld houders van een handicapkaart of mensen ouder dan 65 jaar zal zijn. Tickets moeten dan worden vergoed. De wijziging zou volgens de minister gelden tot en met 31 oktober 2021.

  De wijziging gaat nu naar de Kamer van Afgevaardigden. Indien goedgekeurd, wordt het ook overwogen door senatoren en de president.

  Bron novinky.cz

  -----

  Uiteindelijk zal president Zeman zijn handtekening moeten zetten.

  Heb je al een ticket voor een festival gekocht, dan kan je beter een voucher accepteren en volgend jaar naar het festival gaan.
  In Tsjechië bestaat geen pandemieverzekering en als iedereen zijn geld terug vraagt, dan gaan de festivals failliet en komen er helemaal geen festivals meer.
   
 4. kuurgast

  kuurgast Donateur

  Colours of Ostrava doorgeschoven naar volgend jaar, 14-17 juli 2021

  Beste vrienden,

  We hoopten, we hadden vertrouwen ... maar hier komt de realiteit. Het is met de grootste spijt dat we u moeten onthullen dat als gevolg van de Covid-19-gerelateerde beperkingen de 19e editie van Colours of Ostrava wordt uitgesteld tot 14 - 17 juli 2021.

  Ik ben me er volledig van bewust dat je, net als ik, niet kon wachten op een geweldige festivalzomer. Het afgelopen jaar heeft mijn team hard gewerkt om het festival van 2020 uniek te maken, met prachtige line-ups en veel verrassingen. We waren er zeker van dat het 2020-programma het beste in onze geschiedenis was. Nu we ons in een situatie bevinden die ons vanwege veiligheidsproblemen niet in staat stelt onze inspanningen te volbrengen, hebben we geen enkele controle. We staan hier echter niet alleen in, dit wordt een zomer zonder festivals over de hele wereld. Iedereen over de hele wereld geïsoleerd, een ongekende situatie in ieder geval de afgelopen vijftig jaar.

  We zijn al begonnen met het uitstellen van het festival tot 2021, inclusief de headliners en zoveel mogelijk andere artiesten. Het management van de artiesten is tot nu toe erg coöperatief en we hopen dat de hele muzieksector dit met een gevoel van saamhorigheid zal doorstaan. We laten het 2020-programma niets anders worden dan posters en we zullen ons best doen om het volgend jaar te laten gebeuren.

  Ik heb echter een enorme gunst te vragen. Steun ons nu alstublieft. Zonder jullie solidariteit halen we dit nauwelijks. Helaas is er geen pandemie-verzekering en de deposito's die we aan bands hebben betaald, bedragen grote sommen geld. De tickets die je hebt gekocht, blijven geldig voor 2021 en ik zal het als een daad van uiterste solidariteit beschouwen als je ze houdt en daarmee het idee van ons festival en zijn uitzonderlijke vierdaagse programma ondersteunt. Ik begrijp volledig dat velen van u, net als wij, in een moeilijke situatie verkeren en gedwongen zullen worden om terugbetaling te vragen. Mocht dit het geval zijn, geef ons dan wat tijd om alle praktische zaken op te lossen - we zullen ons best doen om u alle informatie te geven die u nodig heeft. We staan klaar om al uw vragen en vragen per mail te beantwoorden op informace @ colours.cz.
  We vragen u ook vriendelijk om geen contact op te nemen met de kaartverkoopnetwerken, omdat we dit rechtstreeks moeten regelen. Als u met ernstige financiële problemen worstelt, neem dan contact met ons op, we zullen proberen uw zaak zo snel mogelijk individueel te behandelen.

  In de komende maanden beslist u over onze toekomst. Door uw ticket voor de volgende zomer te bewaren, helpt u ons het idee levend te houden, zoals het altijd is geweest. Bij muziekevenementen draait alles om emoties - we zijn euforisch als we een geweldig festival kunnen organiseren, we zijn down als de artiest en het publiek niet resoneren. We smeken de regen genadig te zijn en de artiesten om ons het maximale te geven. Deze situatie is buitengewoon en er is geen ruimte voor onderhandeling. We zijn hulpeloos, het is moeilijk om ermee om te gaan als het werkjaar en het hoogtepunt letterlijk voor je ogen verdampt.

  Het is geen geheim dat het uitstellen van het festival minder dan drie maanden voor de oorspronkelijke datum, met een groot deel van de overeengekomen afspraken en georganiseerde zaken, een enorme uitdaging is. Niet alleen voor ons, maar ook voor de artiesten, onze leveranciers, medewerkers, uitzendkrachten, standhouders en vele anderen die verbonden zijn met het festival. Toch blijven we optimistisch - met de steun van u, onze bezoekers, partners en supporters, doen we het festival een jaar later. Geduld zal ons weer bij jullie brengen, aan wie we niet dankbaarder kunnen zijn.

  Zorg goed voor jezelf, je dierbaren en je vrienden, blijf fit en optimistisch. We ontmoeten elkaar tijdens de grootste editie van Colors of Ostrava, in juli 2021 in Dolní Vítkovice.

  Zlata Holušová and the team of Colours of Ostrava.

  Bron oa facebook.com/colours.of.ostrava.english.
   
 5. kuurgast

  kuurgast Donateur

  Enkele favoriete zomerfestivals in Praag en Tsjechië maken zich op voor de herfst.

  Veel van de evenementen die waren uitgesteld vanwege het coronavirus zijn nu van plan terug te komen, sommige zelfs al in het najaar. United Islands, Letní Letná, One World, het Karlovy Vary International Film Festival en Febiofest zullen allemaal evenementen presenteren in de herfst.

  Het United Islands multi-genre muziekfestival vindt plaats in Praag in het tweede weekend van september 2020 in Výstaviště Holešovice.
  Dit is het eerste grote grote muziekfestival dat een nieuwe datum voor 2020 aankondigt. Het zusterfestival Metronome is uitgesteld tot 19 en 21 juni 2021, en veel van de oorspronkelijk geplande acts komen dan alsnog terug.
  United Islands komt met een "German Edition", met muziek uit zowel Duitsland als Tsjechië.

  Veel muziekfestivals en grote concerten zijn verschoven naar 2021. Het Colors of Ostrava-muziekfestival is verplaatst naar 14–17 juli 2021, met de Killers als hoofdact.

  Rock for People, dat plaatsvindt in Hradec Králové, is verplaatst naar 10 en 12 juni 2021. Green Day staat als hoofdact gepland.

  Veel van de individuele acts die voor 2020 waren gepland, zoals Aerosmith, Avril Lavigne, Guns N 'Roses, Kiss, Lenny Kravitz, My Chemical Romance en The Weeknd, zijn of worden verplaatst naar data in 2021 .

  Ozzy Osbourne: No More Tours 2, die in februari in Praag zou zijn, staat nu gepland op 13 november 2020, als de omstandigheden tegen die tijd dat toelaten.
  Bron news.expats.cz.
   
 6. kuurgast

  kuurgast Donateur

  NeFestival Colours of Ostrava!

  In plaats van het grootste muziekfestival van Tsjechië, Colors of Ostrava, dat wordt geannuleerd vanwege Covid-19, organiseren de operators volgende week een vierdaags 'Nonfestival' op dezelfde postindustriële site. Woensdag en vrijdag zullen shows geven, zaterdag het Melting Pot discussieforum en donderdag een gratis "fandag".
  Er is een zeer beperkte capaciteit van 1.000 bezoekers per dag.
  Bron english.radio.cz. + colours.cz.
   

Deel deze pagina