Muziek uit concentratiekampen

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Ad Verschoor

Donateur
MUZIEK UIT CONCENTRATIEKAMPEN IN SCHIEDAM
SCHIEDAM- Trio Dumas speelt vrijdag 1 maart 2019 in de Schiedamse Westvest90-kerk het programma Ontdek Klein en Schulhoff. Het strijktrio laat het publiek kennismaken met muziek van twee Joodse componisten uit het voormalige Tsjecho-Slowakije die beiden omkwamen in een concentratiekamp: Gideon Klein en Ervin Schulhoff. De tragiek van hun biografieën staat in schril contrast met hun prachtige, ontroerende ensoms ook grappige muziek. Van Klein speelt Trio Dumas het Strijktrio dat hij schreef in het concentratiekamp, van Schulhoff staat zijn vooroorlogse Duo voor viool en cello op het programma. Voorts speelt de altviolist van het trio werken van Telemann en wordtde avond afgesloten met Beethovens Strijktrio in G opus 9/1.

Het vanuit Nederland opererende Trio Dumas bestaat uit de Amerikaanse violist Joseph Puglia, de Nederlandse altviolist Chaim Steller en de Hongaarse cellist ÖrsKöszeghy. Ze presenteren zich in hun concerten niet alleen als trio maar spelen tevens solowerk en duetten. De mannen maken ook deel uit van vooraanstaande ensembles en orkesten uit binnen- en buitenland. Joseph speelt bij Asko|Schönberg, Chaim bij het LeipzigGewandhaus Orkest en het Luzern Festivalorkest en Örs bij Amsterdam Sinfonietta.

Trio Dumas | Ontdek Klein en Schulhoff

Vrijdag 1 maart 2019, aanvang 20.15 uur

Locatie: Westvest90-kerk, Westvest 90, Schiedam

Tickets & Info: www.westvest90.nl en 010-4260756. Voorafgaand aan het concert zijn er vanaf 19.30 uur ook kaarten verkrijgbaar in de kerk, tenzij uitverkocht.
 
Bovenaan