Moravische Karst

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

inevm

Guest
Wij (2 volw, 2 kinderen 9-11 jaar) gaan pionieren in Tsjechie. Via via wel gehoord dat het in de Moravische Karst erg mooi is. Wat is het gemiddelde weertype in juli/augustus daar? Wie houdt net als ons van de natuur en heeft goede kampeertips voor ons?
Ine
 
De Moravische Kast is inderdaad heel mooi maar de grotten zijn moeilijk te bezoeken wegens te druk. men moet er reeds 's morgens vroeg zijn om plaats te reserveren om dan in de namiddag te bezoeken. Een aanrader in Moravië is de Byskyden, een gebergte tegen de Pools-Slovaakse grens. In die streek vind u een prachtige natuur en ook enekel leuke campings. Wij waren op de camping in Roznov pod Radhostem op 24 km van Slovaakse grens. Een aanrader!!
 
Het bezoeken van grotten in de Moravische Karst is niet zo`n groot probleem. Als je zorgt om ongeveer 9 uur aan de kassa te zijn, ben je binnen een uur binnen. Er zijn vele grotten maar de Magocha en de Javoricko zijn veruit het mooist. Het weer in juli/augustus is over het algemeen goed. Wel kunnen er erg wisselvallige perioden zijn. Een beetje zoals thuis. Niets mis mee, toch?
Veel plezier.
 
Wij waren aan de kassa van de grotten rond 10u30 en we werden gezegd dat we re pas rond 15 uur inkonden. We zijn dan maar enkele kilometers verder naar de veel kleinere Katarinagrot greden en deze kon men onmiddelijk bezoeken. Klein maar ook fijn. Het is wellicht beter, als men de grotten wil bezoeken om er niet al te ver af van de camperen. Wij moesten nogal ver rijden om er te komen.
 
Bovenaan