Mooie herfstvakantie met de kinderen in Tsjechië

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Ad Verschoor

Donateur
In de herfstvakantie is er voor de hele familie wat te doen in Tsjechië. In Praag is deze herfst het eerste ’Signal Light Festival’, dat de stad ’s nachts tot leven brengt. Daarnaast is in Praag het ’Strings of Autumn Music Festival’, met swingende muziek en een speciaal kinderprogramma. Het bijzondere Ještěd hotel viert zijn 40ste verjaardag, vanaf 15 euro heb je al een vliegticket naar art-déco stad Brno.

17498340265231c7f834c87.jpg

De hele familie heeft in de herfst plezier op vakantie in Tsjechië

Lichtfestival Praag
De Tsjechische hoofdstad Praag organiseert dit jaar voor het eerst het ‘Signal Light Festival’. Van 17 oktober tot 20 oktober zal de stad ’s nachts stralen met audiovisuele installaties, lichtgevende beeldhouwwerken en optredens. De talrijke historische gebouwen in het centrum van Praag komen tot leven door creatieve video-mapping projecties. Praag op deze manier in de spotlights zien is een waar spektakel dat je niet wilt missen. Meer informatie: CzechTourism Signal Festival, Signal Light Festival.

Herfst Muziek Festival
Sinds 1996 wordt het ‘’Strings of Autumn Music Festival’’ gehouden in Praag. Het festival heeft een uniek programma gefocust op traditionele en experimentele jazz en klassieke muziek. Ook is er een speciaal programma voor kinderen met theatervoorstellingen, workshops, een straatcircus en concerten. Het festival wordt gehouden in de meest betoverende concertzalen van Praag en is te zien van 23 september tot 3 november. Meer informatie: CzechTourism Autumn Music Festival, Strings of Autumn, Festival kinderprogramma.

Met WizzAir naar Brno
In Eindhoven vertrekt er twee keer per week vanaf €15 een WizzAir vlucht naar Brno, de tweede stad van Tsjechië. Bezoek hier met de hele familie het interactieve technische museum en met de kleinsten het speelpark Bongo Brno. Ten noorden van de stad bevindt zich de beroemde Moravische Karst; een natuurparadijs met 400 grotten, druipsteenformaties en ondergrondse riviertjes. Verder zijn de burcht Špilberk en kasteel Veveří een bezoekje waard en kun je over leuke fietspaden de omgeving van de stad verkennen. Meer informatie: Wizz Air, Brno.

Bron:opreisgids.nl
 

kuurgast

Donateur
@ Punk er ontbreekt een stukje van het artikel:

Hotel Ještěd
Op de top van de Ještěd berg staat het meest karakteristieke bouwwerk van noorden van de Bohemen. Deze herfst viert het Ještěd hotel en restaurant haar 40ste verjaardag. Het moderne gebouw is niet alleen op een unieke manier ingericht maar biedt ook een spectaculair uitzicht over het IJzergebergte (Jizerské hory). Combineer een trip met de kabelbaan naar boven met een uitstapje naar het Aqua- en interactieve IQpark in Liberec.
Bron: opreisgids.nl.

@ Petra ,Technical Museum in Brno.

Bongo in Brno is een grote speelhal zie bongobrno.cz.
 
Bovenaan