Mode- en Designfestival in Maastricht

Topic in 'Het Archief' gestart door Ad Verschoor, 22-05-2017.

 1. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Fashionclash 2017

  [​IMG]

  Op het mode- en designfestival Fashionclash in Maastricht zijn dit jaar ook enkele Tsjechische ontwerpsters, allen winnaars op de design SUPERMARKET Prague, van de partij. Micheala Čapková presenteert de collectie van haar merk MIM. Soolista verkoopt haar kledingstukken in de Designer Market. Sieradenontwerpster Eva Růžiková biedt stukken uit haar schitterende collectie te koop aan op de Designer Market.

  Fashionclash biedt een podium voor jonge ontwerpers en kunstenaars die de grenzen van mode verkennen en omvat ook verwante disciplines als textiel- en juwelendesign, fotografie, dans en performance. Het festival, in zijn 9de editie, heeft dit jaar als thema "Fashion Makes Sense", en vindt plaats in de SAM-decorfabriek in Maastricht.

  Michaela Čapková studeert mode aan de kunstacademie UMPRUM in Praag. In 2011 richtte zij haar modelabel MIM op, waarin zij delen van haar sterk conceptuele en creatief experimentele collecties toegankelijk maakt voor breder publiek.

  [​IMG]

  SOOLISTA is een mode- en designmerk dat is opgezet in 2012 door architecte Zuzana Hartlová. Het merk richt zich op elegant, tijdloos en minimalistisch design voor mannen en vrouwen. De kleding valt op door de gedurfde snit, asymmetrie en het oog voor detail.

  Plaats: SAM decorfabriek, Meerssenerweg 215, Maastricht
  Datum: Donderdag 29 juni t/m zondag 2 juli 2017

  Georganiseerd in samenwerking met het Tsjechisch Centrum
   
 2. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Fashionclash 2018

  Ook dit jaar steunt het Tsjechisch Centrum de komst van Tsjechische ontwerpers op het jaarlijkse mode- en designfestival Fashionclash in Maastricht. Na het grote succes van vorig jaar komt Michaela Čapková terug met een collectie uit haar project Power of identity - Memory fashion message, dat in het teken staat van 100 jaar Tsjechoslowakije. De show van Čapková wordt geopend met een moderne dans performance door danseres Andrea Vykysalá – Benková.


  Fashionclash is een jaarlijks festival dat een podium biedt aan jonge ontwerpers en kunstenaars, die de grenzen van mode verkennen, en omvat ook verwante disciplines als textiel- en sieradendesign, fotografie, dans en performance. Dit jaar vindt het festival van 15 t/m 17 juni plaats in Maastricht, en het thema is Fashion My Religion.

  [​IMG][​IMG]

  De show van Michaela Čapková vindt plaats op zaterdag 16 juni. Het modeshow programma begint om 19:00, de tijd van Čapková’s show zal binnenkort worden gepreciseerd.

  Meer informatie over het programma en de kaartjes vindt u hier.

  [​IMG]

  Michaela Čapková doet haar master aan de Kunstnijverheidsschool in Praag. In 2011 heeft zij haar modelabel MIM opgericht, waarin zij stukken uit haar sterk conceptuele en creatief experimentele collecties te koop aanbiedt voor alledaags gebruik.

  Meer informatie over Michaela Čapková vindt u hier.

  Plaats: SAM-Decorfabriek, Meerssenerweg 215, Maastricht
  Datum: 15 juni t/m 17 juni 2018
  Georganiseerd door: In samenwerking met het Tsjechisch Centrum
   
 3. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Jubileum Tsjechoslowakije ook in mode en design
  [​IMG]
  Dit jaar wordt Maastricht voor de tiende keer modestad! Van 15 t/m 17 juni vindt de jubileumeditie van het Fashionclash festival plaats. Het thema van dit jaar is ‚Fashion My Religion!‘. Meer dan 150 jonge ontwerpers uit 30 landen, waaronder Duitsland, Mexico, Peru, Australië, Finland, Polen en Tsjechië nemen dit jaar deel.

  Met de steun van het Tsjechisch Centrum Rotterdam komt de jonge designer Michaela Čapková haar werk, dat in binnen- en buitenland al furore heeft gemaakt, presenteren. Het Nederlandse publiek zal worden getrakteerd op een collectie geïnspireerd door het 100-jarige jubileum van Tsjechoslowakije. Michaela is studente mode aan de Kunstnijverheidsschool in Praag (UMPRUM) in het atelier van Libena Rochová . Ze creëert limited collecties, waarin ze graag experimenteert en nieuwe invalshoeken zoekt.


  De deelname van Tsjechische designers op Fashionclash is in de laatste jaren een vanzelfsprekendheid geworden, mede door de inzet van Darina Zavadilvá van het Tsjechische designSupermarket en Hana Schenková van het Tsjechisch Centrum. Voor het eerst presenteerden Tsjechische designers zich op het internationale platform in Maastricht met steun van het Tsjechisch Centrum al in 2014. Volgens Hana Schenková stelt het Nederlandse publiek voornamelijk de ambachtelijke kwaliteit, originaliteit en creativiteit op prijs.
   

Deel deze pagina