Aanrader Mode- en Designfestival in Maastricht

Topic in 'Kunst & Literatuur' gestart door Ad Verschoor, 22-05-2017.

 1. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Fashionclash 2017

  [​IMG]

  Op het mode- en designfestival Fashionclash in Maastricht zijn dit jaar ook enkele Tsjechische ontwerpsters, allen winnaars op de design SUPERMARKET Prague, van de partij. Micheala Čapková presenteert de collectie van haar merk MIM. Soolista verkoopt haar kledingstukken in de Designer Market. Sieradenontwerpster Eva Růžiková biedt stukken uit haar schitterende collectie te koop aan op de Designer Market.

  Fashionclash biedt een podium voor jonge ontwerpers en kunstenaars die de grenzen van mode verkennen en omvat ook verwante disciplines als textiel- en juwelendesign, fotografie, dans en performance. Het festival, in zijn 9de editie, heeft dit jaar als thema "Fashion Makes Sense", en vindt plaats in de SAM-decorfabriek in Maastricht.

  Michaela Čapková studeert mode aan de kunstacademie UMPRUM in Praag. In 2011 richtte zij haar modelabel MIM op, waarin zij delen van haar sterk conceptuele en creatief experimentele collecties toegankelijk maakt voor breder publiek.

  [​IMG]

  SOOLISTA is een mode- en designmerk dat is opgezet in 2012 door architecte Zuzana Hartlová. Het merk richt zich op elegant, tijdloos en minimalistisch design voor mannen en vrouwen. De kleding valt op door de gedurfde snit, asymmetrie en het oog voor detail.

  Plaats: SAM decorfabriek, Meerssenerweg 215, Maastricht
  Datum: Donderdag 29 juni t/m zondag 2 juli 2017

  Georganiseerd in samenwerking met het Tsjechisch Centrum
   
 2. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Fashionclash 2018

  Ook dit jaar steunt het Tsjechisch Centrum de komst van Tsjechische ontwerpers op het jaarlijkse mode- en designfestival Fashionclash in Maastricht. Na het grote succes van vorig jaar komt Michaela Čapková terug met een collectie uit haar project Power of identity - Memory fashion message, dat in het teken staat van 100 jaar Tsjechoslowakije. De show van Čapková wordt geopend met een moderne dans performance door danseres Andrea Vykysalá – Benková.


  Fashionclash is een jaarlijks festival dat een podium biedt aan jonge ontwerpers en kunstenaars, die de grenzen van mode verkennen, en omvat ook verwante disciplines als textiel- en sieradendesign, fotografie, dans en performance. Dit jaar vindt het festival van 15 t/m 17 juni plaats in Maastricht, en het thema is Fashion My Religion.

  [​IMG][​IMG]

  De show van Michaela Čapková vindt plaats op zaterdag 16 juni. Het modeshow programma begint om 19:00, de tijd van Čapková’s show zal binnenkort worden gepreciseerd.

  Meer informatie over het programma en de kaartjes vindt u hier.

  [​IMG]

  Michaela Čapková doet haar master aan de Kunstnijverheidsschool in Praag. In 2011 heeft zij haar modelabel MIM opgericht, waarin zij stukken uit haar sterk conceptuele en creatief experimentele collecties te koop aanbiedt voor alledaags gebruik.

  Meer informatie over Michaela Čapková vindt u hier.

  Plaats: SAM-Decorfabriek, Meerssenerweg 215, Maastricht
  Datum: 15 juni t/m 17 juni 2018
  Georganiseerd door: In samenwerking met het Tsjechisch Centrum
   

Deel deze pagina