Mobiele apps over Tsjechië

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Ga naar geweldige plekken in Tsjechië. De app houdt rekening met kinderwagens en de mate van toelating​


Tsjechië heeft toeristen veel te bieden. Naast de populairste toeristische trekpleisters verbergt het vele hoekjes en gaatjes die maar weinig mensen kennen. De nieuwe Amazing Places-app (Úžasná místa v Česku) nodigt je uit voor adembenemende uitzichten, kastelen of viaducten. Ouders met een kinderwagen of mensen met beperkte mobiliteit kunnen er ook een reis mee plannen.

Samen met haar moeder Eva beheert Kristýna Audiová de Amazing Places-community in Tsjechië, waar honderdduizenden Facebook- en Instagramgebruikers zich bij hebben aangesloten. De beslissing om ze over te zetten naar de kaartapplicatie duurde niet lang om onverwachte tips voor verplaatsingen onnodig te voorkomen. Na uren zoeken viel de keuze op de Tsjechische Mapotic, waardoor de route direct op de kaart kan worden gepland en de bestemmingen van de reis kunnen worden doorzocht aan de hand van verschillende categorieën. Uiteindelijk zijn het er dertien - van de populairste windmolens, viaducten en rotsen, tot ruïnes, vijvers, openluchtmusea of watervallen.

"Het voordeel is de mogelijkheid om uitstapjes te filteren op geschiktheid voor kinderwagens, kinderen, honden of rolstoelen", legt Audiová uit. "We hebben ook een toegangsfilter toegevoegd, zodat je kunt zoeken naar gratis toegankelijke plaatsen die je allemaal aan je favorietenlijst kunt toevoegen", wijst ze op andere functies die in de toekomst zullen worden uitgebreid.

pz-uzasna-mista-uzasna-mista-1024x683.png

De applicatie biedt veel praktische functies. Foto: met dank aan Kristýna Audiová

Een van de partners van de applicatie is de Tsjechische start-up Trevor die vroeger accommodaties boekte. Zelfs dat moet adembenemend en onopvallend zijn. Gebruikers vinden accommodaties in kastelen, afgelegen pensions, op een biologische boerderij of in een yurt. Bovendien herinneren fantastische plekken wandelaars eraan om de natuur voorzichtig en respectvol te behandelen. In samenwerking met natuur- en klimaatbeschermingsorganisaties kijken de makers ook naar de toekomst.
  • Meer dan 600 tips voor onontgonnen plaatsen in Tsjechië, persoonlijk voor u onderzocht en geselecteerd
  • Eenvoudig zoeken op categorie (bijv. uitkijktorens, ruïnes, windmolens, steengroeven enz.)
  • Filteren op regio
  • Tips voor uitstapjes met kinderen, kinderwagens of honden
  • Trips voor rolstoelen
  • Informatie over plaatsen en entree

bron: pozitivni-zpravy.cz
 
Laatst bewerkt:
Bovenaan