Minicamping Rosalka - Stara Oleska

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Ben ruim 2 weken op deze minicamping Rosalka geweest , er is overigens ook een bijzonder mooi en goed uitgerust appartementen en pension complex bij, de eigenaar heeft ons gelijk een rondleiding gegeven en je kijkt je ogen uit , tot en met grote lcd schermen toe (nu is dat op vakantie niet zo belangrijk , maar op een regenachtige dag wel handig even een dvd-tje te draaien) De camping was niet groot maar heerlijk rustig met een mooi uitzicht op de weilanden waar de koeien op lopen;het is in een klein dorpje dus heerlijk rustig!Na 2 dagen regen hadden we nauwelijks wateroverlast door de drainage op t veld wat t overtollige water snel afvoerde; Het sanitair was van een luxe wat je eigenlijk alleen in een pension verwacht , luxe wastafels, douches , met zeep en handdoeken, er zijn :1 ruimte voor dames, 1 voor heren en 1 voor de rolstoelgebruiker .Het is vorige zomer pas geopend, dus alles is (nog) hartstikke nieuw! Het bijgelegen restaurant heeft een leuke, lekkere kaart met stijl geserveert en alles is betaalbaar!De eigenaar is een Nederlander die je met alles tot dienst wil zijn ( Ik had een flinke voetwond en de eigenaar is tot wel 3x toe met me mee gegaan naar t plaatselijke ziekenhuis waarbij een personeelslid van hem voor de vertaling zorgde....GEWELDIG!!) Voor mij een heerlijke ervaring deze 2 weken bij Rosalka, waar ik me snel heel erg thuis voelde, wat de beide eigenaren (heer en mevrouw) al snel bereikt hadden door gesprekjes en veel belangstelling te tonen. Komt er nog bij dat het gratis wifi heeel erg plezierig was!!:top: Het ligt goed centraal gelegen voor vele uitstapjes zo'n 850 km van Utrecht.Hopelijk volgend jaar weer!
 
hallo,

Wij zijn net terug uit Tsjechie met onze kinderen en hebben ontzettend genoten van dit mooie land.
Wij kwamen als eerste bij Rosalka terecht en het is met recht een schitterende minicamping.
Voor de kinderen is er niks maar de onze hebben zich evengoed vermaakt en willen ook zeker nog een keer terug.
Het sanitair is mooi en ruim en het restaurantje is gezellig en erg lekker.
De eigenaren zijn erg aardig en komen ook af en toe even een praatje maken.
De camping is een goede uitvalsbasis om leuke uitstapjes te maken.
Kortom volgend jaar komen we zeker weer terug.
 
Is een wat late reactie, maar wij zijn in september 2010 op aanraden van mensen in CZ naar deze camping gekomen. Werden gelijk allervriendelijkst door Heidi ontvangen en omdat er volop ruimte was, konden we gaan staan waar we wilden.
Later kwam haar man Oscar kennis maken, wat zich uiteindelijk manifesteerde in een super gezellig verblijf op een camping die wel 5 sterren verdient. Ook het restaurant was perfect.
's Morgens werden de broodjes privé afgeleverd bij de caravan en meer van dat soort dingen.
Het restaurant en het bier was perfect, hebben zelfs verse haringen uit Holland gehad, Oskar regelde dat gewoon even dat de volgende dag verse Hollandse Nieuwe op de camping was.
Dit jaar gaan we naar Hongarije, maar niet voordat we een paar dagen bij hun zijn geweest. We hebben best een beetje heimwee naar deze mensen en camping.
Om een lang verhaal kort te maken, een 1e klas aanrader.
 
Er is geen betere plek om te stranden dan Rosalka in Stara Oleska. Wij zijn met onze camper vanuit Nederland naar Tsjechië gereden en hebben het gehaald tot Stara Oleska. Autopech. We konden niet meer verder. Rosalka is een kleinschalig vakantieverblijf dat wordt gerund door Oscar en Heidi. Een kleine camping, prachtige appartementen en een restaurant. Midden in de natuur waar je goed kunt fietsen en lopen. Oscar is meer dan een gastheer. Hij regelt wat zijn gasten nodig hebben, of je nu op de camping staat of een appartement huurt. De gasten worden afgezet in wandelgebieden (en weer opgehaald) en in ons geval regelde hij de reparatie van de camper in de nabij gelegen stad. Daarbij heeft hij bemiddeld waar ANWB nog iets van kan leren! Oscar en Heidi zorgen voor hun gasten. Kortom, een superplek.
 
Mijn partner en ondergetekende zijn afgelopen zomer richting Tsjechie en Hongarije getrokken met de camper. Op aanraden van vrienden hebben we camping Rosalka te Stara Oleska bezocht. We "moesten" hierheen volgens hen.
We hadden niet gereserveerd, dus op goed geluk naar de camping. We hadden geluk, toen wij aankwamen verliet net een echtpaar de camping zodat we een plekje hadden voor twee nachten. Wel moesten we even wachten, dit wachten werd een klein feestje onder de overkapping bij het restaurantgedeelte. Eigenaar Oscar ontving ons uiterst vriendelijk, hier hadden onze kennissen al het één en ander over verteld. Die namiddag ontmoetten we ook zijn vrouw, Heidi.
Al gauw bleek dat dit niet zomaar een korte stop zou worden. Uiteindelijk zijn we zes dagen gebleven op dit kleine paradijsje in Noord Tsjechie.
We hebben fantastisch gewandeld en gefiets in het "Bohemische Schweiz". Bij meerdere wandeltochten bracht Oscar ons weg naar het startpunt en aan het eind van de dag hoefden we maar te bellen en we werden weer opgehaald. Hoezo service!!!
Verder hebben we ons laten verrassen door de kok die Oscar en Heidi in dienst hadden. Van koken in de camper is tijdens dit verblijf niet veel terecht gekomen.
Na zes dagen namen we afscheid van Oscar, Heidi en het personeel. We denken nog regelmatig terug aan het verblijf op Rosalka en gaan hier zeker nog weer eens langs. Niet alleen om het gebied te verkennen, want daar zijn we zeker nog niet uitgekeken, maar ook om weer te genieten van de gastvrijheid van deze twee bijzondere mensen.
Trouwens, het adres hebben we allang weer doorgegeven aan vrienden die we in Hongarije hebben ontmoet en aan vrienden van ons in Duitsland. Het ene stel heeft de camping al bezocht en het andere stel gaat met de Kerst samen met hun buren op bezoek bij Rosalka. Voor ons een topper.
 
Bovenaan