Milovice

Topic in 'Centraal Bohemen' gestart door egje, 07-09-2008.

 1. In Milovice woonden voor 1990 de Russen met hun gezinnen.

  Ongeveer 5 a 6 jaar geleden zijn wij per ongeluk daar beland. We reden wat rond en toen kwamen we aan bij Milovice. Het was net een spookstad, heel wat flats geplunderd, en niet 1 flat maar wel tussen 50 tot 100 flats. Er was een vliegveld en heel veel bunkers. Interessant om te zien.
  Na wat te hebben geïnformeerd hierover, hoorden we dat de Russen hier vroeger woonden en dat ze in 1990 in een dag waren vertrokken. De Tsjechen moesten niets van het dorp Milovice hebben.

  Nu, een paar jaar later, hebben we hier weer eens rondgereden. Alles was veranderd. Het vliegveld wordt gebruikt voor sportvliegtuigjes, bunkers door diverse bedrijfjes, de flats zijn omgetoverd tot bewoonbare flats, er was zelfs nu in Milovice een Tesco een plus. Je kunt het nog wel zien, want er staan ook flats tussen die nog moeten worden opgeknapt.

  Ook kwamen we nu een kerkhof tegen van Italiaanse soldaten die rond 1915 hier begraven zijn. We weten daar niets over en konden het ook niet vinden. Wat deden de Italianen er in die jaren?
  Misschien is er iemand anders die hier iets vanaf weet.

  Ik probeer nog wat foto's toe te voegen. Wij vonden het best een kijkje waard.
  egje
   
 2. Freddy2005

  Freddy2005 † In Memoriam

  Er is in 1914 een krijgsgevangenenkamp, "Milowitz", opgericht. Er verbleven zo'n 46000 krijgsgevangenen tot de ontmanteling in 1916, voornamelijk Italianen en Russen. Op het kerkhof liggen 5170 Italianen, 521 Russen en 51 Servische gevangenen, die voornamelijk door tyfus en hongersnood om het leven zijn gekomen.
   
 3. Zo, dat wist ik dus niet, Ben ik weer wat wijzer geworden. Ik heb wat foto's toegevoegd maar deze zijn in mijn fotogalerij beland.
   

Deel deze pagina