Miloš Zeman, president

Topic in 'Nieuws & Actualiteiten' gestart door Ad Verschoor, 25-11-2016.

 1. kuurgast

  kuurgast Donateur

  Bohumil Pečinka: Zeman hield een toespraak van de kasteelmeester.

  Zeventien dagen geleden had de president van de republiek TV Prima een toespraak voor de Tsjechische natie, zoals zijn woordvoerder Ovčáček het noemde. Het was een soort gedwongen optreden na weken niet in het openbaar te zijn verschenen, toen zijn aanhangers vroegen waarom zwijgt het staatshoofd als het land door een ernstige crisis gaat?

  Zijn daaropvolgende toespraak was een weerspiegeling van het zware isolement waarin zijn omgeving hem sinds het begin van de pandemie had gegooid, dus hij zei niets bijzonders, maar veel mensen waren beledigd. Zelfs zijn supporters zagen het als een gemiste kans, die hij deze zondag zou verhelpen in de online uitzending van Blesk.

  Om de dokters te bedanken? Je zou je tong breken.
  Aan het begin van het interview van een uur vroeg hij de moderator om een inleidend bericht van een paar minuten. Hij waardeerde het werk van de regering, en zei vervolgens dat hij de individuele beroepsgroepen niet zou bedanken. Milos Zeman zou waarschijnlijk zijn tong breken als hij iets bemoedigends zei tegen artsen, verpleegkundigen en verplegend personeel in ziekenhuizen en sociale instellingen. Hij voegde eraan toe dat hij iedereen bedankte,
  die voldoen aan de quarantainevoorschriften.

  Dit zijn echter meestal mensen die - vooral in de steden - de pandemie hebben opgevat als een kans om zich te vestigen in huisjes, waar ze hun eerste lentedagen met volle kracht beleven. Niets hiertegen, maar vergeleken met de eerder genoemde eerstelijnsberoepen (evenals soldaten en politieagenten) lopen ze een onvergelijkbaar lager risico. Milos Zeman toonde opnieuw aan dat het erkennen van een fout voor hem erger is dan de dood.

  In de volgende paragraaf liet hij zien dat hij in zijn denken niet boven gewone schermutselingen uit kan stijgen en alleen persoonlijk kan zijn. Eerst heiligde hij een van de quarantaine-architecten, Roman Prymula. Waarom niet? Ongeacht de resultaten van het quarantaine-experiment, beloofde hij hem echter direct de hoogste staatsprijzen. Het idee: waarom nu en nu? Is het omdat Prymula van oudsher een man dichtbij het kasteel is, die bovendien de Chinese geneeskunde promootte in het universitair ziekenhuis in Hradec Králové? Of was het het feit dat de post van vice-minister van Volksgezondheid door Castle zelf werd gepusht na de verkiezing van Prymula? Hoe dan ook, professor Prymula verdiende zo'n context van waardering niet voor zichzelf.

  In het volgende deel van zijn toespraak deed de president slechts marginale verklaringen van verschillende politici en journalisten. Hij sprak over een van hen als een dwaas. 'Is dat je boodschap?', Vroeg presentator Vera Renovica. Hij wil eraan toevoegen: ja, voor iemand die alleen persoonlijk kan zijn en de wereld kan verdelen in degenen die met mij en tegen mij zijn. Ik pak de ene op, verwerp de andere. Zo ontstaat een dovenmonoloog.

  President van de Verenigde.
  Het doel van de president in het Republikeinse systeem is om te proberen de tegengestelde belangen van verschillende sociale groepen te verenigen. In Tsjechië onderdrukt de president politieke conflicten echter niet, maar verhoogt ze onnodig. Hij is een woordvoerder van een deel van de samenleving, een voorrecht van partijpolitici. Tsjechië is een grenzeloos land, zonder stem die de aandacht zou vestigen op gemeenschappelijke waarden, tradities en belangen. Niet elke president moet succesvol of betrouwbaar zijn. Maar vanwege zijn functie zou hij het op zijn minst moeten proberen.

  En nogmaals, waarom niet, erger nog, ze zijn niet van plan de regelgeving te versoepelen of te bespreken. Hij gebruikte vaste argumenten ("Alle staten zijn vergelijkbaar"), het bewijst dat hij geen nauwkeurige informatie heeft van zijn adviseurs of wil hebben over het bewegingsniveau aan de grenzen of het luchtverkeer bijvoorbeeld in buurland Duitsland, maar ook andere landen. Dan zou hij het misschien begrijpen dat Tsjechië (en Slowakije) bijvoorbeeld het scherpste regime aan de grens heeft, behalve Noord-Korea en Azerbeidzjan.

  Toen Milos Zeman geacht werd te reageren op pandemische cijfers (geteste, geïnfecteerde, genezen mensen, sterfte), je kon zien dat hij de harde lijn ondersteunt (Prymula, Hamacek) in tegenstelling tot degene die hulpmaatregelen willen (Babis, oppositie). En nogmaals, waarom niet, erger is dat ze niet van plan zijn de regelgeving te versoepelen of te bespreken. Hij gebruikte vaste argumenten ("alle staten hebben hetzelfde"), waarmee hij bewijst dat hij van zijn adviseurs geen nauwkeurig advies wil of wil hebben over het bewegingsniveau aan de grenzen of het luchtverkeer, bijvoorbeeld in buurland Duitsland, maar ook in andere landen. Dan zou hij misschien begrijpen dat de Tsjechische Republiek (en Slowakije) bijvoorbeeld het scherpste regime aan de grens heeft, met uitzondering van Noord-Korea en Azerbeidzjan.

  In de volgende sectie viel Miloš Zeman selectief Italië en de Europese Commissie aan in verband met de verspreiding van het coronavirus. Hij liet klassiek weg waar het virus werd geboren (China) en waarom de verspreiding ervan wekenlang is verborgen door de communistische leiders van China. Evenals de reden waarom Noord-Italië het virus kreeg (Chinese minderheid). Uit Italië zo al meerdere keren deed hij en anderen regeringspolitici meppen een schot. We kunnen alleen maar blij zijn dat hij haar niet de oorlog heeft verklaard.

  Evenzo viel hij de Europese Commissie scherp aan, wat blijkbaar actiever had moeten zijn. Maar de waarheid is dat Europese Commissie de lidstaten reeds op 22 januari had meegedeeld dat het een wereldwijde epidemie zou zijn die ook zou worden overgedragen aan een EU-staat, met een referentie om zich erop voor te bereiden.

  Op 7 februari 2020 zond de voorzitter van de Europese Commissie de lidstaten een dringende oproep voor de aanschaf van medische beschermingsmiddelen en de voorzieningszekerheid. Wat heeft de Tsjechische regering met deze informatie gedaan? We weten het niet. We weten het alleen dat de premier destijds een foto heeft gemaakt op ski's in de Franse Alpen. Meerdere pagina's hebben een fout gemaakt. Echter, de uitsluiting van sommigen en anderen afwijzen zonder het vermogen oorzaak en gevolg te zien, het leidt tot onnodige haat tegen elkaar.

  De boodschap van isolatie.
  Hoe hij persoonlijk hatelijk kan zijn, heeft de president bewezen na een vraag van een moderator die een artikel uit Hospodářské noviny citeerde van een voormalige gouverneur en vice-gouverneur van de CNB. Kortom: alles moet voldoende rendement hebben en kosten.
  Als er nu te veel geld wordt gegooid om het coronavirus te bestrijden, het zal binnenkort ontbreken in standaard medische procedures. Met andere woorden, als we de middelen die in één richting worden besteed, overschatten, zullen serieuze operaties moeten worden uitgesteld en zal sterfte zich op andere gebieden manifesteren. Dit is een legitieme overweging waarover professor Pavel Kolar een paar dagen geleden op Seznam schreef.

  President Zeman vergeleek de presentator om deze ideeën te parafraseren aan nazi Dr. Mengele en zijn praktijk in concentratiekampen uit de Tweede Wereldoorlog. En hij verwierp deze overwegingen als een manifestatie van de psychologische vertekening van de betrokkenen. We zouden dit niet verwachten van een man die naar Lány Castle is verhuisd en leeft omringd door luxe en 24 uur per dag medische en andere zorg. Bijvoorbeeld voor zijn senior kiezers, die in de nabije toekomst ziek worden kan dit een ernstig probleem zijn.

  In het laatste deel van een interview op Blesk Online besprak de president de effecten van de "economische neergang" op handelaren en ondernemers. Het is jammer dat hij niet meer luisterde naar de chef van de Kamer van Koophandel, die hij - zoals vele andere experts - de dag ervoor bij Lany had uitgenodigd. Hij kon niet zeggen dat de meesten een bijdrage van 25.000 zullen ontvangen en dat het verlies van inkomen eenvoudig te rechtvaardigen is. Het tegendeel is waar. Staatssecretaris Schillerova heeft zo'n ingewikkeld systeem opgesteld dat zelfstandigen moeite hebben met het schrijven van de aanvraag en het documenteren van bepaalde zaken. Zelfs premier Babiš erkende dit, dat voorstelde om een nieuwe versie ervan voor te bereiden.

  In zijn toespraak liet de president van de republiek zien wat de vloek van Tsjechische presidenten is. Kortom, bij de Praagse Burcht of het voormalige herenhuis Furstenberg in Lány raken ze in een isolement en zien ze vervolgens de wereld door filters van hun vooroordelen. Zijn verhaal bij Blesk was precies in de geest van het beroemde gezegde dat als iemand geen brood heeft, ze dan koekjes moeten kopen. Dit geldt waarschijnlijk vanuit de hoogten van de kasteelmeester. Voor de onderste tien miljoen is dit vrij waardeloze informatie.
  Bron reflex.cz.
  ----------------------------------------------------
  Slechts vier minuten op zondagavond moest koningin Elizabeth II in haar buitengewone boodschap aan de natie samenvatten wat mensen moeten horen tijdens de coronavirus marasma: woorden van aanmoediging, woorden van troost, woorden van waardering, maar ook woorden van hoop voor de toekomst. Voor Tsjechië was dit een verhelderende, maar helaas uiterst vleiende vergelijking met wat president Milos Zeman op dezelfde zondagochtend liet zien.
  Bron reflex.cz.
   
  Laatst bewerkt: 05-04-2020
 2. kuurgast

  kuurgast Donateur

  Transparency International wil rechtszaak aanspannen tegen brief Chinese ambassade

  De anticorruptie-instantie Transparency International wil een strafrechtelijke klacht indienen over de zogenaamde brief van de Chinese ambassade aan de voorzitter van de Tsjechische senaat. De brief bedreigde het voormalige senaatshoofd Jaroslav Kubera met boetes voor de president van de senaat en voor Tsjechische bedrijven vanwege de geplande reis naar Taiwan.

  Volgens berichten in de media werd het document opgesteld door de Chinese ambassade namens het hoofd van het presidentiële kantoor Vratislav Mynář. Mynář verwierp de bewering. Het document is volgens hem geen brief aan Senaat Kubera, maar een schriftelijke verklaring van China over de geplande reis.

  Transparency International beschuldigt bondskanselier Mynář en zijn werknemers van mogelijk ambtsmisbruik. De politie moet de zaak controleren.

  Bron radio.cz/de.
   
 3. kuurgast

  kuurgast Donateur

  Dit is zijn afleidingsmanoeuvre van onderstaande artikelen..... zand in ogen strooien.....
  Hoofd presidentiële kantoor Zeman organiseert slachtfeest ondanks Corona-maatregelen

  Het hoofd van het presidentiële kantoor van Miloš Zeman, Vratislav Mynář, organiseerde vrijdag een slachtfestival in zijn restaurant in Osvětimany, waarvoor hij enkele mensen uitnodigde. Zelfs de burgemeester was aanwezig!

  De leider van de Top-09-partij, Markéta Adamová Pekarová, merkte op dat ze niet langer verrast was door de mensen rondom Zeman, omdat ze volgens haar constant de regels negeren. Mynář bekleedt het ambt van kanselier zonder de vereiste veiligheidsmachtiging te hebben ontvangen.

  Bron radio.cz/de

  Zelfs zijn woordvoerder Jiří Ovčáček die druk is op twitter, vult nu de helft van zijn tweets met kerkelijke berichten.
   
 4. kuurgast

  kuurgast Donateur

  President Zeman heeft met de Chinese president gebeld

  Op donderdag 30 april heeft president Zeman telefonisch gesproken met de Chinese president Xi Jinping. Het gesprek met de Chinese president, die contact opnam met Zeman, duurde ongeveer dertig minuten. Zij hebben informatie uitgewisseld over het coronavirus en steunden de inspanningen ter bestrijding van de ziekte.

  De Chinese president bedankte voor de verstrekte humanitaire hulp. Het cadeau werd in februari overhandigd door het hoofd van het kabinet van de president, Vratislav Mynář, in Peking, waarna een deel per vliegtuig naar China werd vervoerd. Toen Tsjechië werd getroffen door het Coronavirus, gaf China het tweede deel van de humanitaire hulp op.

  Tijdens een telefoongesprek bevestigde president Zeman zijn deelname aan de 17+1-top. Die zal waarschijnlijk in het najaar plaatsvinden.

  Zeman bedankte hem ook voor de uitnodiging voor een officieel bezoek aan China.

  Tijdens de coronaviruspandemie sprak de president van de republiek telefonisch met de Slowaakse president Zuzana Čaputová, de president van Israël, Reuven Rivlin, en de president van Slovenië, Borut Pahor.

  Bron hrad.cz

  -------------------------------------------------------------
  Kamerleden bekritiseren president Mynář voor de dreigbrief van China

  30-04-2020 De Commissie buitenlandse zaken van de Kamer van Afgevaardigden beschuldigt het hoofd van het kabinet van de president, Vratislav Mynář, van zijn optreden met betrekking tot de brief van de Chinese ambassade over de geplande reis van wijlen senaatsvoorzitter Jaroslav Kubera (ODS) naar Taiwan. Mynář verborg belangrijke informatie en bagatelliseerde de omstandigheden van de druk op Kubera, zei de commissie donderdag. De mening van parlementsleden van commissielid Vít Rakušan (Stan) is gepubliceerd op Twitter. De commissie had duidelijk aangetoond dat ze het niet eens was met de communicatiestijl van het presidentiële kantoor, zei Rakušan. Mynář was uitgenodigd voor de commissievergadering, maar weigerde schriftelijk aanwezig te zijn.

  Voormalig president van de Tsjechische senaat Jaroslav Kubera stond onder grote druk vanwege zijn geplande reis naar Taiwan. Dit bleek ook uit een dreigbrief van de Chinese ambassade, die kort na de dood van de politicus werd gevonden. De brief droeg het stempel van het postkantoor van president Zeman. De omstandigheden waaronder de brief is geschreven, zijn nog niet opgehelderd.
  Bron radio.cz/de.
   
 5. kuurgast

  kuurgast Donateur

  China's maskerdiplomatie werkt niet in Tsjechië.

  Peking probeert de pandemie te gebruiken om de verloren invloed terug te winnen. Zo eenvoudig zal het niet zijn.
  Terwijl China een PR-offensief voert tijdens de coronaviruspandemie, krijgt Tsjechië speciale aandacht. Onder druk van het Tsjechische politieke establishment, die heeft getracht de pogingen om de banden met China aan te halen, te verstoren, wil Peking de wereldwijde crisis graag gebruiken om haar invloed terug te dringen - te beginnen met de zogenaamde maskerdiplomatie.

  Toen in maart een vliegtuig met Chinese medische voorraden op de luchthaven van Praag arriveerde, verdrongen een stel Tsjechische regeringsfunctionarissen, waaronder premier Andrej Babis, zich op de landingsbaan. Met kritiek op het gebrek aan persoonlijke beschermingsmiddelen voor gezondheidswerkers, hielp de lading Babis uit een gat. Het bood ook president Milos Zeman, die al lang nauwere banden met China zoekt, manoeuvreerruimte en de kans om te graven bij de Europese Unie 'China was het enige land dat ons heeft geholpen', zei hij in een toespraak op 19 maart. Verdere aanvoerzendingen zijn gevolgd.

  Zeman's opmerkingen speelden waarschijnlijk goed in Peking, maar diplomatieke bronnen suggereren dat het herwinnen van zijn verloren terrein in Tsjechië een moeilijke taak kan zijn. Westerse bondgenoten zien Praag als een "betrouwbare partner", terwijl er een "koeling op langere termijn in de betrekkingen met China" aan de gang is, aldus een hoge ambtenaar van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

  China's hernieuwde focus op Tsjechië is niet onopgemerkt gebleven. In april waarschuwde een uitgelekt rapport van het ministerie van Buitenlandse Zaken dat China de pandemie gebruikte om de inspanningen te versnellen om zijn internationale positie te versterken, zijn bestuurssysteem te bevorderen en het Westen te verdelen door steun te krijgen van EU-lidstaten, vooral die in Midden- en Oost-Europa.

  Nu heeft de coronaviruscrisis de aanmoediging van de president voor nauwere banden en het streven naar invloed van Peking nieuw leven ingeblazen. In april verspreidde een Tsjechisch adviesbureau een rapport aan de media waarin stond dat de pandemie de snelle ontwikkeling van 5G cruciaal maakte en dat het uitsluiten van Huawei de kosten drastisch zou verhogen. Al snel bleek dat het Chinese telecommunicatiebedrijf in het geheim voor de analyse had betaald. De regering van Praag negeerde de mening van Huawei en beloofde op 6 mei om samen te werken met Washington op zijn 5G-netwerken.

  Lees meer op foreignpolicy.com.
   
 6. kuurgast

  kuurgast Donateur

  Chinese en Russische ‘hulppropaganda’ kaapt coronacrisis in Europa.

  Tsjechische president.
  De luchthaven van Praag. 20 maart. Tijdens een plechtige ceremonie verwelkomen drie hooggeplaatste leden van de Tsjechische regering een Chinese vlucht met medisch beschermingsmateriaal. Premier Babiš prijst de Chinese ambassadeur die naast hem staat. Tsjechië is het enige land dat erin slaagde om zoveel materiaal uit China op de kop te tikken, herhaalt hij trots in de media. Er is zelfs sprake van een heuse ‘luchtbrug’. Boodschap: China helpt, de EU niet.

  ‘Maar China helpt ons niet, integendeel’, zegt de Tsjechische journalist Jakub Šimák van het onderzoeksplatform Investigace.cz. ‘Ten eerste, China doneerde die materialen niet, ze verkochten die. China bedanken om winst aan ons te maken in een commerciële operatie van honderden miljoenen euro’s is niet meteen iets om trots op te zijn.’

  China voerde in maart alleen al vier miljard mondmaskers uit. Tsjechische dokters zeggen dat het materiaal van slechte kwaliteit is.

  ‘Ten tweede, een maand eerder waarschuwde de Tsjechische inlichtingendienst dat Chinezen in Tsjechië medisch materiaal en beademingstoestellen opkochten en naar China stuurden. Materialen die wij hier nog nodig zouden hebben.’

  Waarom speelt Tsjechië deze rol zo gewillig? Er is een connectie tussen de Tsjechische president Miloš Zeman en Chinese staatsbedrijven. President Zeman haalde het Chinese privébedrijf CEFC naar Tsjechië. Dat kocht aandelen in Tsjechische brouwerijen, voetbalclubs, luchtvaartmaatschappijen, onroerend goed, reisagentschappen en mediabedrijven. Vervolgens werd het bedrijf overgenomen door een investeringsgroep van de Chinese staat.

  ‘China probeert in Europese landen de elite aan zich te binden’, zegt Jakub Janda, directeur van de Tsjechische denktank European Values, in een webinar. ‘Ze rekruteren invloedrijke figuren om hun belangen te behartigen. De Tsjechische president bijvoorbeeld. Ze krijgen dan posities of voordelen van Chinese staatsbedrijven.’

  De Tsjechische regering belooft dat Chinese investeringen de economie zullen doen groeien. Maar volgens Šimák komt de Chinese belofte van investeringen en rijkdom niet uit. ‘Meer nog: de corruptie neemt toe.’ Ook de nieuwe China-strategie van de EU waarschuwt hiervoor.

  Maar Oost-Europese landen gaan door. Hongarije sloot een akkoord met China voor een lening om de bouw van een spoorweg te financieren tussen Boedapest en Belgrado. Het is een onderdeel van de Chinese ‘Nieuwe Zijderoute’ en het eerste grote Chinese investeringsproject in de EU.

  ‘De Hongaarse premier Orbán en de Tsjechische president Zeman prijzen niet alleen Chinese investeringen, ze houden ook van het Chinese politieke systeem’, zegt Jakub Šimák. ‘China is niet perfect democratisch maar kan tenminste crisissen aanpakken, beweren ze. Ze bedoelen eigenlijk dat ze tegen het democratische bestuur van de EU zijn.’

  Tsjechië kreeg snel een koekje van eigen deeg: het land wordt extra kwetsbaar voor Chinese intimidatie. Begin dit jaar bracht Senaatsvoorzitter Jaroslav Kubera een officieel bezoek aan Taiwan, het de facto onafhankelijke eiland dat door de Chinese regering beschouwd wordt als deel van de Volksrepubliek China. De Chinese ambassade bedreigde Kubera met een brief. Er zijn aanwijzingen dat die werd opgesteld in samenwerking met de kanselarij van de Tsjechische president Zeman. Niet veel later overleed Kubera aan een hartaanval.

  Maar de Chinese druk werkte averechts. De nieuwe Senaatsvoorzitter zei dat hij zelf ook overweegt om naar Taiwan te gaan. ‘We kunnen ons buitenlands beleid niet laten vergiftigen door ondoorzichtige buitenlandse middelen’, zegt Jakub Janda daarover.
  Bron mo.be.
   
 7. Ik neem aan dat ik bij een bestelling van bouwmateriaal een mondkapje geleverd kreeg uit genoemde voorraad. Vermoedelijk zijn mijn oren te slap want ik kan het kapje niet op mijn hoofd bevestigen. Men heeft blijkbaar in China een ander hoofd waarop het kapje is gepast. Zonde van de verzendkosten!
   
  mazackova vindt dit leuk/interessant.
 8. ik heb een enorm respect voor china, ben daar al verschillende keren geweest.
  en elke paar maanden een zeecontainer uit china met goederen.
  china gebruikt onze verdeeldheid in Europa.
  De enige manier voor een sterk Europa is als eerste taal Engels.
  ik zie het hier dagelijks, alles maar dan ook alles, technologie, communicatie, luchtvaart etc is in het Engels. en bij alles wat vertaald wordt is de helft van de informatie weg.
  ga hier maar eens naar een computerspecialist die geen Engels kan, zoveel domheid, net een aap van kohler....
  china is onze toekomst, we moeten wel zorgen dat we blijven investeren in educatie, anders kunnen we beter onze kinderen chinees leren, kunnen ze in ieder geval met de baas praten.
   
  mazackova vindt dit leuk/interessant.
 9. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Tsjechische president noemt 'Black Lives Matter' racistisch

  De Tsjechische president Milos Zeman heeft de slogan 'Black Lives Matter' omschreven als "racistisch". Dat zei hij tijdens een bezoek aan de Amerikaanse ambassadeur in Praag voor de viering van de Amerikaanse nationale feestdag op 4 juli, meldde de krant Pravo woensdag.


  Als reden voerde de 75-jarige president aan dat alle levens tellen. Hij bekritiseerde de rellen in de straten van grote Amerikaanse steden en de vernieling van standbeelden.

  De beweging 'Black Lives Matter' is tegen racisme en politiegeweld. Sinds de dood van de zwarte Amerikaan George Floyd bij een meedogenloze politieactie een maand geleden, zijn er wereldwijd protesten geweest.

  Zeman, die sinds maart 2013 aan het hoofd van zijn land staat, zorgt herhaaldelijk voor opschudding met provocerende uitspraken. Als staatshoofd heeft hij overwegend representatieve taken, maar hij wordt beschouwd als een invloedrijke opiniemaker in Tsjechië.

  Bron: lc.nl
   
 10. tsja als de protesten zover gaan ,dat je anderen gaat intimideren en zijn bezit gaat vernielen.
  ben je niet voor mij dan ben je mijn vijand ! ,dus nog geen mening dan ben je een racist...
  ik zie het allemaal nog veel erger worden , jammer, met een beetje opleiding wordt het een discussie .
  nu wordt het zwart/wit.
  en dat terwijl we net de regenboog hadden sinds het laatste protest...
   
 11. kuurgast

  kuurgast Donateur

  Tsjechische president Miloš Zeman is na een operatie uit het ziekenhuis ontslagen.

  President Miloš Zeman werd zaterdag uit het ziekenhuis ontslagen. Het 75-jarige staatshoofd brak dinsdagavond bij een val zijn rechterarm en moest een operatie ondergaan in het Centraal Militair Hospitaal. Volgens een woordvoerster van de kliniek herstelt Zeman goed en kan hij de poliklinische behandeling voortzetten. Volgens zijn woordvoerder verblijft het staatshoofd in het presidentiële paleis van Lány. Herstel zou zes tot acht weken duren. In zijn rechter bovenarm is een titanium schroef geplaatst. Zeman voelt zich erg goed na de operatie en is al begonnen met revalidatie.
  Volgens de woordvoerders van de Praagse Burcht veroorzaakte Zeman zijn verwondingen door te vallen nadat hij het avondjournaal op televisie had gezien, besloot zonder stok en zonder de hulp van de beveiliging te gaan lopen in zijn kamer.

  Vanwege zijn gezondheidstoestand annuleerde de president het geplande bezoek aan de regio Zuid-Moravië, dat volgende week zou plaatsvinden.
  Bronnen oa news.expats.cz + deutsch.radio.cz + irozhlas.cz.
   

Deel deze pagina