Midden-Delfland - Frenstát pod Radhostem

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Slecht lopende stedenband Midden-Delfland beëindigd

Bron: Algemeen Dagblad

De gemeente Midden-Delfland zet definitief een punt achter de stedenband met de gemeente Frenstát pod Radhostem in Tsjechië. De taalbarrière en de weinig maatschappelijke onderlinge belangstelling voor de stedenband liggen aan dit besluit ten grondslag.

De gemeenteraad was al met dit voorstel akkoord gegaan. Een poging van OGP-raadslid Kees van Gageldonk om een stedenband met een gemeente in België aan te gaan, krijgt geen navolging. Er is al ambtelijk overleg gevoerd met een vertegenwoordiger van de Tsjechische gemeente om het slechte nieuws over te brengen.

De toen nog zelfstandige gemeente Schipluiden ging de stedenband met Frenstát pod Radhostem in 2002 aan. Zij is eigenlijk nooit goed van de grond gekomen. Er zijn wel enkele bezoeken over en weer geweest op bestuurlijk niveau, maar daar is het bij gebleven.

In Frenstát stond daarentegen al een werkgroep klaar om een plan van aanpak te schrijven. De werkgroepen zouden gesubsidieerd worden door de Europese Unie. Wat op papier zo aardig leek, pakte in de praktijk anders uit. Midden-Delfland hoeft de voor de stedenband bedoelde naambordjes aan de gemeentegrens niet weg te halen: deze waren nog niet opgehangen.
 
Bovenaan