Mensen in Utrecht

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Hoi,
ik zoek iemand ik kan Nederlands spreken met in Utrecht of in Zeist. Ik koom uit Tsjechie en ik leer Nederlands maar ik ken nog niemand hier. Ik wil graag kennis met nieuwe mensen hier in Utrecht maken. Ik kan ook Engelse of Tsjechische gesprek in ruil voor Nederlandse aanbieden. Weten jullie over iemand? Heel erg bedankt, Mína
 

Ad Verschoor

Donateur
Mina welkom op het forum, voor jouw de kans om mensen te ontmoeten op de meeting in Apeldoorn op 10 november. Er zijn Nederlanders, die van Tsjechie houden en Tsjechen die in Nederland wonen.
 
Een vriend van ons woont in Zeist, heeft veel kans interesse om je te helpen bij het Nederlands, als je hem een beetje Tsjechies wil leren komt dat best goed, stuur maar een bericht, als je wilt krijg je zijn e-mail adres, de rest is aan jezelf, gr Sjepka
 
Ahoj Heleno,

promiň, že jsem se tak hrozně dlouho neozvala. Měla jsem tu spoustu zařizování a chvíli to vypadalo, že najdu práci a tak, takže jsem nevěděla, kdy budu mít čas. Měla bys ještě chuť se sejít někdy třeba na kafe? Učím se sice holandsky, ale trvalo by mi tak půl hodiny napsat ti zprávu s dvaceti chybama, tak radši píšu česky. Měj se zatím krásně a snad se brzy potkáme, protože si tu připadám trochu opuštěná, jak nikoho neznám.

Mína
 
Ahoj Míno,
Nemusis se omlouvat, mne to nekdy trva jeste déle, az se fakt pravem stydim. Klidne mi muzes psat cesky, ja jen, bohuzel, nemam PC s diakritikou.
Ja mam taky spoustu zarizovani: min. rok jsem se rozvadela po mnoha letech, prodavala dum, stehovala se atd. No a kdyz jsem si myslela, ze uz to mam za sebou a budu moci zacit budovat novy zivot, tak zemrela v Cesku máma (nastesti pokojne a v pozehnanem veku) a ted bojuji s chamtivymi pribuznymi o zbytky dedictvi.
Taky tu ted znova hledam milé lidi, se kterymi bych si dobre rozumela a moje zkusenost je, ze je zde najdes casto
spise mezi krajany nez mezi mistnimi. I kdyz uz tu zijes leta a holandstina neni problem.
Ale neboj se, nejsem zfrustrovana baba..jen nekdy to mam fakt tezke a taky se citim trochu moc sama..ale to je tak trochu udel vsech emigrantu, myslim.
Rada se s Tebou seznamim, mohly bychom se opravdu sejit nekde na kafe ci neco podobneho v centru Utrechtu?

Mej se co nejlip a ozvi se zase, jestli chces.
Pa,
Helena
 
Jo určitě. Mohly bychom třeba i mluvit holandsky. Pro tebe to není problém a já si na to třeba časem zvyknu a nebudu se tolik stydět. Bydlím v Zeistu, ale v Utrechtu se vyskytuju taky docela často. Teď zrovna moc nemám stejně co dělat, protože jsem ještě nenašla práci, takže si řekni, kdy by se ti to hodilo... :)
 
Ahoj Míno:top: ,
Ted se zas ja omlouvam za delsi odmlku, ale mam ted ruzne povinnosti, resp. vzala jsem na sebe ruzne povinnosti a tak jsem nevidela moznost sejit se tento tyden. To, jak vypada nepujde. Staram se hlavne o ex-manzela, ktery pujde zitra na velmi neprijemnou operaci tady v Utrechtu, ale uz dalsi den (ctvrtek) musi "domu", tudiz ke mne. Rada se s Tebou ale sejdu pristi tyden, treba v pondeli odpoledne o 1/2 druhe? Mohly bychom se sejit v Utrechtu? Nekde ve stredu mesta?
Odepis, prosim, jestli se Ti to hodi, mohu i jindy a jinde, jen ve cvrtek (odpoledne) nemohu vubec.
Vubec nejlepsi by bylo domluvit se telefonicky nebo na osobnim mailem, jestlize jsi ochotna mi dat sve tel. cislo.
Zatim ahoj,
Helena
 
Dobry den ,
jmenuji se Prosper studoval jsem vysokou skolu v Brne , ziji tady v Utrechtu a budu take moc rad mit s kym muzu zase mluvit po cesky tady v Utrechtu , vim ze se kona obcas setkani cechu a Slovaku ale ja skoro vzdy pracuji v sobotu do 16:30 a kvuli tomu nemuzu se tam dostat .
 
Mas nejaky napad? Ja mam -presto, ze uz nepracuji- porad plnou agendu (diar)a pokud se sejdeme , tak radsi pres den,
na kavu ci neco podobneho..
Mezi 14.a 26. rijnem budu v Praze, vyrizovat sve dedicke zalezitosti.
 
Bovenaan