Mede-ondernemers gezocht!

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Hallo iedereen, ik ben net afgestudeerd, en ga me binnenkort
definitief in Praag vestigen. Gezien de vele mogelijkheden is dit een ideale periode om een onderneming te beginnen. Ik zoek mensen die net als ik over een dosis ondernemerschap (en natuurlijk wat centen) beschikken, om samen naar mogelijkheden te kijken, contacten op te bouwen, en uiteindelijk een onderneming te beginnen.
Tesim se na tvoji odpoved.
 
Onroerend goed prijzen zijn natuurlijk erg laag. Probleem is wel dat buitenlanders de komende 5 jaar geen onroerend goed kunnen kopen. Maar hier valt vast wel een constructie voor te bedenken... Dan valt geld te verdienen met onder meer de verhuur van appartementen, het uitbaten van een pension.
Maar alles is natuurlijk mogelijk met de huidige prijsverschillen, en de nabijheid van Duitsland.
 

Adrie

Geroyeerd Lid
Hoi!

Ik ben in principe geïnteresseerd want ik heb zelf ook plannen om me in Tsjechië te vestigen. Ik ben weliswaar relatief onbekend op het terrein van onroerend goed (ik ben afgestudeerd ingenieur autotechniek), maar ik spreek mijn talen en heb wel de nodige dosis ondernemerschap (ben nu assistent manager).

Adrie
 
waarin ben je afgestudeerd en vertel is iets meer van je zelf, dat maakt het wel makkelijker
smile.gif
 
Ik ben afgestudeerd in de psychologie
smile.gif
Maar volgens mij zijn commercieel inzicht en initiatief belangrijker dan psychologische theorieen. Ik kom uit een zakenfamilie, en heb zelf veel zin om iets te beginnen. Helaas spreek ik de taal nog niet, ken ik maar een paar mensen in Tsjechie en heb niet een miljoen korun om te investeren. Vandaar mijn omroep. Iedereen die zin heeft om mee te denken / mee te doen is van harte welkom.
 
Hoi jongens,
1. ik ben een dokter in de rechten afgestudeerd in Praag en woon/werk in NL
2. heb een ware ondernemershart en geest
3. heb een appartemnent in Praag te huur.
Belangstelling?
Graag reageren op hejrom@hotmail.com
 
Overigens, heb je je studie gedaan?
Over je investering? in welke vorm wil je dit doen? enig voorkeur. Moeten deze investeerders ook in firma zitten?? Waar wil je zitten? Wat wil je anders doen dan andere? etc. Je hebt lef, dat weet ik nu. Maar hoe zit het met je marketingplan? heb je al nagedacht over je doelen.....
 
Ik ben de mogelijkheden voor investeringen in Tsjechië aan het onderzoeken. Op dit ogenblik heb ik een aanbod om 50 HA grond te kopen wat nog geen bouwgrond is.

Van serieus geinteresseerden ontvang ik graag reactie.

Jan-Marc
 
De EVD heeft, samen met de Nederlandse ambassade in Tsjechië, een aantal kansrijke sectoren voor het Nederlandse bedrijfsleven geïdentificeerd. Deze selectie is gebaseerd op onder meer de volgende criteria:

· omvang en ontwikkeling van de markt

· mogelijkheden voor import of investeringen vanuit Nederland

De geselecteerde kansrijke sectoren zijn:

· milieu

· metaalbewerkingindustrie

· transportmiddelenindustrie

· voedings- en genotmiddelenindustrie

· toerisme, recreatie en horeca
*BRON:EVD
 
toch vraag ik mij af of toerisme etc. wel zo kansrijk is voor de individuele ondernemer. als ik zo alles nog eens nalees van mijn eigen plannen is het kielekiele om te slagen. is de rest van de sectoren nog slechter of zie ik het verkeerd?
 
-http://www.evd.nl/
-Tabblad Landen
-Link Tsjechische republiek
-Link sectorinformatie
-Hoofdstuk kansrijke sectoren

url=http://www.evd.nl/printing_overzichten/lob_sec.asp?Landen="Tsjechische%20Republiek"&rubrieken=(alleen%20sec)%20en%20(ecs,kas)&Nieuws=0&iaantal=50&sortering=sorteercode

En dan kansrijke sectoren.
 
Misschien dat deze informatie van de evd wat extra duidelijkheid geeft.

Marktontwikkeling
In de jaren negentig is het aantal voorzieningen voor toerisme aanzienlijk gestegen. Het aantal accommodaties is meer dan verviervoudigd en het aantal slaapplaatsen is meer dan verdrievoudigd. Nieuwe voorzieningen werden voornamelijk in Praag en in grote toeristische gebieden gebouwd. De laatste jaren worden ook in andere regio's accommodaties gebouwd, wat een positieve trend is. De kwaliteit heeft echter het Europese niveau nog niet bereikt. Momenteel telt Tsjechië zo'n 5.087 hotels, 536 campings, 1.198 hostels en appartementen en 2.277 andere verblijfsgelegenheden met in totaal zo'n 525.000 slaapplaatsen. Zo'n 14 procent van deze slaapplaatsen bevindt zich in Praag.
In het licht van de EU-toetreding van Tsjechië heeft het ministerie van Regionale Ontwikkeling een strategie voorbereid inzake de promotie en economische ontwikkeling van de verschillende regio's. Belangrijkste elementen hierin vormen het 'Sector Operational Programme' voor toerisme, spa's, human resources management, infrastructuur, transport, informatie- en communicatietechnologie, renovatie van culturele monumenten, consultancy alsmede ondersteuning van het lokale bedrijfsleven. Dit programma wordt ook wel het Joint Regional Operational Programme genoemd en vormt een eerste stap op weg naar een gecoördineerde aanpak. Het merendeel van de activiteiten zullen worden geïmplementeerd op regionaal niveau. Sommige aandachtspunten zullen echter gezamenlijke en uniforme oplossingen vragen voor alle regio's. In dit geval zullen de projecten ondersteund worden op nationaal niveau. Dienstverleners op het gebied van consultancy en marketing (reclame, workshops, vakbeurzen, seminars, etc.) kunnen financiële ondersteuning krijgen door middel van projecten van het Joint Regional Operational Programme. Daarnaast richt het programma zich op de ontwikkeling van de toeristische infrastructuur. Er bestaan goede mogelijkheden voor Nederlandse bedrijven op het gebied van onder meer de aanleg van vakantieparken (een relatief nieuw concept in Tsjechië), luxe campings en de ontwikkeling van ecotoerisme alsmede modernisering van de Tsjechische spa's en bouw en modernisering van sport- en recreatievoorzieningen. Dit geldt niet alleen voor projectontwikkelaars en bouwspecialisten maar ook voor toeleveringsbedrijven (van keukens tot linnengoed). Gezien voorkomende lokale gevoeligheden, bijvoorbeeld in verband met mogelijke schade aan het milieu, is de steun van de lokale autoriteiten voor het slagen van een project onontbeerlijk.
Tsjechië biedt goede condities voor ontwikkeling van agro- en eco-toerisme. Deze vormen van toerisme kunnen in geheel Tsjechië ontwikkeld worden, ook al heeft het land beschermde landschappen en nationale parken. Daarnaast zijn er goede mogelijkheden voor de ontwikkeling van fiets-toerisme, zoals internationale fietsroutes. Ook wil de sector zich gaan richten op culturele aspecten zoals kerken, industriële musea en monumenten. De komende jaren zal tevens een nationaal, regionaal en lokaal informatiesysteem ontwikkeld moeten worden.

Meer informatie:

Joint Regional Operational Programme, www.strukturalni-fondy.cz/upload/1090398437jropcomplementversion0.8_cleanversion.doc

*Bron: EVD
 
Dank voor je informatie.

Maar het is mij nog niet helemaal duidelijk wat het Joint Regional Operational Programme voor mij zou kunnen betekenen. Heb jij enige uitleg hierover of moet ik dan het 183 pagina’s tellende stuk doorlezen (dat hoop ik toch niet).

Concrete vraag is dus:
Is er enig programma dat gelden of hulp beschikbaar heeft of stelt voor het opzetten van een grootschalig vakantie -park of -gebied?
 
Deze vraag kun je het best op de site van de evd stellen aan Thera van Summeren of Regonda Bierens.

Zij zijn er voor dat soort vragen. (Dit is in princiepe kostenloos)
 
Bovenaan