Man steekt zich in brand bij Palach monument

Topic in 'Nieuws & Actualiteiten' gestart door Ad Verschoor, 18-01-2019.

 1. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Man steekt zichzelf in brand bij Palach-herdenking in Praag
  [​IMG]
  Politie-onderzoek op de plek waar de man zichzelf in brand stak AFP
  Een 55-jarige man heeft zichzelf in brand gestoken op het Wenceslasplein in Praag. Deze week wordt in Tsjechiƫ herdacht dat de student Jan Palach vijftig jaar geleden hetzelfde deed.

  Palach protesteerde daarmee tegen de inval van de Russen in zijn land, dat toen nog Tsjechoslowakije heette, om een eind te maken aan de Praagse Lente. De 20-jarige student overleed drie dagen na zijn daad aan zijn verwondingen.

  Kunstmatig coma
  De man die zichzelf vandaag in brand stak, overgoot zichzelf op precies dezelfde plek als Jan Palach met benzine en stak zichzelf aan. Andere mensen op het plein snelden toe en wisten de vlammen te doven.

  Hulpdiensten brachten de man in een kunstmatig coma en namen hem mee naar het ziekenhuis. 30 procent van zijn lichaam is verbrand. Het is niet duidelijk wat het motief was voor zijn daad.

  Bron: nos.nl
   
 2. Triest!
   
 3. kuurgast

  kuurgast Donateur

  Volgens de eerste informatie was het geen politiek motief, het was zelfs geen sociaal protest, zei de woordvoerster van de Praagse politie, Andrea Zoulova, aan verslaggevers.
  EuroZpravy kon erachter komen dat het een zelfmoordpoging was van een geestelijk ontredderde dakloze persoon, over wie de politie van tevoren op de hoogte was gesteld. Ze konden de man echter niet op tijd vinden.

  Bron eurozpravy.cz.
   

Deel deze pagina