Mají na to právo,nebo ne!

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Může mi prosím někdo poradit jestli je možné (neznám totiž přesně holandské pracovní zákony) aby firma po mě chtěla účtenky za jídlo a pití v hodnotě 35 euro za den.Předtím je nikdy nepotřebovala.Myslím si že je to jen firemní výmysl,aby uštřila.Protože,když stačíte utratit (za jídlo a pití) třeba jen 25 euro zbytek musíte vrátit.Ono né že by se to nedalo,ale každý den přepočítávat a skovávat účtenky je buzerace.A když je ztratím ,tak si všechno zaplatím sám!Dobrý,ne?
 
Co myslíš tím na všechno?Diety se u nás nedaňí tak nepotřebuješ ani žádné účtenky.Prostě jsou tvoje a co si s nima počneš a koupíš je jen tvoje věc.Navíc každý má jinou spotřebu a nároky na jídlo.A neznám zatím žádnou jinou firmu,která to vyžaduje.Tak proto se ptám,abych zjistil jaká je skutečná pravda.
 

Vendula

Actief Lid
Byt tebou vyzadam si vase firemni CAO, pokud ho jeste nemas a tam musi vsecko stat, presne rozepsane. Mozna je to i nejakym zpusobem osetreno ve tve pracovni smlouve. Co se diet tyce, vetsinou si to podnik muze upravit sam. Podle me je stanovena minimalni a maximalni hranice,ale to by ti presne rekl financni poradce.

Jak uz rikal Majk, vsecko to podleha financnimu uradu a zamestnavatele setri, kde se da. To, ze diety nedani zamestnanec jeste neznamena, ze je zamestnavatel nemusi deklarovat.;) To s tema uctenkama je buzerace, ale asi se jim to vyplati.

Napr. ja v praci diety dostavam jen za praci vecer, automaticky vyplaceno dostanu minimum a pokud za jidlo utratim vic, tak mam moznost deklarovat uctenku a dostanu doplaceno do maximalni povolene castky.
 

Svetrik

Donateur
U nas diety nedostavame pausalne, ale prave jen tolik, kolik dolozime uctenkama. Diety nejsou soucast prijmu a tak mi to prijde v poradku, ze se musi dokladat, kolik jsi projedl /propil.
 
Tak vám děkuji za příspěvky.Nejspíš si to každá firma dělá po svém,jen se mi zdálo divné,že to tři roky nepotřebovali a najednou to chtějí a u jiných firem ne.Tak jsem si myslel jestli třeba nezměnili zákoník práce,nebo jen firma zkouší nějaký finty.Oni jsou naštvaný i holanďani ne jen já.Já,už si nějak poradím,ale přesto díky: Majku,Vendulko a Svetříku.
 
Bovenaan