Aanrader Lokale specialiteiten bij Lokal in Praag

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Ad Verschoor

Donateur
Lokale specialiteiten bij Lokal in Praag

Onze reislustige redactie (Lonely Planets) heeft een heleboel favorieten die we graag met jullie delen! Deze week de favoriet van eindredacteur Sophie: het restaurant Lokal in Praag, Tsjechië.

Praag is de ideale bestemming voor een budgettrip: eenvoudig rechtstreeks te bereiken met voordelige vluchten, een prachtig oud centrum van openluchtmuseumproporties, betaalbare pullen bier, maar ook een verrassend smaakvolle keuken voor een habbekrats. De Tsjechische keuken is niet voor iedereen (want niet bekend als bijzonder vegetariërvriendelijk), maar als je ondanks een kleine portemonnee wat lokale specialiteiten wil proeven, bezoek dan het toepasselijk genaamde Lokal!

lokal3.jpg

De opvallende bar van Lokal Dlouha

Je bent hier nooit meer dan €10 kwijt aan een stevige maaltijd. De pilsner beef goulash (€5) is verplichte Tsjechische kost, maar probeer ook eens worst met mosterd en romige mierikswortel (€3,75), een Praagse favoriet. Ook de grote variëteit aan beschikbare bieren maken Lokal een niet-te-missen bestemming: meer of minder schuim, gefilterd of ongefilterd, ze hebben hier van alles. De duurste halve liter kost je omgerekend nog geen €2!

De lange, lichte hal van Lokal bevindt zich langs de straat Dlouha, in het centrum van de stad. De ruimte heeft een sobere, authentieke atmosfeer die altijd barst van de gesprekken en bedrijvigheid - maar je vindt er altijd wel een plekje. Er zijn door de stad heen nog meerdere Lokal-locaties, kijk op de site welke bij jou in de buurt zit.

Bron: lonelyplanet.nl
 
Bovenaan