Litvinov: blikken speelgoed in kasteel/museum

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

kuurgast

Donateur
Unieke tentoonstelling in Litvinov: oud mechanisch blikken speelgoed.

Tot en met het einde van het jaar kunnen genieten van het zámek=kasteel in Litvinov speelgoedbeurs Hush, het traceren van de geschiedenis van hun productie in Horní Litvínov fabriek Heller & Schiller zal zijn.
Manufacturing speelgoed in Litvinov werd gestart in 1925 en duurde tot 1938, toen de eigenaars van Joodse afkomst moesten de directie van het bedrijf te verlaten. Ernst Schiller met zijn vrouw in de tijd niet in staat om het land te verlaten. Ze omgekomen in een concentratiekamp. Toys gemaakt van metaal, hout, functionele geëlektrificeerde railsysteem, alles is te zien in verschillende kamers van het kasteel, dat is geopend voor het publiek ter inzage altijd van woensdag tot en met zondag.
De exposities in het kasteel museum uitgeleend lange termijn technische speelgoed. Het is de première van een unieke tentoonstelling documenteren van grootschalige productie van de belangrijkste Tsjechoslowaakse producent van mechanische blikken speelgoed in de jaren 1925-1940. Niet alleen gezinnen, maar ook modelbouwers en verzamelaars zullen zeker genieten van het werken geëlektrificeerde tracks met de meter 0 bestaat uit spoorwegen speelgoed merk Husch of interessante diorama's vertegenwoordigen historische gebeurtenissen uit de geschiedenis van Tsjecho-Slowakije.

Image.ashx

Begeleidend programma om de tentoonstelling zullen de bezoekers bieden rondleidingen door het aantonen van de mechanisch speelgoed merk. Husch, concurreert met de interactieve spel, een lezing over behoud en herstel van speelgoed in het vinden van conditie, workshops en educatief programma voor basis- en secundaire scholen.
De tentoonstelling is te bezoeken van woensdag tot zondag van 10 tot 12 en 13 tot 17 uur. Volwassenen betalen 50Kč , senioren en kinderen 30Kč , studenten 20Kč. Family toegang is 90Kč. De prijs is inclusief een rondleiding van alle vorderingen. (Googel vertaling)

Image.ashx

Het kasteel ligt in het centrum van Litvinov, u moet parkeren op het plein = twee uur gratis.
Litvínov is een Tsjechische stad in de regio Ústí nad Labem. Zie litvinov.cz.
Meer info voor uitstapjes in de regio op montanregion.cz/de.
 
Bovenaan