Litoměřice wil pantserfabriek "Richard" toegankelijk maken

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Freddy2005

† In Memoriam
Litoměřice wil de ondergrondse pantserfabriek Richard uit de tweede wereldoorlog deels voor het publiek toegankelijk maken. De fabriek is destijds gebouwd in een kalksteengroeve aan de rand van de stad.

Zoals de internetpagina van „Mladá fronta Dnes“ vandaag meldt, denkt de stad de opening van een deel der 30 km lange gangen te kunnen realiseren met steun van de 18 landen die dwangarbeiders "leverden". Zo'n 1000 mensen kwamen destijds in de fabriek om het leven. Er zijn echter grote investeringen nodig voor het project.

Met Frankrijk en Israël zijn reeds onderhandelingen aangevat, aldus de krant. Tot het einde van de oorlog werden er onderdelen voor pantservoertuigen vervaardigd, daarna zijn de "grotten" en installatie in verval geraakt.

radio.cz

idnes.cz (video)
JJ387659_Richard_3.jpg
JJ38765d_Richard_7.jpg
 

kuurgast

Donateur
Voorlopig is er geen geld en zijn er problemen over grond versus eigenaren om het toegankelijk te maken voor publiek. Bron:idnes.cz.
Wel is het nu mogelijk om via hun website een virtuele rondleiding te maken door middel van alle foto's die in ht complex gemaakt zijn. Onder de foto staan de pijlen om diverse richten uit te gaan en daarnaast kan je op de plattegrond zien waar het zich bevind. Zie podzemi.eu/fotografie/VR/image6621.htm.
 
Bovenaan