Lichte aardbeving in Šumava

Topic in 'Nieuws & Actualiteiten' gestart door kuurgast, 13-01-2020.

 1. kuurgast

  kuurgast Donateur

  Lichte aardbeving in het Boheemse woud

  In Šumava in Nová Hůrka tussen Prášily, Hartmanice en Železná Ruda ondervonden seismologen een lichte aardbeving op zondag voor de middag. De aardbeving met een kracht van 1,8 magnitude was dit jaar de tweede. Met dezelfde kracht schudde het land in Zuid-Bohemen op 6 januari. Petr Špaček, hoofd van het Institute of Physics of the Earth van Masaryk University in Brno, informeerde over schokken.

  Individuele schokken zijn geregistreerd door seismische stations in de buurt van Nová Hůrka sinds 2018. Tot nu toe zijn er meer dan 60 schokken geweest met magnitudes van min 0,6 tot magnitude twee, waarvan 13 aardbevingen een magnitude hadden die groter is dan of gelijk aan één, meldt het Instituut. Tot nu toe was de sterkste hersenschudding met magnitude twee van 25 oktober jongstleden. "Het is nieuw, we waren het niet gewend," zei Špaček.
  "Het is zo'n dreunend geluid dat ik bijvoorbeeld zou vergelijken als een laag sneeuw van een tinnen dak glijdt, of zelfs als een schot in de verte, ”zei de loco-burgemeester Josef Rada van Prášily.

  In West-Bohemen vinden seismische activiteiten voornamelijk plaats ten noorden van Cheb. Het gebied wordt af en toe getroffen door aardbevingszwermen, een reeks meestal kleinere aardbevingen. Ze bereiken grootte rond vier.
  Bron novinky.cz.
   

Deel deze pagina